Noslēdzošās jeb trešās Eiropas tūres spēļu dienas cīņas Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas izlases aizvadīja ceturtdien, 10. novembrī, Čehijas galvaspilsētā Prāgā tiekoties ar vienaudžiem no vietējās "Sparta" kluba akadēmijas.

LFF Futbola akadēmijas 2002. un 2003. dzimšanas gada talantiem šī Eiropas tūrē bija trešā spēļu diena pēc kārtas, kas sekoja pēc mačiem Vācijas pilsētās Berlīnē un Minhenē. Ceturtdienas rītā futbolisti mēroja ceļu no Čehijas pierobežas līdz Prāgai, bet pusdienlaikā kā pirmā laukumā izgāja LFF Futbola akadēmijas U-14 izlase.

Mačā pret vienaudžiem no "Sparta" kluba Latvijas jaunie futbolisti notikumiem bagātā cīņā piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 2:3. Pirmajā puslaikā, par spīti latviešu teritoriālajam pārsvaram, mājinieki ieguva divu vārtu handikapu, tomēr līdz iešanai atpūtā LFF Futbola akadēmijas U-14 izlase rezultātu izlīdzināja. Abus vārtus guva Eduards Daškevičs, kurš ikdienā spēlē BFC Daugavpils kluba sistēmā, otro precīzo sitienu vārtos raidot no 11 metru soda sitiena atzīmes. Otrajā puslaikā laukumā valdīja līdzvērtīga spēkošanās, tomēr veiksmīgāki izrādījās Čehijas pārstāvji, gūstot uzvaras vārtus.

 Foto galerija | LFF Futbola akadēmijas Eiropas tūre 2016

Uzreiz pēc šīs spēles laukumā devās LFF Futbola akadēmijas U-13 izlase, kurai pretim stājās "Sparta" kluba vienaudži. Spēle ritēja ļoti saspringtā cīņā, tomēr lielāki draudi regulāri radās pie laukuma saimnieku vārtiem. Latvijas futbolistu pūliņi atalgojās otrā puslaika beigu daļā, kad beidzot tika ieņemti mājinieku vārti. Ar sitienu no soda laukuma robežas uzvaru LFF Futbola akadēmijas izlasei atnesa FS METTA kluba pārstāvis Lūkass Vapne.

Piektdien komandas no Polijas pilsētas Vroclavas gaida mājupceļš uz Rīgu.

Saistītā informācija:

LFF Futbola akadēmijas izlašu sastāvi

LFF Futbola akadēmijas izlašu spēles Berlīnē

LFF Futbola akadēmijas izlašu spēles Minhenē

Ar futbolistiem brauciena laikā strādāja LFF Futbola akadēmijas galvenais treneris Aleksandrs Jeļisejevs, kuram darbā palīdzēja Jānis Goba (FS METTA), Jurģis Pučinsks (FA Ventspils), Raimonds Aleksandrovs (FK Iecava) un Jevgeņijs Belovs (Šitika Futbola skola).

Šīs sezonas LFF Futbola akadēmijas pasākumos U-14 vecuma grupas valsts talantīgākie futbolisti savu reģionu izlašu sastāvos tikās trīs akadēmijas turnīros, kā arī pulcējās divās talantu skatēs. Savukārt U-13 vecuma grupas futbolistiem aiz muguras bija divi reģionu izlašu turnīri un divas talantu skates. Valsts talantīgākajiem 2002. dzimšanas gada futbolistiem šis bija otrais apmācības gads LFF Futbola akadēmijā, bet 2003. dzimšanas gada futbolisti šogad ieguva savu pirmo LFF Futbola akadēmijas pieredzi.

Pagājušā gada Eiropas tūrē piedalījās LFF Futbola akadēmijas labākie 2001. un 2002. dzimšanas gada futbolisti, kuri aizvadīja spēles Slovākijā un Austrijā. Šogad LFF Futbola akadēmijas Eiropas tūre norisinājās sadarbībā ar Baltijas Futbola skolu.

LFF Futbola akadēmijas sezona sākās februārī ar diviem ziemas posma reģionālo izlašu turnīriem, kuriem aprīlī un maijā sekoja trīs pavasara posma reģionālo izlašu turnīri. Jūnijā un augustā norisinājās kopumā piecas talantu skates laukuma spēlētājiem un divas talantu skates vārtsargiem, bet ar LFF FA kausa izcīņas turnīru jūnijā noslēdzās 2001. dzimšanas gada futbolistu apmācības cikls akadēmijā. Septembrī norisinājās noslēdzošie divi reģionālo izlašu turnīri.

LFF Futbola akadēmijas pasākumos visas sezonas garumā tiek pulcēti valsts talantīgie jaunās paaudzes futbolisti, lai kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos sekmētu savu izaugsmi un sagatavotos iespējamajiem nākotnes izsaukumiem uz Latvijas jauniešu izlasēm. Spēlētājus dalībai akadēmijas pasākumos rūpīgi atlasa reģionālo izlašu vadītāji un LFF Futbola akadēmijas treneri.

Šī bija piektā LFF Futbola akadēmijas darbības sezona. Līdzšinējos gados akadēmija sevi pierādījusi kā vērtīgu atskaites punktu jaunatnes izlašu treneriem, kuriem tā palīdz iegūt vispusīgu informāciju par labākajiem valsts jaunās paaudzes futbolistiem, kā arī kalpo kā papildu motivācija veiksmīgai jauniešu pārejai no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.


Latvijas Futbola federācija