Biedrības "Latvijas Futbola Virslīga" izpilddirektors Emīls Latkovskis trešdienas, 30.novembra, biedru kopsapulcē informēja, ka biedrības valdes priekšsēdētājam Aināram Tamisāram iesniedzis atlūgumu un līdz ar nākamā gada 1. janvāri pametīs Virslīgas izpilddirektora amatu.

Biedru kopsapulces darba kārtībā tika apspriesti jautājumi, kas saistās ar 2017. gada "Ziemas kausa" izspēli, kā arī notika diskusijas par gaidāmā Virslīgas čempionāta sākuma datumu. Tāpat formāli biedrības biedru statusā tika uzņemta komanda.lv Pirmās līgas čempione SK "Babīte", kas tādejādi aizstāja no Virslīgas izkritušo BFC "Daugavpils".

Kopsapulces gaitā biedrības izpilddirektors Emīls Latkovskis informēja par savu lēmumu pēc triju gadu darba atstāt izpilddirektora amatu. Tajā pašā laikā Latkovskis norādīja, ka ir gatavs turpināt sadarboties biedrības labā jaunā izpilddirektora darba uzsākšanas posmā, palīdzot veiksmīgāk pārņemt visus iesāktos procesus. Tāpat E. Latkovskis norādīja, ka arī turpmāk darbosies Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola biznesa attīstības komitejas priekšsēdētāja un LFF valdes locekļa statusā, turpinot aizstāvēt Virslīgas intereses.

Emīls Latkovskis: "Virslīgas izpilddirektora amatā esmu pavadījis trīs gadus. Tās ir bijušas trīs pirmssezonas, trīs "Ziemas kausi" un trīs pilnas sezonas, kas bijušas bagātas notikumiem, pārdzīvojumiem, pārsteigumiem un devušas milzu pieredzi gan man, gan klubiem, gan Virslīgai. Ne mirkli neesmu nožēlojis, ka uzņēmos šo izaicinošo darbu 2013. gada decembrī. Man patīk izaicinājumi un pārmaiņas. Šobrīd esmu pieņēmis jaunu izaicinājumu savā profesionālajā attīstībā. Saku lielu paldies klubiem un valdei par man doto uzticību un kopā pavadīto laiku!"

Emīls Latkovskis biedrības "Latvijas Futbola Virslīga" rīkotajā konkursā izpilddirektora amatā tika apstiprināts 2013. gada decembrī pēc tam, kad šo amatu pēc divu gadu darba atstāja Normunds Malnačs. 

Biedrības valde apstiprina, ka E. Latkovska atlūgums ir pieņemts. Tāpat valde informē, ka jau tuvākajā laikā tiks izsludināts jauns konkurss biedrības izpilddirektora amatam. Informācija par to tiks publicēta mājaslapā www.synottipvirsliga.lv

Biedrības "Latvijas Futbola Virslīga" valde biedru vārdā un LFF vadība izsaka pateicību Emīlam par ieguldīto darbu Latvijas futbola attīstībā un novēl izdošanos turpmākajā profesionālajā karjerā!


Informāciju sagatavoja:
Biedrība "Latvijas Futbola Virslīga"