"Starpība starp abām komandām šodien bija redzama uz rezultāta tablo. Diemžēl Portugāle šodien bija pārāka ar trīs vārtu starpību," šādi, atbildot uz jautājumu par sajūtām pēc mača noslēguma, 13. novembrī "Estadio Algarve" stadionā notikušās pēcspēles preses konferences ievadā žurnālistiem sacīja Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars.

"Protams, esam sarūgtināti. Atrodoties iedzinējos ar 0:1, izlīdzinājām rezultātu 1:1, un tobrīd līdz Rikardo Kvarežmas uznākšanai laukumā pretiniekam nebija tik vienkārši. Jā, mājinieki kontrolēja spēli, bet, neskaitot nerealizēto 11 metru soda sitienu otrajā puslaikā, viņiem patiesībā nebija reālu vārtu gūšanas iespēju līdz tam brīdim. Taču šai komandai uz rezervistu soliņa ir šāds spēlētājs kā Kvarežma, kas var iznākt uz maiņu un spēlē ieviest lielas pārmaiņas savas komandas labā. Šī šodien arī ir tā starpība, kas bija vērojama starp abām komandām," pirmos secinājumus pēc zaudējuma atklāja valstsvienības galvenais treneris, piebilstot, ka detalizētākai mača analīzei nepieciešams laiks un spēles video ieraksta noskatīšanās.

Preses konferences laikā Marians Pahars pateicās visiem spēlētājiem par parādīto sniegumu un pašatdevi, sakot, ka viņam šajā spēlē nav kauns par saviem futbolistiem, jo komanda šodien parādīja, iespējams, savu maksimumu.

Pilno preses konferences audio ierakstu iespējams noklausīties šeit:


Tikmēr valstsvienības spēlētāju Artūra Zjuzina, Ginta Freimaņa un Kaspara Gorkša viedokli pēc aizvadītās spēles līdzjutējiem piedāvā portāls sportacentrs.com.

PORTUGĀLE - LATVIJA (4:1), spēles oficiālais protokols UEFA.com


Latvijas Futbola federācija
no Faru, Portugālē