Iepriekšējo divu piektdienu vakaros Rīgas 15. vidusskolā aizvadīta pirmā kārta Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētajā jaunizveidotajā Rīgas telpu futbola čempionāta Alternatīvajā līgā, kur 12 dalībnieces sacensību uzvarētāju noskaidros pēc viena riņķa sistēmas, pa reizei tiekoties katra ar katru.

Kā iepriekš vēstīts, Alternatīvā līga izveidota ar mērķi dot iespēju telpu futbolā sevi apliecināt jaunām komandām, kā arī futbola kolektīviem, kuriem vēl pietrūkst nopietna līmeņa turnīru prakses.

No sešām izspēlētajām pirmās kārtas cīņām vispārliecinošāk sezonu izdevās uzsākt "Ropaži" komandai, kas ar rezultātu 7:0 pārliecinoši sagrāva "Ziemeļblāzma" vienību. Uzvarētāju sastāvā pa diviem vārtiem guva Antons Aleksejenko un Aleksejs Mozolis, pa reizei atzīmējās Artūrs Priedītis un Ēriks Trišins, kamēr vēl reizi bumba "Ziemeļblāzma" vārtos pabija pēc pašu spēlētāja netīša raidījuma.

Citā mačā trīs punktus ieguva arī "GiftPrint.LV/EUROLOGI", kas pirmo puslaiku cīņā pret FK "Labas preces" noslēdza ar 4:1 handikapu, savukārt pēc pārtraukuma vēl palielināja pārsvaru, maču uzvarot ar rezultātu 7:2. Hat-trick šajā duelī realizēja Mihails Jankovskis, bet divus vārtus "GiftPrint.LV/EUROLOGI" labā guva Deniss Sučkovs.

Ar identisku pārsvaru – 7:2 – savu pirmo panākumu Alternatīvajā līgā kaldināja arī "BLLG", pārspējot "K21 Mēbeles". Šeit trīs vārtus uzvarētājiem guva Viktors Krasovs, savukārt divus – Andis Rudzītis. Tikmēr vēl vienā cīniņā sāncenšus uz nulles atstāja "Havas Europe", kas, pateicoties diviem Aleksandra Pitkina un Konstantīna Guļenko vārtu guvumiem, ar 4:0 lika kapitulēt "Satis Grupa" komandai.

Divas no sešām pirmās kārtas spēlēm noslēdzās ar neizšķirtu gala iznākumu. Lielisku cīņassparu nodemonstrēja FK "Partizāns" vienība, kas jau pirmā puslaika vidū nonāca 0:3 iedzinējas lomā pret "Futsal Addicts", tomēr spēles turpinājumā prata atspēlēties un atjaunot līdzsvaru – 3:3. Gandrīz identisks sportiskais scenārijs risinājās arī duelī starp "Arigo" un "Rīgas Pašvaldības Policija" komandām, kur "Arigo" pirmo puslaiku noslēdza ar 3:0 handikapu, savukārt policisti no zaudējuma izglābās vien mača pēdējā minūtē, kad izlīdzinājuma vārtus (3:3) guva Ringolds Prāvasts (vēl divus vārtus viņu labā guva Renārs Kazus).

Alternatīvās līgas otrās kārtas spēles tiks aizvadītas 4. un 11. novembrī.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija