Piektdien, 28. oktobrī, Latvijas Telpu futbola asociācijas (LTFA) ofisa telpās risinājās Latvijas kausa izcīņas un Pirmās līgas čempionāta izloze. Ja kausa sacensībās pirmās spēles komandas aizvadīs sākot no valsts svētku datuma, proti, 18. novembra, tad Pirmās līgas turnīrs startēs vēl nedēļu ātrāk – 12. un 13. novembrī.

Latvijas kausa turnīrā šosezon piedalīsies 24 komandas, no kurām 16 sacensības sāks līdz ar 1/16 fināla kārtu, savukārt septiņi Virslīgas klubi, kā arī pērn sudrabu Pirmajā līgā izcīnījusī TFK "Salaspils/TENTE" čempionātā iesaistīsies no astotdaļfināla. Šobrīd zināmas 14 no 16 dalībniecēm, kas sacensības sāks no 1/16 fināla kārtas, bet vēl divas līdz ar LTFA akceptu tiks apstiprinātas jau tuvākajā laikā.  Kā iepriekš vēstīts, pirmās kārtas cīņas tiks izspēlētas laika periodā starp 18. novembri un 4. decembri, kamēr astotdaļfinālus plānots aizvadīt no 10. decembra līdz 26. decembrim.

Par izlozes rezultātiem diezin vai var priecāties "Liepājas papīrs" un "Preiļu BJSS" – šī pāra veiksminieci otrajā kārtā gaidīs deviņkārtējā čempione FK "Nikars". Tāpat grūts pārbaudījums sagaida FK "Kadaga" un SK "Latgols" dueļa uzvarētāju, kam astotdaļfinālā nāksies spēkoties pret šosezon sastāvu ievērojami pastiprinājušo FK "RABA" vienību. Savukārt vienīgā Pirmās līgas komanda, kas savu ceļu kausa turnīrā sāks no astotdaļfināla – TFK "Salaspils/TENTE" -, par ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu tiksies ar "Alsunga”"un Kuldīgas FC "Nikers" pāra veiksminieci.

Tāpat piektdien risinājās arī LTFA Pirmās līgas čempionāta izloze, kur astoņas komandas laika periodā no 12. novembra līdz nākamā gada 12. martam zelta godalgu un ceļazīmes uz Virslīgu ieguvēju noskaidros pēc divu riņķu turnīra. Pirmās kārtas ietvaros "Ošukalns" uzņems "Valmiera Glass VIA", SK "Latgols" savā laukumā tiksies ar Kuldīgas FC "Nikers", "RSU/BAO" mājās cīnīsies pret "Preiļu BJSS”, kamēr "PB Line/Dinair" pārbaudīs spēkus mačā ar TFK "Salaspils/TENTE".

Pirmās līgas čempionāta noslēdzošā kārta risināsies nākamā gada 12. martā, bet apbalvošana plānota nedēļu vēlāk – 19. martā.


Informāciju sagatavoja:
Latvijas Telpu futbola asociācija