Ar intrigas bagātu cīņu par godalgām pienācis noslēgums komanda.lv Pirmās līgas čempionāta sezonai. Sestdien, 5. novembrī, vienlaikus sāksies visas sešas pēdējās jeb 30. kārtas spēles, kurās noskaidrosies otrās vietas ieguvēju liktenis. Uz šo pozīciju pretendē AFA Olaine/SK Super Nova un FK Auda komandas, un veiksmīgākā no tām jau nākamajā nedēļā aizvadīs divus mačus ar FS METTA/Latvijas Universitāte futbolistiem par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt "SynotTip" Virslīgas čempionātā.

LFF Sacensību organizācijas komitejas 4. novembra lēmums

Skonto FC – AFA Olaine/SK Super Nova

05.11 | 14:00 | "Skonto" stadions, Rīga – Kārtu pirms sezonas beigām AFA Olaine/SK Super Nova atrodas kārotajā kopvērtējuma otrajā vietā, par punktu apsteidzot FK Auda futbolistus. Skaidrs, ka jebkāda uzvara sestdienas spēlē olainiešiem dos vietu pārspēlēs, bet neizšķirta vai zaudējuma gadījumā šāda iespēja pavērsies jau FK Auda vienībai. Pēdējā laikā Olaines pārstāvju sniegums bijis nevienmērīgs, jo oktobrī tika piedzīvoti divi zaudējumi pret Staiceles un Valmieras komandām, bet iepriekšējā kārtā negaidīti pārliecinoši ar 5:0 tika sagrauti Rēzeknes futbola vīri. Tikmēr Skonto FC sezonas pēdējā spēlē jālūko nosargāt kopvērtējuma astotā vieta. Izceļams, ka pēdējā laikā mači ar skontiešu dalību izvēršas rezultatīvi, jo katrā no nesenākajām četrām cīņām kopumā gūti vismaz pieci vārti. Pirmoreiz šosezon abas komandas tikās jūlijā, kad olainieši prata atspēlēties un uzvarēt ar rezultātu 2:1. Olaines futbola pārstāvji medaļas Pirmās līgas čempionātā sev nodrošinājuši pirmoreiz vēsturē.

RTU FC – FK Auda

05.11 | 14:00 | RTU stadions, Rīga – Lai FK Auda apsteigtu Olaines komandu un izcīnītu otro vietu, tai spēlē pret RTU FC derēs tikai un vienīgi uzvara, kā arī būs jācer, ka AFA Olaine/SK Super Nova paralēlajā mačā zaudēs punktus. Ja abas komandas sezonu noslēgs ar vienādu punktu skaitu, tās savā starpā šķirs labāka gūto un zaudēto vārtu starpība visās spēlēs, kas pašlaik daudz labāka ir Olaines vienībai. Divi pirmie uzvārētāju noteikšanas papildu kritēriji - vairāk punktu savstarpējās spēlēs un labāka vārtu starpība savstarpējās spēlēs – abiem klubiem ir identiski (FK Auda uzvara ar 2:1 aprīlī un AFA Olaine/SK Super Nova panākums augustā ar 4:3). Sezonas izskaņu Ķekavas futbolisti aizvada spīdoši, jo kopš minētā 23. augusta zaudējuma pret Olaines komandu ir izcīnītas tikai un vienīgi uzvaras. Tikmēr RTU FC, kas nesenākajās četrās cīņās uzvaras un zaudējumus dala uz pusēm, līdzīgi kā Skonto FC pēdējā kārtā sadalīs kopvērtējuma astoto un devīto vietu. Abu klubu tikšanās reizē jūlijā visus trīs vārtus FK Auda labā guva japānis Takeši Okamoto, atnesot savai komandai panākumu ar 3:1. Šī ir pirmā reize kopš 2007. gada, kad FK Auda futbolisti sev nodrošinājuši Pirmās līgas godalgas.

Valmiera Glass FK/BSS – FK Tukums-2000/TSS

05.11 | 14:00 | Vidzemes Olimpiskais centrs, Valmiera – Saistošā spēlē tiksies valmierieši, kuri lūkos nosargāt kopvērtējuma ceturto vietu, un tukumnieki, kuri uzvaras gadījumā var pakāpties no sestās un piekto pozīciju. Šajā mačā, iespējams, kritīs turnīra rezultativitātes rekords, jo tukumnieku bombardieris Dmitrijs Kuzmins šosezon guvis jau 47 vārtus, par četru precīzu sitienu tiesu atpaliekot no Aleksandra Čekulajeva (FK Auda) 2007. gadā uzstādītā rekorda. Pēc zaudējuma Smiltenē valmierieši iepriekšējā kārtā pārtrauca trīs uzvaru sēriju, savukārt tukumnieki pašlaik bauda trīs pēc kārtas uzvarētu maču sēriju. Jūlijā FK Tukums-2000/TSS spēlē pret Valmieras komandu cīņas izskaņā guva divus vārtus un uzvarēja ar 2:0. Tehnisku iemeslu dēļ šīs spēles teksta tiešraide online.lff.lv platformā nebūs pieejama.

SK Babīte – JDFS Alberts

05.11 | 14:00 | Piņķu stadions – Šīs sezonas čempioni no SK Babīte turnīru lūkos noslēgt ar 11. uzvaru pēc kārtas un teju nevainojamu uzvaru bilanci, jo līdzšinējās 27 spēlēs Piņķu futbolisti guvuši 26 panākumus. Pēc šīs spēles SK Babīte tiks oficiāli sveikta kā turnīra čempione un saņems godam nopelnīto čempionu kausu. Tikmēr JDFS Alberts jau pirms šīs spēles garantējusi kopvērtējuma 11. vietu, tomēr komanda noteikti centīsies izcīnīt savus pirmos punktus kopš 24. septembra. Pirmajā aplī rīdzinieki mačā pret SK Babīte zaudēja ar rezultātu 0:3.

FK Jēkabpils/JSC – FK Staiceles Bebri

05.11 | 14:00 | Jēkabpils SC stadions – Izcīnot uzvaru sezonas noslēdzošajā mačā, jēkabpilieši pakāpsies uz kopvērtējuma 13. vietu un apsteigs Preiļu BJSS komandu. Tā labad Jēkabpils vienībai gan jāpārtrauc četru zaudējumu sērija un nesenāko divu spēļu neveiksmes, kuros ielaisti kopumā 23 vārti. Tikmēr Staiceles futbola vīri sev jau garantējuši turnīra tabulas desmito ailīti, kas komandai izdevies, pateicoties lieliskam sniegumam sezonas noslēgumā – tikai viens zaudējums pēdējos sešos mačos. Pirmajā aplī vienību savstarpējā spēle bija ļoti saistoša, staiceliešiem nosargājot panākumu ar rezultātu 3:2.

Rēzeknes FA/BJSS – FK Ogre

05.11 | 14:00 | RPD Sporta pārvaldes stadions, Rēzekne – Rēzeknes komanda kārtu pirms sezonas beigām kopvērtējumā ieņem piekto vietu, tomēr tā var gan pacelties vienu pozīciju augstāk, gan atkāpties vienu ailīti zemāk. Tikmēr FK Ogre futbolisti pašlaik ieņemto 12. vietu turnīra tabulā vairs nemainīs. Pēdējās piecās spēlēs rēzeknieši izcīnījuši tikai trīs punkts, turklāt komanda noteikti vēlēsies reabilitēties par iepriekšējā kārtā piedzīvoto neveiksmi pret AFA Olaine/SK Super Nova ar rezultātu 0:5. Abu komandu pirmā apļa tikšanās reizē Rēzeknes vienība bija pārāka ar rezultātu 4:2, tomēr uzvaru nodrošināja vien cīņas pēdējās minūtēs.

 Iepriekšējās kārtas video apskats

Atgādinām, ka Latvijas Futbola federācija (LFF) un sporta preču veikals "Komanda" piedāvā līdzjutējiem piedalīties komanda.lv Pirmās līgas čempionāta oktobra mēneša labākā spēlētāja noteikšanā. Līdzjutēju balsošana mājaslapā www.komanda.lv norisināsies līdz 6. novembrim (ieskaitot). Par mēneša labāko spēlētāju no vienas IP adreses diennakts laikā iespējams nobalsot vienu reizi.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija