Nedēļas nogalē Rīgas 15. vidusskolā tika aizvadīta Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētā Rīgas telpu futbola čempionāta "SynotTip" Elites līgas piektā kārta. Tās ietvaros nevienai no divām līderēm - "JakoSport&Graanul Pellets" un "Garāža" – uzvaras izcīnīt neizdevās. Līdz ar to vēl saspringtāka palika situācija kopvērtējuma tabulā, kur pirmās septiņas no astoņām dalībniecēm izkārtojušās vien četru punktu intervālā.

Pašreizējā līdere "JakoSport&Graanul Pellets", kas iepriekšējā kārtā piedzīvoja pirmo zaudējumu šajā sezonā, divkārt nonāca iedzinējas lomā duelī pret "DSV Transport" (0:1 un 1:2), taču abas reizes prata atspēlēties, mačam noslēdzoties neizšķirti 2:2. Transportnieku labā pa reizei ar vārtu guvumu izcēlās Aleksejs Šroms un Imants Kalašņikovs, kamēr sāncenšu rindās atzīmējās Pavels Zvančuks un Arturs Klimovičs.

Neraugoties uz punktu zaudējumu šajā kārtā, "JakoSport&Graanul Pellets" saglabāja pirmo pozīciju turnīra tabulā, jo panākumu svētdien nespēja kaldināt neviena no divām pārējām tuvākajām līderes sekotājām.

Sezonas pārliecinošāko zaudējumu piektajā kārtā piedzīvoja "Garāža" telpu futbolisti, kuri tādējādi neizmantoja iespēju nostiprināties līderes statusā, kas notiktu oranži-melno uzvaras gadījumā. Cīņā pret "UNICEF" viņi jau pirmajā puslaikā nonāca neapskaužamā situācijā, ielaižot četrus bezatbildes vārtus, savukārt pēc pārtraukuma "UNICEF" izdevās sasniegt pat 7:0 pārsvaru, kam "Garāža" spēja likt pretī vienīgi divus Kristapa Vaboļa vārtu guvumus cīņas izskaņā.

Uzvarētāju sastāvā pa diviem vārtiem guva uzreiz trīs dažādi spēlētāji - Aleksandrs Zeņkovs, Oļegs Kravčenko un Staņislavs Pihockis -, kamēr viens trāpīgs raidījums Maksima Firsova rēķinā.

Punktus uz pusēm svētdien dalīja Virslīgas čempionāta vienības FK "RABA" fārmklubs un "FREE", cīnoties neizšķirti 2:2. Katrā no puslaikiem pretinieces apmainījās ar vienu vārtu guvumu, FK "RABA 2" vienībā to paveicot Leonam Krasnovam un Jevgenijam Hercbergam, bet "FREE" sastāvā abas reizes izceļoties Igoram Kapustinam.

Visbeidzot, vēl vienā piektās kārtas duelī savu sezonas pārliecinošāko panākumu izcīnīja "Olaine", kas ar 7:0 sagrāva FC "INTER STAR". Hat-trick uzvarētāju rindās realizēja Vitālijs Abramovs, divi vārti Aleksandram Mihailovam, bet vieni – Vladislavam Medvedinam un Ruslanam Medvedinam.

Kā minēts, situācija kopvērtējuma tabulā punktu izteiksmes ziņā ir ļoti blīva. Nedaudz priekšā konkurentēm atrodas "JakoSport&Graanul Pellets" (10) un "Garāža" (9), kurām cieši uz papēžiem min "DSV Transport" un FK "RABA 2" (abām pa 8), bet turpat netālu izkārtojušās arī sešus punktus iekrājušās "Olaine", FC "INTER STAR" un "UNICEF". Pagaidām vismazāk punktu (4 ) "FREE" vienības rēķinā.

Jāatgādina, ka FK "RABA 2", FC "INTER STAR" un "UNICEF" turnīrā piedalās ārpus konkurences.

Elites līgas rezultatīvākais spēlētājs ir sešus vārtus guvušais A. Mihailovs ("Olaine"), bet četras reizes pretinieku vārtsargus sarūgtinājuši Artjoms Voroņins ("JakoSport&Graanul Pellets"), O. Kravčenko ("UNICEF"), V. Abramovs ("Olaine") un I. Kapustins ("FREE").

Turnīra nākamā jeb sestā kārta risināsies jau šo svētdien, 27. novembrī.


Informāciju sagatavoja
Rīgas Futbola federācija