Pēc svētdien Rīgas 15. vidusskolā aizvadītās pirmā apļa priekšpēdējās kārtas vadību Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā Rīgas telpu futbola čempionāta “SynotTip” Elites līgā pārņēmusi FK “RABA 2” komanda, kas, pateicoties trim Artūra Strazdiņa vārtu guvumiem, spraigā mačā ar rezultātu 4:3 uzveica “Garāža” vienību. Līdzšinējā līdere “JakoSport&Graanul Pellets” tādējādi atkritusi uz otro pozīciju turnīra tabulā.

Līdz pat 15. minūtei rezultāts cīņā starp Virslīgas komandas FK “RABA” fārmklubu un “Garāža” turējās neizšķirts 0:0, bet puslaika beigu daļā abas pretinieces apmainījās ar diviem vārtu guvumiem – vispirms FK “RABA 2” rindās divas reizes izcēlās A. Strazdiņš, uz ko sāncense atbildēja ar Arņa Surgovta un Regnāra Grinbauma vārtu guvumiem.

Pēc pārtraukuma rabiešiem izdevās atgūt divu vārtu handikapu, 24. minūtē precīzi jau trešo reizi sitot A. Strazdiņam, bet 35. minūtē Sergejam Petrenko ar teicamu tālsitienu panākot 4:2. Tieši S. Petrenko gan pašā mača izskaņā lika savai komandai nedaudz panervozēt, saņemot tiešo noraidījumu par pretinieka nogrūšanu, kā rezultātā FK “RABA 2” palika skaitliskajā mazākumā. Nomainot vārtsargu pret piekto laukuma spēlētāju, “Garāža” piecatā pret trijiem sāncenšiem pēc teicami izspēlētas kombinācijas vienus vārtus atguva (Ervins Dukaļskis), bet izlīdzinājuma panākšanai laika šoreiz pietrūka.

Pateicoties šim panākumam, FK “RABA 2” sasniedza 11 punktu apjomu turnīra tabulā, pārņemot vadību un atbīdot līdzšinējo līderi “JakoSport&Graanul Pellets” uz otro pozīciju

Tikmēr “JakoSport&Graanul Pellets” cīņā pret “UNICEF” prata atspēlēt 0:2 deficītu, tomēr cīņas turpinājumā atkal palaida sāncenšus priekšā un galu galā piekāpās ar rezultātu 3:5. Vēl cīņas epilogā ilglaicīgajai turnīra līderei izdevās no 2:4 panākt 3:4, tomēr Sergeja Travkina filigrānais tālsitiens pēc Andreja Perepļotkina piespēles pielika punktu jebkādām šaubām par mača uzvarētāju.

“UNICEF” sastāvā bez S. Travkina, kurš guva divus vārtus, hat-trick realizēja Aleksandrs Zeņkovs, bet pretiniekiem divi vārti Maksimam Selivončikam, kamēr vieni – Igoram Poļakovam.

Kā ziņots, “JakoSport&Graanul Pellets” čempionātu sāka ar trīs uzvaru sēriju, bet iepriekšējos trijos mačos spējusi izcīnīt tikai vienu punktu.

Ļoti spraigi aizritēja spēkošanās arīdzan starp “DSV Transport” un FC “INTER STAR” vienībām. Pēdējā cīņas gaitā atspēlējās no rezultātiem 0:2 un 2:3, mačam noslēdzoties ar kaujiniecisku neizšķirtu 3:3. Divus vārtus transportniekiem guva Vitālijs Laužels, vienus Dmitrijs Musajevs, savukārt pretiniekiem pa reizei spēles protokolā ierakstījās Pāvels Lavrentjevs, Vadims Orlovs un Vladimirs Ivanikins.

Otro uzvaru Elites līgā svētdien izcīnīja “FREE”, kas atstāja uz nulles “Olaine” vienību – 4:0. Trīs reizes “FREE” rindās precīzi sita Igors Kapustins, bet vienu reizi viņam piebalsoja Artūrs Burņins.

Elites līgas kopvērtējumā pēc šīs kārtas situācija kļuvusi vēl saspringtāka, jo visas astoņas komandas izkārtojušās vien piecu punktu intervālā. Kā minēts, līdere ir FK “RABA 2” (11), par punktu atpaliek “JakoSport&Graanul Pellets” (10), bet par diviem – “Garāža”, “DSV Transport” un “UNICEF” (visām pa 9). Septiņus punktus savākušas FC “INTER STAR” un “FREE”, bet sešus – “Olaine”.

Līgas pirmā apļa noslēdzošās kārtas spēles risināsies šo svētdien, 4. decembrī.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija