Latvijas, Lietuvas un Igaunijas futbola federāciju savstarpējās sarunās aktualizēta iecere līdz ar 2017. gada sezonu atjaunot kādreizējās Baltijas Sieviešu futbola līgas (BWFL) darbību.

BWFL, kurā sacentās trīs Baltijas valstu spēcīgākās sieviešu futbola klubu komandas, tika izveidota 2005. gadā un līdz šim pieredzēja piecas darbības sezonas. Pēc 2010. gada sezonas sacensībām BWFL turnīra norise tika apturēta.

Pēc Latvijas un Lietuvas futbola federāciju iniciatīvas aktualizēta iespēja līdz ar nākamo gadu atjaunot BWFL darbību, aicinot sacensībās piedalīties spēcīgākās sieviešu futbola klubu komandas ne tikai no šīm valstīm, bet arī Igaunijas. Iecere detalizētāk apspriesta piektdien, 2. decembrī, Rīgā notikušajā Latvijas un Lietuvas pušu pārstāvju tikšanās reizē, ieskicējot potenciālos sacensību dalībniekus, izspēles sistēmu un citus organizatoriskos jautājumus.

Iecere atjaunot BWFL darbību saistīta ar federāciju un klubu vēlmi savus sieviešu futbola spēļu kalendārus bagātināt ar augstāka līmeņa spēlēm, kas futbolistēm dotu lielāku starptautisko maču pieredzi un līdz ar to dotu pienesumu gan valstu klubu futbola, gan nacionālo izlašu konkurētspējas izaugsmei.

Turpinājumā paredzētas padziļinātas sarunas starp BWFL turnīra norisē ieinteresētajām pusēm.


Latvijas Futbola federācija