Svētdien Rīgas 15. vidusskolā norisinājās kārtējās Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētās Rīgas telpu futbola čempionāta "SynotTip" Elites līgas spēles. Tāpat aizvadīti otrās kārtas mači Alternatīvajā līgā.

Elites līga: Pārtrūkst "JakoSport&Graanul Pellets" uzvaru sērija

Ceturtās kārtas ietvaros pirmo zaudējumu pēc trīs panākumu sērijas piedzīvoja "JakoSport&Graanul Pellets", taču par spīti tam saglabāja līderes statusu. Deviņu punktu robežu sasniedza "Garāža", kas nomināli ieņem otro vietu, jo savstarpējā spēlē šosezon piekāpās "JakoSport&Graanul Pellets" vienībai.

Mačā pret FC "INTER STAR" pērn Elites līgā zelta godalgas izcīnījusī "JakoSport&Graanul Pellets" jau sestajā minūtē nonāca iedzinējas lomā ar divu vārtu deficītu (0:2), sāncenšu rindās precīzi sitot Andrejam Bakradzem un Andrejam Burenkovam. Cīņas 15. minūtē Maksims Selivončiks, realizējot pendeli, vienus vārtus atguva, tomēr puslaika izskaņā atkal savu vārdu teica "INTER STAR" Romāna Šteinboka personā – 3:1.

Otrā puslaika vidū M. Selivončiks ar filigrāni izpildītu soda sitienu no jauna sadeldēja rezultāta deficītu līdz minimumam, bet šāds rezultāts saglabājās vien trīs minūtes – pēc sekmīgas individuālas darbības A. Burenkovs raidīja bumbu vārtu devītniekā, gūstot savus otros vārtus un nodrošinot "INTER STAR" triumfu ar 4:2.

Citā svētdien notikušajā mačā trešo uzvaru četrās spēlēs kaldināja "Garāža", kas ar minimālu 2:1 handikapu uzveica "DSV Transport". Cīņas pirmās 20 minūtes "Garāža", pateicoties Eināra Freimaņa un Eņa Belgasema vārtu guvumiem, noslēdza ar 2:0 pārsvaru, bet pēc pārtraukuma "DSV Transport" spēja atgūt vienus vārtus – 27. minūtē izcēlās Edgars Ivanovs. Vairs šajā mačā rezultāts nemainījās, neraugoties uz transportnieku aktīvajiem centieniem izglābties no sakāves.

Jurija Ivanova 31. minūtē gūtie vārti izrādījās vienīgie "Olaine" vienības triumfā pār Virslīgas čempionāta komandas FK "RABA" fārmklubu, kas uz šo spēli ieradās tikai ar vienu cilvēku maiņā. Olainiešiem šī bija pirmā uzvara Elites līgas turnīrā – līdz tam komanda bija piedzīvojusi neveiksmes visās trijās aizvadītajās spēlēs, kamēr "RABA 2" cieta pirmo neveiksmi.

Tieši tāpat pēc triju zaudējumu sērijas pirmo reizi šajā sezonā varēja uzgavilēt "FREE", kas ar rezultātu 4:2 sarūgtināja "UNICEF". Pa vieniem vārtiem uzvarētāju rindās guva Andrejs Gornaks, Aleksandrs Voitenoks, Vasilijs Kravcevs un Igors Kapustins, kamēr pretiniekiem precīzi sita Aleksandrs Kornejevs un Sergejs Zolotuhins.

Pēc šīs kārtas pilnīgi visas no astoņām komandām ir izcīnījušas vismaz vienu uzvaru. Sacensību rezultatīvāko spēlētāju saraksta priekšgalā izmaiņas nav notikušas – joprojām divvadībā atrodas Aleksandrs Mihailovs ("Olaine") un Artjoms Voroņins ("JakoSport&Graanul Pellets"), no kuriem katrs sarūgtinājis pretinieku vārtsargus pa četrām reizēm, tomēr aizvadītajā kārtā abi šie līderi klusēja.

Elites līgas nākamā kārta risināsies šo svētdien, 20. novembrī.

Alternatīvā līga: Vienvadību pārņem "GiftPrint.LV/EUROLOGI"

Pēc divām aizvadītajām kārtām RFF un FTA organizētajā jaunizveidotajā "SynotTip" Alternatīvajā līgā vienvadību pārņēmusi "GiftPrint.LV/EUROLOGI" komanda, kurai vienīgajai no dalībnieku pulka izdevies uzvarēt abas spēles. Divu punktu atstatumā no līderes kopvērtējuma tabulā atrodas "Arigo", "Havas Europe" un "Rīgas Pašvaldības Policija".

Kā iepriekš vēstīts, Alternatīvā līga izveidota ar mērķi dot iespēju telpu futbolā sevi apliecināt jaunām komandām, kā arī futbola kolektīviem, kuriem vēl pietrūkst nopietna līmeņa turnīru prakse.

"GiftPrint.LV/EUROLOGI" pirmās kārtas ietvaros ar 7:2 sagrāva FK "Labas preces", savukārt otrajā mačā, kas tāpat kā visas pārējās turnīra spēles risinājās Rīgas 15. vidusskolā, septiņas reizes sarūgtināja arīdzan "Satis Grupa" komandas vārtu vīru – 7:3. Izšķirošo pārsvaru uzvarētāja ieguva noslēdzošo desmit minūšu laikā, kad palielināja rezultāta apjomu no 4:3 līdz 7:3, kopumā pa diviem vārtiem gūstot Denisam Sučkovam un Dmitrijam Vlasovam, bet pa vieniem – Mihailam Jankovskim un Aleksandram Selezņevam.

Citā mačā lielisku veikumu spēja nodemonstrēt "Arigo", kas vēl otrā puslaika vidū atradās iedzinējas lomā pret "BLLG" (1:3), bet mača epilogā prata ne tikai izglābties no zaudējuma bet arī izraut uzvaru, 38. minūtē izšķirošos vārtus gūstot Vladislavam Veselovam, kurš kopumā savas pārstāvētās vienības rindās izcēlās divreiz.

Vēl vienā cīniņā divi Jāņa Klepera vārti sekmēja "Rīgas Pašvaldības Policija" komandas 5:1 triumfu pār "Ropaži". Interesanti, ka šeit vēl pēc pirmā puslaika ropažniekiem piederēja minimāls 1:0 handikaps, bet nākamo 20 minūšu laikā viņi ielaida piecus bezatbildes vārtus, piedzīvojot zaudējumu.

Pašā mača izskaņā no kapitulācijas pret FK "Partizāns" prata izglābties "Havas Europe", kas, pateicoties Aigara Dārznieka 40. minūtē gūtajiem vārtiem, panāca izlīdzinājumu 2:2, tādējādi iegūstot šajā spēlē vienu punktu.

Visnotaļ līdzīgā veidā no trīs punktu zaudēšanas izbēga arī FK "Labas preces", kas pēc pirmā puslaika atradās iedzinējas lomā mačā ar "Ziemeļblāzma" (0:2), bet beidzamo trīs minūšu laikā līdz ar sāncenšu netīšām savos vārtos raidītu bumbu un Andreja Kozireva vārtu guvumu panāca neizšķirtu 2:2.

Visbeidzot, vēl nepieminētajā spēlē trīs Aivara Skutana vārtu guvumi sekmēja "K21 Mēbeles" 4:1 triumfu pār "Futsal Addicts".

Alternatīvās līgas trešās kārtas spēles tiks aizvadītas pēc svētku pārtraukuma - 25. novembrī un 2. decembrī.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija