Nedēļas nogalē Rīgā un Ludzā risinājās trīs sestās kārtas spēles Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētajā Virslīgas turnīrā. Pēc piecu neuzvarētu maču sērijas pirmo panākumu šajā sezonā guva pērn regulārā čempionātā otro vietu izcīnījusī FC "Petrow", kas spraigā duelī ar rezultātu 2:1 uzveica pagājušās sezonas sudraba medaļnieci FK "BEITAR". Tāpat pa trim punktiem izcīnīja FK "RABA" un TFK "Rēzekne" vienības.

FC "Petrow" telpu futbolisti pirmajās piecās spēlēs spēja izcīnīt vien divus punktus, tādēļ svētdien "Elektrum" Olimpiskajā centrā notikušais mačs pret FK "BEITAR" viņiem bija īpaši svarīgs, lai beidzot pieliktu punktu neuzvarēto maču sērijai. Neraugoties uz to, arī šī dueļa sākums FC "Petrow" vienībai izvērtās ne tik spīdošs – 14. minūtē FK "BEITAR" līdz ar Andreja Ņikitina vārtu guvumu atklāja rezultātu.

Neilgi pirms pārtraukuma Aleksejs Sergejevs panāca izlīdzinājumu, un lielāko daļu otrā puslaika rezultāts turējās nemainīgs – 1:1. Izšķirošos vārtus FC "Petrow" labā pēc stūra sitiena izspēles 36. minūtē guva jau minētais A. Sergejevs, bet atlikušajā laikā FK "BEITAR" izglābties no zaudējuma nepalīdzēja arī vārtsarga nomaiņa pret piekto laukuma spēlētāju.

Pēc šī panākuma FC "Petrow" par vienu vietu pacēlās kopvērtējuma tabulā, atbīdot uz noslēdzošo ailīti "RTU/Madona" FK, kura šo trešdien spēkosies ar čempionvienību FK "Nikars", kas svētdien noslēdza savas gaitas prestižā "UEFA Futsal Cup" turnīra Elites kārtā.

Citā mačā turpat "Elektrum" Olimpiskajā centrā dienu iepriekš Latvijas izlases galvenā trenera Artūra Šketova vadītā FK "RABA" ar 3:0 pieveica sīkstu pretestību izrādījušo SK "Monarhs", kaldinot ceturto panākumu piecās aizvadītajās spēlēs. Uzvarētāju rindās ar vārtu guvumu atzīmējās brazīlieši Rūnijs un Da Kruzs, kā arī Oskars Ikstens, turklāt visas trīs reizes FK "RABA" vārtus guva pirmā puslaika ietvaros.

Savukārt otro uzvaru čempionātā sestdien Ludzas Sporta hallē svinēja Virslīgas debitante TFK "Rēzekne", kas ar 5:2 lika kapitulēt "New Project" vienībai. Pirmo puslaiku laukuma saimnieki noslēdza ar minimālu handikapu (3:2), bet pēc pārtraukuma vēl nedaudz palielināja pārsvaru, izcīnot panākumu, kas ļāva rēzekniešiem šobrīd izvirzīties kopvērtējuma tabulas trešajā pozīcijā.

Divus vārtus Rēzeknes klubam guva Dmitrijs Borisovs, pa vieniem Egīls Jegorovs, Andrijs Kidanovs un Sergejs Prokopkins, savukārt rīdzinieku sastāvā izcēlās Pavels Ņikitonovs un Aleksejs Lavrenovs.

Kā iepriekš minēts, vēl viena sestās kārtas spēle starp FK "Nikars" un "RTU/Madona" FK risināsies šo trešdien plkst. 21:30 "Elektrum" Olimpiskajā centrā.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija
FOTO - FC "Petrow"