Svētdien Rīgas 15. vidusskolā risinājās četras Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētās "SynotTip" Rīgas telpu futbola čempionāta Elites līgas trešās kārtas cīņas. To ietvaros trešo panākumu pēc kārtas kaldināja “JakoSport&Graanul Pellets”, tādējādi joprojām saglabājot vienvadības grožus turnīra tabulā, savukārt divas nākamās vietas tabulā ieņem septiņus punktus iekrājušās “DSV Transport” un Virslīgas čempionāta komandas FK “RABA” fārmklubs.

“JakoSport&Graanul Pellets”, kas pērn izcīnīja zelta godalgas, šoreiz samēroja spēkus ar “Olaine” vienību, izcīnot 8:4 uzvaru – šī spēle pagaidām ir vārtiem bagātākā pašreizējās Elites līgas sezonas šķērsgriezumā. Mača liktenis lielā mērā tika izšķirts pirmo 20 minūšu laikā, pēc kurām pagājušās sezonas čempiones pārsvars rezultātā bija gana iespaidīgs – 6:1. Pēc pārtraukuma olainiešiem izdevās nedaudz izlīdzināt spēles gaitu, taču ne likvidēt lielo vārtu deficītu.

Lielisku sniegumu uzvarētāju rindās demonstrēja trīs vārtus guvušais Artjoms Voroņins, divi vārti viņa kolēģim Anatolijam Maksimenko, bet pa vieniem – Igoram Poļakovam un Maksimam Tumanovam. Tikmēr “Olaine” komandai pa reizei cīņas protokolā atzīmējās Vitālijs Abramovs, Vladislavs Medvedins, Ruslans Medvedins un Aleksandrs Mihailovs.

Interesanti, ka divi no šī mača vārtu autoriem – A.Voroņins un A.Mihailovs – ar kopumā četriem trāpīgiem raidījumiem patlaban ieņem dalītu pirmo vietu sacensību rezultatīvāko futbolistu sarakstā.

Dalītā sacensību tabulas otrajā vietā ar septiņiem punktiem izdevies izvirzīties ārpus konkurences turnīrā startējošajai FK “RABA 2”, kas svētdien ar rezultātu 5:2 uzveica līdzīgā statusā sacensībām pieteikto “UNICEF” vienību. Spēles pirmajā puslaikā nevienai no pretiniecēm atklāt rezultātu neizdevās, taču pēc mača atsākšanās jau pirmajās sekundēs Aleksandrs Kuļešovs izvirzīja vadībā rabiešus. Minūti pēc tam Artūrs Strazdiņš dubultoja savas komandas pārsvaru.

“UNICEF” divas reizes izdevās sadeldēt rezultāta deficītu līdz minimumam (1:2 un 2:3), taču taktiskais solis mača izskaņā, nomainot vārtsargu pret piekto laukuma spēlētāju, cieta neveiksmi – A. Kuļešovs divreiz raidīja bumbu jau tukšos “UNICEF” vārtos. Vēl “RABA 2” sastāvā vienu reizi precīzi sita Andrejs Ziļs, bet pretiniekiem vārtus guva Vadims Ļašenko un Maksims Firsovs. Jāatzīmē, ka 34. minūtē “UNICEF” sastāvā līdz ar otrā brīdinājuma saņemšanu mačs priekšlaikus beidzās Vladislavam Eidimitam.

Tāpat par trim punktiem savu bagāžu papildināja “DSV Transport”, kas, cīņas gaitā atspēlējot 0:1 un 1:2 deficītu, ar 4:2 lika kapitulēt “FREE”, sarūpējot konkurentei trešo neveiksmi pēc kārtas. Divus vārtus uzvarētāju sastāvā guva Mihails Ivanovs, vienu reizi precīzi bija Juris Bleiders un Vitālijs Laužels, savukārt “FREE” komandai vārtus guva Pavels Blizņuks un Igors Kapustins.

Elites līgas ceturtajā vietā patlaban ierindojas “Garāža”, kas trešās kārtas duelī ar minimālu 1:0 pieveica FC “INTER STAR”, tādējādi sasniedzot sešu punktu robežu. Vienīgos vārtus “Garāža” guva pirmā puslaika sākumā, kad pēc kolēģa veiktas soda sitiena izspēles bumbu eleganti no vārtu priekšas tīklā ievirzīja Regnārs Grinbaums.

Elites līgas nākamā kārta risināsies jau šo svētdien, 13. novembrī.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija