Ar spēlēm Vācijas pilsētā Minhenē pret turienes klubu "Bayern" un "1860" jaunajiem futbolistiem trešdien, 9. novembrī, turpinājās Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas Eiropas tūre, kurā devušies Latvijas talantīgākie 2002. un 2003. dzimšanas gada spēlētāji.

Pēc otrdien Berlīnē aizvadītajām spēlēm LFF Futbola akadēmijas izlases trešdien pārcēlās uz Minheni, viesojoties blakus esošajās "Bayern" un "1860" futbola akadēmiju treniņu bāzēs. Kamēr LFF Futbola akadēmijas U-13 vecuma izlase samēroja spēkus ar vienaudžiem no izdaudzinātās "Bayern" sistēmas, Latvijas pārstāvji U-14 vecuma grupā tikās ar "1860" kluba futbolistiem.

Jaunākajai LFF Futbola akadēmijas izlasei spēlē pret "Bayern" puišiem pirmajā puslaikā izdevās sāncenšiem izrādīt ļoti cienījamu pretošanos, tomēr otrajā puslaikā izpaudās Vācijas jauno futbolistu pārsvars, kā rezultātā tika piedzīvots zaudējums ar rezultātu 1:6. Vienīgos vārtus LFF Futbola akadēmijas izlases labā guva Lūkass Vapne, kurš ikdienā spēlē FS METTA klubā.

 Foto galerija | LFF Futbola akadēmijas Eiropas tūre 2016

Tikmēr LFF Futbola akadēmijas U-14 izlase mačā pret "1860" kluba jauniešiem izrādīja īstenu nepadošanās gribu, cīņas izskaņā atspēlējot divu vārtu deficītu un nospēlējot neizšķirti 3:3. Mača gaitā Vācijas futbolisti divreiz bija iekrājuši pārsvaru divu precīzu sitienu vērtībā, tomēr Latvijas puišu nepiekāpība neļāva mājiniekiem handikapu nosargāt. Divus vārtus LFF Futbola akadēmijas izlases labā guva Jēkabs Lagūns, kurš arī pārstāv FS METTA, bet reizi izcēlās Eduards Daškevičs no BFC Daugavpils kluba.

Noslēdzošos Eiropas tūres mačus Latvijas futbola talanti aizvadīs ceturtdien Prāgā, tiekoties ar "Sparta" kluba vienaudžiem no Čehijas.

Saistītā informācija:

LFF Futbola akadēmijas izlašu sastāvi

pirmā spēļu diena berlīnē

Ar futbolistiem brauciena laikā strādā LFF Futbola akadēmijas galvenais treneris Aleksandrs Jeļisejevs, kuram darbā palīdz Jānis Goba (FS METTA), Jurģis Pučinsks (FA Ventspils), Raimonds Aleksandrovs (FK Iecava) un Jevgeņijs Belovs (Šitika Futbola skola).

Šīs sezonas LFF Futbola akadēmijas pasākumos U-14 vecuma grupas valsts talantīgākie futbolisti savu reģionu izlašu sastāvos tikušies trīs akadēmijas turnīros, kā arī pulcējušies divās talantu skatēs. Savukārt U-13 vecuma grupas futbolistiem aiz muguras ir divi reģionu izlašu turnīri un divas talantu skates. Valsts talantīgākajiem 2002. dzimšanas gada futbolistiem šis ir otrais apmācības gads LFF Futbola akadēmijā, bet 2003. dzimšanas gada futbolisti šogad iegūst savu pirmo LFF Futbola akadēmijas pieredzi.

Pagājušā gada Eiropas tūrē piedalījās LFF Futbola akadēmijas labākie 2001. un 2002. dzimšanas gada futbolisti, kuri aizvadīja spēles Slovākijā un Austrijā. Šogad LFF Futbola akadēmijas Eiropas tūre norisinās sadarbībā ar Baltijas Futbola skolu.

LFF Futbola akadēmijas sezona sākās februārī ar diviem ziemas posma reģionālo izlašu turnīriem, kuriem aprīlī un maijā sekoja trīs pavasara posma reģionālo izlašu turnīri. Jūnijā un augustā norisinājās kopumā piecas talantu skates laukuma spēlētājiem un divas talantu skates vārtsargiem, bet ar LFF FA kausa izcīņas turnīru jūnijā noslēdzās 2001. dzimšanas gada futbolistu apmācības cikls akadēmijā. Septembrī norisinājās noslēdzošie divi reģionālo izlašu turnīri.

LFF Futbola akadēmijas pasākumos visas sezonas garumā tiek pulcēti valsts talantīgie jaunās paaudzes futbolisti, lai kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos sekmētu savu izaugsmi un sagatavotos iespējamajiem nākotnes izsaukumiem uz Latvijas jauniešu izlasēm. Spēlētājus dalībai akadēmijas pasākumos rūpīgi atlasa reģionālo izlašu vadītāji un LFF Futbola akadēmijas treneri.

Šī ir piektā LFF Futbola akadēmijas darbības sezona. Līdzšinējos gados akadēmija sevi pierādījusi kā vērtīgu atskaites punktu jaunatnes izlašu treneriem, kuriem tā palīdz iegūt vispusīgu informāciju par labākajiem valsts jaunās paaudzes futbolistiem, kā arī kalpo kā papildu motivācija veiksmīgai jauniešu pārejai no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.


Latvijas Futbola federācija