Par 2016. gada sezonas labākajiem vārtu guvējiem "SynotTip" Virslīgas čempionātā un komanda.lv Pirmās līgas turnīrā kļuvuši attiecīgi Ģirts Karlsons no FK Ventspils komandas un FK Tukums-2000/TSS vienības baltkrievu leģionārs Dmitrijs Kuzmins (Dzmitry Kuzmin).

Pieredzējušais Latvijas izlases uzbrucējs Karlsons par šosezon labāko vārtu guvēju Virslīgā kļuvis, gūstot 17 vārtus. Ar 12 precīziem sitieniem viņam sekoja čempionvienības FK Spartaks Jūrmala baltkrievu leģionārs Dmitrijs Platonovs (Dzmitry Platonov), bet desmit vārtus guva cits jūrmalnieku pārstāvis Jevgeņijs Kazačoks.

Karlsons par Virslīgas rezultatīvāko spēlētāju kļuvis pirmo reizi karjerā, bet iepriekš četras reizes viņš ierindojās labāko trijniekā – otrais 2003. un 2006. gadā, kā arī trešais 2007. un 2009. gadā.

Savukārt Pirmās līgas turnīrā Kuzmins prata izcelties 47 reizes, kas ir viens no augstvērtīgākajiem šī turnīra rezultativitātes rādītājiem tā vēsturē. Ar 40 precīziem raidījumiem viņam sekoja AFA Olaine/SK Super Nova azerbaidžāņu leģionārs Vugars Askerovs (Vugar Askerov), bet 31 reizi izcēlās čempionvienības SK Babīte pārstāvis Niks Savaļnieks.


Latvijas Futbola federācija