Nākamo nedēļu Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas U-14 un U-13 vecuma jeb 2002./2003. dzimšanas gada futbolistu izlases pavadīs, piedaloties tradicionālajā Eiropas tūrē, kuras ietvaros jaunie futbolisti aizvadīs spēles Berlīnē, Minhenē un Prāgā. Piedāvājam iepazīties ar futbolistiem, kas nopelnījuši iespēju pārstāvēt LFF Futbola akadēmijas krāsas ārpus valsts robežām.

Izbraukšana no Rīgas izlasēm paredzēta pirmdienas, 7. novembra, pusdienlaikā, bet atgriešanās būs piektdienas, 11. novembra, vakarā. Ar futbolistiem brauciena laikā strādās LFF Futbola akadēmijas galvenais treneris Aleksandrs Jeļisejevs, kuram darbā palīdzēs Jānis Goba (FS METTA), Jurģis Pučinsks (FA Ventspils), Raimonds Aleksandrovs (FK Iecava) un Jevgeņijs Belovs (Šitika Futbola skola).

Braucienā dosies kopumā 36 jaunie futbolisti no desmit dažādiem Latvijas klubiem. Tāpat uz LFF Futbola akadēmijas Eiropas tūri izsaukti Edvards Servuds no Anglijas kluba "Bury" FC sistēmas un Velsas kluba "Pontardawe Town" FC sistēmā spēlējošais Andžejs Dubjaga.

LFF Futbola akadēmijas U-14 izlases sastāvs

Nr. Vārds, uzvārds Klubs
1. Kristiāns Ločmelis FS METTA
2. Eduards Dainis FS METTA
3. Jēkabs Lagūns FS METTA
4. Oskars Vientiess FS METTA
5. Sergejs Vilkovs Šitika Futbola skola
6. Maksims Muzafarovs Šitika Futbola skola
7. Deniss Meļņiks Šitika Futbola skola
8. Maksims Puzikovs Šitika Futbola skola
9. Gļebs Cvetkovs Šitika Futbola skola
10. Jēkabs Šmitiņš JDFS Alberts
11. Dāvis Zeltiņš JDFS Alberts
12. Dmitrijs Rakuls BFC Daugavpils
13. Aleksejs Kudeļkins BFC Daugavpils
14. Eduards Daškevičs BFC Daugavpils
15. Ingus Valters Grīnbergs JFA Jelgava
16. Dāvis Mārcis Valmiers FK Lielupe
17. Svjetoslavs Čugunovs SK Super Nova
18. Andžejs Dubjaga Pontardawe Town (Velsa)

LFF Futbola akadēmijas U-13 izlases sastāvs

Nr. Vārds, uzvārds Klubs
1. Niklāvs Treimanis FS METTA
2. Kristofers Rēķis FS METTA
3. Lūkass Vapne FS METTA
4. Kārlis Vilnis FS METTA
5. Artjoms Puzirevskis FS METTA
6. Niklāvs Konrāds Skrinda BFC Daugavpils
7. Kristians Kaušelis BFC Daugavpils
8. Deniss Surmovičs BFC Daugavpils
9. Ričards Dāvis Ceds FK Liepāja
10. Maksims Fjodorovs FK Liepāja
11. Artūrs Novickis FK Liepāja
12. Klāvs Aleksandrs Bluķis JDFS Alberts
13. Edvards Šipicins Rīgas Futbola skola
14. Jegors Novikovs FK Dinamo Rīga
15. Edvards Servuds Bury FC (Anglija)
16. Daņila Patijčuks JFA Jelgava
17. Deniss Rogovs Šitika Futbola skola
18. Rolands Bočs FK Lielupe/AFA Olaine

Šīs sezonas LFF Futbola akadēmijas pasākumos U-14 vecuma grupas valsts talantīgākie futbolisti savu reģionu izlašu sastāvos tikušies trīs akadēmijas turnīros, kā arī pulcējušies divās talantu skatēs. Savukārt U-13 vecuma grupas futbolistiem aiz muguras ir divi reģionu izlašu turnīri un divas talantu skates. Valsts talantīgākajiem 2002. dzimšanas gada futbolistiem šis ir otrais apmācības gads LFF Futbola akadēmijā, bet 2003. dzimšanas gada futbolisti šogad iegūst savu pirmo LFF Futbola akadēmijas pieredzi.

8. NOVEMBRIS

  • Berlīnes "Hertha" U-14 vs LFF Futbola akadēmija U-14
  • Berlīnes "Hertha" U-13 vs LFF Futbola akadēmija U-13

9. NOVEMBRIS

  • Minhenes "1860" U-14 vs LFF Futbola akadēmija U-14
  • Minhenes "Bayern" U-13 vs LFF Futbola akadēmija U-13

10. NOVEMBRIS

  • Prāgas "Sparta" U-14 vs LFF Futbola akadēmija U-14
  • Prāgas "Sparta" U-13 vs LFF Futbola akadēmija U-13

Pagājušā gada Eiropas tūrē piedalījās LFF Futbola akadēmijas labākie 2001. un 2002. dzimšanas gada futbolisti, kuri aizvadīja spēles Slovākijā un Austrijā. Šogad LFF Futbola akadēmijas Eiropas tūre norisinās sadarbībā ar Baltijas Futbola skolu.

LFF Futbola akadēmijas sezona sākās februārī ar diviem ziemas posma reģionālo izlašu turnīriem, kuriem aprīlī un maijā sekoja trīs pavasara posma reģionālo izlašu turnīri. Jūnijā un augustā norisinājās kopumā piecas talantu skates laukuma spēlētājiem un divas talantu skates vārtsargiem, bet ar LFF FA kausa izcīņas turnīru jūnijā noslēdzās 2001. dzimšanas gada futbolistu apmācības cikls akadēmijā. Septembrī norisinājās noslēdzošie divi reģionālo izlašu turnīri.

LFF Futbola akadēmijas pasākumos visas sezonas garumā tiek pulcēti valsts talantīgie jaunās paaudzes futbolisti, lai kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos sekmētu savu izaugsmi un sagatavotos iespējamajiem nākotnes izsaukumiem uz Latvijas jauniešu izlasēm. Spēlētājus dalībai akadēmijas pasākumos rūpīgi atlasa reģionālo izlašu vadītāji un LFF Futbola akadēmijas treneri.

Šī ir piektā LFF Futbola akadēmijas darbības sezona. Līdzšinējos gados akadēmija sevi pierādījusi kā vērtīgu atskaites punktu jaunatnes izlašu treneriem, kuriem tā palīdz iegūt vispusīgu informāciju par labākajiem valsts jaunās paaudzes futbolistiem, kā arī kalpo kā papildu motivācija veiksmīgai jauniešu pārejai no futbola 8:8 uz futbolu 11:11.


Latvijas Futbola federācija