Latvijas Futbola federācija (LFF) informē, ka ir uzsācies "SynotTip" Virslīgas un komanda.lv Pirmās līgas klubu licencēšanas process dalībai 2017. gada sacensībās.

Pamatojoties uz 2016. gada sacensībās uzrādītājiem rezultātiem, klubi pirms nākamā gada turnīriem pretendē uz UEFA (Eiropas klubu sacensības), LFF-A (Virslīgas sacensības) vai LFF-B (Pirmās līgas sacensības) licenču saņemšanu. Pirmais dokumentu iesniegšanas termiņš attiecīgo licenču pretendentiem ir šī gada 16. decembris, kad jābūt iesniegtiem dokumentiem juridisko kritēriju izpildei.

Balstoties uz tālāk iesniedzamajiem dokumentiem citu kritēriju izpildei un to izskatīšanas procesa grafiku, lēmumi par attiecīgo licenču piešķiršanu tiks pieņemti līdz nākamā gada 13. februārim (LFF-A licence), 16. martam (LFF-B licence) un 20. maijam (UEFA licence).

Ar klubu licencēšanu saistītā dokumentācija

Klubu licencēšanas rezultātā saņemtā licence ir obligāts nosacījums Latvijas klubu līdzdalībai LFF sacensībās un UEFA klubu sacensībās. Licencēšanas noteikumi ir attiecināmi uz visiem Virslīgas un Pirmās līgas klubiem, ievērojot klubu vajadzības un nepieciešamību pēc pastāvīgas licencēšanas sistēmas attīstības un uzlabojumiem. Licencēšanas process tiek īstenots, ievērojot nacionālo likumdošanu, kā arī LFF, UEFA un FIFA reglamentus.

Galvenie klubu licencēšanas un Financial Fair Play sistēmas mērķi ir aizsargāt sacensību integritāti, iedrošināt klubus darboties attiecībā pret saviem ienākumiem, iedrošināt atbildīgu līdzekļu izlietošanu, veicināt katra kluba patstāvīgas sistēmas (jaunatnes, infrastruktūras) izveidi, aizsargāt klubu dzīvotspēju un ilgtspēju, kā arī veicināt klubu darbības caurspīdīgumu.


Latvijas Futbola federācija