Aizvadītajā nedēļā risinājās piektās kārtas spēles Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) organizētajā Virslīgas turnīrā. Ceturto uzvaru pēc kārtas, pārliecinoši sagraujot SK “Monarhs” vienību (13:1), izcīnīja turnīra līdere FK “Nikars”. Tāpat nedēļas nogalē notika četras LTFA organizētā 1.līgas čempionāta spēles, kurās otros panākumus kaldināja “Ošukalns”, “PB Line/Dinair” un FC “Nikers” vienības.

Virslīga: "Nikars" grauj, pie uzvarām tiek arī FK "RABA" un FK "BEITAR"

Deviņkārtējā Latvijas čempione FK “Nikars” jau ceturtdien "Elektrum" Olimpiskajā centrā samēroja spēkus ar SK “Monarhs” vienību, izcīnot ne tikai savu, bet arī visa čempionāta pagaidām pārliecinošāko uzvaru – 13:1. Cīņa aizritēja ar ļoti nospiedošu trenera Orlando Duartes padoto pārsvaru, monarhiem atbildot pārsvarā ar retiem un ne īpaši asiem pretuzbrukumiem.

Jau spēles pirmo puslaiku “Nikars” prata noslēgt ar graujošu 7:0 handikapu, savukārt pēc pārtraukuma sportiskais scenārijs laukumā īpaši nemainījās, rezultāta starpībai sasniedzot divciparu skaitli. Trīs no vārtiem uzvarētāju sastāvā guva Maksims Seņs, pa diviem Konstantīns Zabarovskis un Germans Matjušenko, bet vienu reizi izcēlās attiecīgi Andrejs Aleksejevs, Dmitrijs Zabarovskis, Jānis Pastars, Artjoms Koļesņikovs unbrazīlietis Evertons.

Tiesa, par spīti pārliecinošajam panākumam “Nikars” telpu futbolistiem arī ceturtajā mačā pēc kārtas neizdevās savus vārtus nosargāt neskartus - cīņas 36. minūtē Pāvels Tarasenko guva prestiža vārtus monarhiem. Interesanti, ka iepriekšējās sezonas regulārajā čempionātā “Nikars” no 13 uzvarām piecās atstāja pretiniekus sausā, bet šajā sezonā čempionei tas vēl nav izdevies.

Citā mačā sestdien turpat "Elektrum" Olimpiskajā centā Latvijas izlases galvenā trenera Artūra Šketova vadītā FK “RABA” ar rezultātu 5:3 uzveica “New Project”, izcīnot trešo panākumu četros mačos (vienīgais zaudējums pret FK “Nikars”) un izvirzoties turnīra tabulas otrajā pozīcijā. Galvenie spēles notikumi risinājās otrajā puslaikā, kad FK “RABA” prata no minimālā 1:0 rezultāta palielināt pārsvaru līdz 3:0 un pēcāk arī 5:1, bet mača izskaņā “New Project” izdevās sadeldēt pretinieku handikapu līdz divu vārtu robežai.

Šis kļuva par šosezon pirmo FK “RABA” maču ar četriem Brazīlijas viesspēlētājiem pieteikumā – līdzās Edersonam, kurš sestdien guva divus vārtus, un De Almeidam (viens precīzs sitiens), pērn bronzu ieguvušās komandas rindās laukumā devās arī Rūnijs un Da Silva.

Vēl A. Šketova vadītās vienības labā divus vārtus guva Artūrs Strazdiņš, kamēr “New Project” labā viens vārtu guvums Pavela Ņikitonova, Nikolaja Kočerigina un Alekseja Lavrenova rēķinā.

Līdzīgi kā jau minētajā FK “Nikars” un SK “Monarhs” mačā par spēles uzvarētāju pēc nospēlētā pirmā puslaika īpašas šaubas neradās arī sestdienas duelī Spuņciemā, kur laukuma saimniece FK “BEITAR” sākotnējās 20 minūtēs pret “BFC Daugavpils” iekrāja 5:1 pārsvaru, bet visā spēlē triumfēja ar 6:3. Turklāt īsi pirms pārtraukuma viesu rindās par rupju paņēmienu pret Pāvelu Skaļenko tiešo noraidījumu izpelnījās Vjačeslavs Vansovics.

“BEITAR” rindās teicami šo spēli aizvadīja Igors Lapkovskis, gūstot trīs vārtus, bet pa reizei viņam piebalsoja Arkadijs Narčuks, P. Skaļenko un Dzmitrijs Kuzmins. Tikmēr daugavpiliešiem vārtus guva Jans Radevičs, Ričards Raščevskis, kā arī jau minētaisV. Vansovics.

Neveiksmju sērija turpina vajāt FC “Petrow” vienību, kas arī pēc šīs kārtas nespēja pacelties augstāk par turnīra tabulas noslēdzošo ailīti, sestdien izbraukumā cīnoties neizšķirti 5:5 ar “RTU/Madona” FK. Spēles gaitā “Petrow” piederēja 5:1 pārsvars, tomēr cīņas noslēdzošo 11 minūšu laikā viesi ielaida savos vārtos četras bezatbildes bumbas un neko vairāk par punktu atvest no Madonas nespēja.

FC “Petrow” komandai divus vārtus guva Jevgeņijs Matrjoņins, pa vieniem Aleksejs Sergejevs, Aleksandrs Hudaiberdijevs un Edijs Skurjats, savukārt mājiniekiem divreiz precīzi sita Renārs Pastars un Klāvs Sveķis, kamēr viens trāpīgs raidījums Pāvelam Truņinam.

