Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas U-14 un U-13 vecuma izlases otrdien, 8. novembrī, aizvadīja pirmās divas spēles šīgada Eiropas tūres ietvaros, Berlīnē tiekoties ar vienaudžiem no Vācijas kluba Berlīnes "Hertha".

Savu Eiropas tūres ceļu virkne no Latvijas talantīgākajiem 2002. un 2003. dzimšanas gada futbolistiem uzsāka pirmdien, kad mēroja ceļu no Rīgas līdz Varšavai. Otrdiena komandas sveica ar saulainu rītu Polijā, kam sekoja pārbrauciens līdz Berlīnei. Laikapstākļi tikmēr bija jūtami mainījušies, kas lika futbolistiem laukumā ar Berlīnes "Hertha" vienaudžiem doties drēgnā, lietainā un tumšā laikā. Tas gan vienībām neliedza nodemonstrēt acij tīkamu un divcīņām bagātu futbolu.

LFF Futbola akadēmijas U-14 izlase spēlē pret vāciešiem piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1:3, kad vienīgos vārtus Latvijas pārstāvju labā guva Jēkabs Lagūns no FS METTA komandas. Savukārt U-13 vecuma futbolisti mačā pret "Hertha" cīnījās neizšķirti 1:1, pretinieku vārtsargu pārspējot Rolandam Bočam (FK Lielupe/AFA Olaine).

 Foto galerija | LFF Futbola akadēmijas Eiropas tūre 2016

Trešdien Latvijas jaunie futbolisti aizvadīs divas cīņas citā Vācijas pilsētā Minhenē, kad U-14 futbolisti samēros spēkus ar Minhenes kluba "1860" jauniešiem, bet U-13 izlasei pretim stāsies Eiropas granda Minhenes "Bayern" jaunās paaudzes futbolisti. Noslēdzošajā tūres dienā LFF Futbola akadēmijas puiši viesosies Prāgā un tiksies ar Prāgas "Sparta" spēlētājiem.

Ar futbolistiem brauciena laikā strādā LFF Futbola akadēmijas galvenais treneris Aleksandrs Jeļisejevs, kuram darbā palīdz Jānis Goba (FS METTA), Jurģis Pučinsks (FA Ventspils), Raimonds Aleksandrovs (FK Iecava) un Jevgeņijs Belovs (Šitika Futbola skola).

Saistītā informācija:

Nosaukti LFF Futbola akadēmijas izlašu sastāvi dalībai Eiropas tūrē

Šīs sezonas LFF Futbola akadēmijas pasākumos U-14 vecuma grupas valsts talantīgākie futbolisti savu reģionu izlašu sastāvos tikušies trīs akadēmijas turnīros, kā arī pulcējušies divās talantu skatēs. Savukārt U-13 vecuma grupas futbolistiem aiz muguras ir divi reģionu izlašu turnīri un divas talantu skates. Valsts talantīgākajiem 2002. dzimšanas gada futbolistiem šis ir otrais apmācības gads LFF Futbola akadēmijā, bet 2003. dzimšanas gada futbolisti šogad iegūst savu pirmo LFF Futbola akadēmijas pieredzi.

Pagājušā gada Eiropas tūrē piedalījās LFF Futbola akadēmijas labākie 2001. un 2002. dzimšanas gada futbolisti, kuri aizvadīja spēles Slovākijā un Austrijā. Šogad LFF Futbola akadēmijas Eiropas tūre norisinās sadarbībā ar Baltijas Futbola skolu.

LFF Futbola akadēmijas sezona sākās februārī ar diviem ziemas posma reģionālo izlašu turnīriem, kuriem aprīlī un maijā sekoja trīs pavasara posma reģionālo izlašu turnīri. Jūnijā un augustā norisinājās kopumā piecas talantu skates laukuma spēlētājiem un divas talantu skates vārtsargiem, bet ar LFF FA kausa izcīņas turnīru jūnijā noslēdzās 2001. dzimšanas gada futbolistu apmācības cikls akadēmijā. Septembrī norisinājās noslēdzošie divi reģionālo izlašu turnīri.

LFF Futbola akadēmijas pasākumos visas sezonas garumā tiek pulcēti valsts talantīgie jaunās paaudzes futbolisti, lai kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos sekmētu savu izaugsmi un sagatavotos iespējamajiem nākotnes izsaukumiem uz Latvijas jauniešu izlasēm. Spēlētājus dalībai akadēmijas pasākumos rūpīgi atlasa reģionālo izlašu vadītāji un LFF Futbola akadēmijas treneri.

Šī ir piektā LFF Futbola akadēmijas darbības sezona. Līdzšinējos gados akadēmija sevi pierādījusi kā vērtīgu atskaites punktu jaunatnes izlašu treneriem, kuriem tā palīdz iegūt vispusīgu informāciju par labākajiem valsts jaunās paaudzes futbolistiem, kā arī kalpo kā papildu motivācija veiksmīgai jauniešu pārejai no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.


Latvijas Futbola federācija