Latvijas futbola valstsvienībai šovakar, 13. novembrī spēlē pret Eiropas čempioniem portugāļiem būs jāiztiek bez vairākiem pamatsastāva spēlētājiem. Lai arī viņu ikdienas rūpes šobrīd saistās ar savainojumu dziedēšanu, sirds ir laukumā un šovakar viņi turēs īkšķus par Latvijas izlasi!

“Spēli gaidu ar labām domām,” saka Anglijas kluba Reading uzbrucējs Deniss Rakels, kurš tagad ārstē kājas traumu. “Manuprāt, iepriekšējā spēle mūsu izpildījumā pret Ungāriju bija diezgan laba. Novēlu puišiem parādīt labu spēli un baudīt vislabākās emocijas, spēlējot pret Eiropas čempioniem!”

Arī aizsargs Kaspars Dubra, kurš šogad otro reizi kļuva par Baltkrievijas čempionu Borisovas BATE rindās, turēs īkšķus par mūsu izlasi! “Protams, ka es skatīšos un atbalstīšu komandu!” Kaspars līdzīgi kā Rakels valstsvienības rindās aizvadījis 14 spēles. Viņa kontā ir arī vieni gūti vārti. Vasaras beigās Kaspars savainoja ceļgalu, tamdēļ gada otrajā pusē izlasē nav spēlējis.

Kad mūsu puiši būs atpakaļ ierindā? “Esmu Minskā un trenējos pēc individuālās programmas,” saka Dubra, kurš 20. decembrī svinēs 26. dzimšanas dienu. “Veseļošanās rit diezgan veiksmīgi. Dakteri Vācijā ir ļoti apmierināti, kā rit viss process. Tur biju 10 dienas uz rehabilitāciju, bet tagad strādāju pēc individuālās programmas. Ņemot vērā plānu, tuvākajā laikā individuāli jāsāk strādāt ar bumbu un tad jau divu triju nedēļu laikā jābūt kopējā grupā ar komandu.”

24 gadus vecais Rakels, kurš dažādu kājas traumu dēļ šogad izlasē nav spēlējis, lai arī pērn bija vienīgais, kurš visos mačos izgāja pamatsastāvā, laukumā varētu atgriezties janvārī. “Katru dienu manā programmā ir baseins, velosipēds, fitnesa treniņi,” Rakels norāda, ka atlabšana rit veiksmīgi. “Pēc nedēļas sākšu individuālos treniņus ārā laukumā, bet decembra otrajā pusē paredzēts sākt treniņus kopējā grupā. Skaidrs, ka vajadzēs atgūt fizisko gatavību, taču jau tagad jūtos ļoti labi un ceru, ka janvārī jau sākšu spēlēt.”

Kamēr Dubras pārstāvētajai BATE vienībai šobrīd ir starpsezonas pārtraukums – 2016. gadā Baltkrievijas čempionātā Kaspars guva 5 vārtus 16 spēlēs, Rakela pārstāvētajai Anglijas Reading pilnā sparā rit cīņas otrajā spēcīgākajā līgā Anglijā – raugi, Championship turnīrā. Tur 24 komandu konkurencē Redinga ieņem 4. vietu un cīnās par iekļūšanu Anglijas Premjerlīgā. Rakels sezonas sākumā paguva iziet laukumā pirmajās divās spēlēs, bet tad kādā no spēles epizodēm iedzīvojās savainojumā un tagad gaida atgriešanos!

Latvijas Futbola federācija novēl veiksmīgu veseļošanos arī mūsu pussargam Aleksandram Cauņam, kurš izlases kreklā aizvadījis 45 spēles un guvis 12 vārtus!

GINTS FREIMANIS: "NEVAJAG BAIDĪTIES NO SAPŅA SPĒLĒT PRET ZVAIGZNĒM!"

​MARIANS PAHARS: "SPĒLĒT PRET EIROPAS ČEMPIONIEM MUMS IR LIELS NOTIKUMS!"ALEKSEJS VIŠŅAKOVS: “ŠĀDU SPĒĻU DĒĻ MĒS DZĪVĒ NODARBOJAMIES AR FUTBOLU!”ĢIRTS KARLSONS: “MĒS CIENĀM PRETINIEKU, BET NEBAIDĀMIES NO VIŅIEM.”Latvijas nacionālās futbola izlases jaunumiem no Portugāles sekojiet līdzi LFF.lv mājaslapā.


Latvijas Futbola federācija