Virslīgas rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā pēc šīs kārtas izveidojies līderu piecinieks, kura katrs dalībnieks guvis pa sešiem vārtiem. To vidū M. Seņs (FK “Nikars”), A. Hudaiberdijevs (FC “Petrow”), Jurijs Kidanovs (TFK “Rēzekne”), P. Ņikitonovs (“New Project”) un De Almeida (FK “RABA”).

Trīs no nākamās kārtas mačiem tiks aizvadīti šajā nedēļas nogalē. Sestdien plkst. 13:00 "Elektrum" Olimpiskajā centrā FK “RABA” tiksies ar SK “Monarhs”, bet vēlāk šajā pašā dienā plkst. 18:00 TFK “Rēzekne” Ludzā uzņems “New Project”. Viens mačs plānots svētdien, kad plkst. 13:30 "Elektrum" Olimpiskajā centrā notiks FC “Petrow” un FK “BEITAR” vienību spēkošanās.

Beidzamais sestās kārtas duelis notiks pēc vairāk nekā nedēļas, proti, 30. novembrī, kad turpat "Elektrum" Olimpiskajā centrā FK “Nikars” plkst.21.30 eksaminēs “RTU/Madona” FK.

uzzini vairāk un skaties video

1.līga: Otrās uzvaras izcīna "Ošukalns", "PB Line/Dinair" un FC "Nikers"

”Ošukalns”, kas pirmās kārtas duelī ar rezultātu 5:3 uzveica valmieriešus, šoreiz izbraukumā Salaspils Sporta centrā samēroja spēkus ar pērn sudraba godalgas ieguvušo “TFK Salaspils/TENTE”, izcīnot uzvaru ar rezultātu 4:2. Pirmo puslaiku viesi noslēdza ar 3:0 pārsvaru, bet otrā puslaika vidū ļoti neilgā laika intervālā Andrejs Kondratjevs palīdzēja ar diviem precīziem sitieniem samazināt “TFK Salaspils/TENTE” rezultāta deficītu līdz minimumam – 2:3. Pēc šāda notikumu pavērsiena salaspilieši pielika maksimālus pūliņus, lai panāktu arī izlīdzinājumu, tomēr iekrita pretuzbrukumā – Aleksandrs Gospodarjovs ar precīzu raidījumu vārtu devītniekā viņus sodīja par paviršību aizsardzībā.

Vēl šajā duelī uzvarētāju rindās divus vārtus guva Oskars Zeps, bet vienu reizi bumba pabija “TFK Salaspils/TENTE” vārtos pēc pašu spēlētāja netīša raidījuma. “Ošukalns” pēc šī panākuma izvirzījās 1.līgas tabulas līderpozīcijā – kaut arī Jēkabpils klubam ir vienāds punktu skaits ar jau minētajām “PB Line/Dinair” un FC “Nikers”, tam priekšrocības dod nedaudz labāka vārtu attiecība (+1 salīdzinājumā ar konkurentēm).

Trīs punktus no viesošanās Preiļos svētdien mājās pārveda “PB Line/Dinair”, gūstot panākumu ar rezultātu 4:3 mačā pret “Preiļu BJSS”. Pirmo 20 minūšu laikā tika gūti pieci vārti, pārtraukumā sāncensēm dodoties pie minimāla ciemiņu pārsvara (3:2), 31. minūtē Preiļu klubs panāca izlīdzinājumu, bet uzvaras vārtus cīņas 34. minūtē rīdzinieku labā guva Aigars Lazdiņš. Jāpiebilst, ka mača 28. minūtē “PB Line/Dinair” rindās tiešo noraidījumu izpelnījās Jānis Klibus.

Uzvarētājiem bez jau minētā A. Lazdiņa vēl precīzi sita arīdzan Renārs Sardiko, Artjoms Naļivaiko un J. Klibus, kamēr laukuma saimniekiem divi vārti Aigaram Caicam, bet vieni – Rolandam Putānam. Pēdējais pēc otrās kārtas tādējādi ar kopumā četriem rezultatīviem raidījumiem kļuva par trāpīgāko snaiperu saraksta līderi 1.līgā.

Otro uzvaru sezonā sestdien guva arī FC “Nikers”, kas savā laukumā ar 3:1 uzveica “RSU/BAO Dobele” vienību. Kuldīdznieku sastāvā vārtus guva Guntars Rumbenieks, Deniss Vitkovskis un Artūrs Šternbergs, savukārt viesiem vienīgo reizi precīzs bija Edgars Strautiņš.

Visbeidzot, vēl vienā otrās kārtas duelī “Valmiera Glass VIA” sestdien samērā pārliecinoši ar 5:1 pārspēja SK “Latgols”, hat-trick realizējot Dāvim Gaigalam. Vēl bez viņa pretinieku vārtsargu pārspēja arīdzan Artūrs Pallo un Dāvis Rutks.

1.līgas turnīra trešās kārtas ietvaros šonedēļ skatītājus priecēs divi mači – sestdien plkst. 20:00 “PB Line/Dinair” Rīgas 49. vidusskolā samēros spēkus ar FC “Nikers”, savukārt dienu vēlāk plkst. 15:00 “RSU/BAO Dobele” uzņems “Valmiera Glass VIA”. Divas pārējās trešās kārtas spēles risināsies vēl pēc nedēļas, proti, 3. un 4. decembrī.

uzzini vairāk un skaties video


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija
FOTO - FK "Nikars"