Šīs nedēļas garumā līdz ceturtdienai, 1. decembrim, Latvijas Futbola federācijas (LFF) telpās un "Elektrum" Olimpiskajā centrā norisinās sieviešu futbola attīstībai veltīti Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) sieviešu futbola vadības kursi, kurus vada bijusī Turcijas Futbola federācijas ģenerālsekretāre Ebru Köksal.

Ebru Köksal aktīvi darbojas dažādās sieviešu futbola un sieviešu futbola vadības programmās, šajā nozarē strādājot kā FIFA un Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) inspektore un konsultante. Viņa guvusi ilgu gadu pieredzi slavenā Turcijas kluba Stambulas Galatasaray vadības blokā, kā arī ir pirmā sieviete valsts vēsturē, kura tikusi ievēlēta par Turcijas Futbola federācijas ģenerālsekretāri.

 Apmācību pirmās dienas foto galerija

Šie kursi tiek orientēti uz klubu pārstāvju, treneru un citu sieviešu futbolā iesaistīto profesionāļu darba kvalitātes kāpumu, sieviešu futbola atpazīstamības celšanu un sieviešu futbola darboņu zināšanu bagātināšanu.

Nodarbību gaitā to dalībnieki iegūs plašu informāciju par līderību sieviešu futbolā, klubu un komandu vadību, stratēģisko plānošanu, sabiedrības uzrunāšanu, mārketingu un komunikāciju, finanšu pārraudzību un citām ar futbola vadības ikdienu saistītām tēmām.

Dalībai apmācībās LFF uzaicināja vairāk nekā 20 sieviešu futbola dzīves aktīvistus, kuru ikdienas darbs ir saistīts ar šo futbola segmentu un kuri ar to saista arī savu tālāko profesionālo izaugsmi – Laura Voltere (FK Tukums-2000), Jevgēnijs Gedertsons (LFF), Jevgeņija Obodņikova (Rīgas Futbola federācija), Liene Vāciete (sieviešu izlase), Līga Patupa (Riga United FC), Ņina Travkina (LFF), Laura Treimane (tiesnese), Aiga Kristvalde (FK Liepāja), Oksana Zandare (Rīgas Futbola skola), Laima Kirtovska (FS METTA), Lelde Lejniece (LFF), Anastasija Ročāne (Rīgas Futbola skola), Žanis Ārmanis (Rēzeknes FA), Ligita Tumāne (tiesnese), Karolīna Mazira (FK Spartaks Jūrmala), Anna Poņatovska (JFA Jelgava), Līga Lapiņa (JFA Jelgava), Nikola Kovaļevska (Priekuļi), Darja Ņevedomsa (BFC Daugavpils), Viktorija Vengreviča (BFC Daugavpils), Karīna Šakurova (Rīgas Futbola skola), Elīza Spruntule (Rīgas Futbola skola) un Jevgēnijs Belovs (Šitika Futbola skola).

Pirmajā kursu lekcijā dalībniekus uzrunāja LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, apsveicot Latvijas sieviešu futbola sabiedrību ar sezonas beigām un novēlot programmas dalībniekiem iegūt zināšanas, kas veicinās pašmāju sieviešu futbola izaugsmi.


Latvijas Futbola federācija