Izdevniecības VESTA-LK sērijā Laika Grāmata nākusi klajā Miķeļa Rubeņa un Pētera Karlsona grāmata „Futbols rīmēs un Sports atmiņu zīmēs”, kas veltīta pazīstamā futbola trenera Jāņa Giļa un neparasti talantīgā hokejista, futbolista, boksera Harija Mellupa piemiņai, kā arī laikraksta Sports 1. numura iznākšanas 60. gadskārtai.

Grāmata sporta draugiem un Sportiņa lasītājiem

Vai zināt, ar ko šī grāmata ir neparasts notikums Latvijas sporta preses vēsturē un kā laikraksts Sports no mazas četru lappušu avīzītes laika gaitā un laikmetu griežos izauga par krāsainu lielformāta izdevumu, reiz pat sasniedzot rekordlielu metienu?

Vai zināt, kuri Sporta darbinieki saņēmuši augstu valsts apbalvojumu?

Vai zināt, kuŗš redakcijas darbinieks, pavadīdams futbola komandas uz sacensībām, sacerēja humoristiskus dzejoļus par futbolistiem un treneriem, kā arī rakstīja apsveikuma pantus jubilejās?

Vai zināt, kāpēc 1950. gada 7. janvāri sauc par Latvijas hokeja „melno dienu” un kāpēc tā varēja arī nebūt? 

Vai zināt, kurš redakcijas žurnālists šķēpa mešanā ir trenējies pie slavenā Oto Jurģa?

Vai zināt, ka Sporta korespondente, meklējot Sibīrijas taigā kamaniņu trasi, pagāja garām lāču midzenim?

Vai zināt, kā radušies redakcijā bieži lietotie spārnotie teicieni „Neviens te nav pārstrādājies” un „Lieciet visi to aiz auss...”

Vai zināt, ka augsts Latvijas sporta ierēdnis izsauca Sporta līdzstrādnieku „uz kafiju” un teica: „Es to rakstu neesmu lasījis, bet man teica, ka...”

Kā norāda paši autori, šajā laikā daudz interesantu piedzīvojumu bijuši Sportiņa žurnālistiem pašmāju un ārzemju komandējumu laikā, par ko būs iespējams uzzināt grāmatas lapaspusēs.

Grāmatas oficiālā prezentācija paredzēta otrdien, 8. novembrī. Visiem interesentiem tā būs pieejama grāmatu tirdzniecības vietās, kā arī bibliotēkās. 

Grāmatas autori aicina lasīt par sportu un sportistiem, bet galvenais ‒ sportot pašiem!


Latvijas Futbola federācija