Sestdien, 29. oktobrī, vienlaicīgi sešos stadionos Jēkabpilī, Smiltenē, Olainē, Staicelē, Rīgā un Piņķos sāksies komanda.lv Pirmās līgas čempionāta priekšpēdējās jeb 29. kārtas spēles. Būtisku lomu cīņā par kopvērtējuma otro vietu spēlēs mačs Olainē, kur mājinieki lūkos atgriezties turnīra tabulas vicelīderu godā, kā arī spēle Smiltenē, kur izredzes izcīnīt otro pozīciju centīsies nepazaudēt arī Valmieras futbola pārstāvji.

FK Jēkabpils/JSC – FK Tukums-2000/TSS

29.10 | 14:00 | Jēkabpils SC stadions – Gaidāmās spēles laukuma saimniekiem atlikušajās divās šīs sezonas spēlēs ir iespēja pakāpties no kopvērtējuma priekšpēdējās vietas, likvidējot divu punktu atstatumu no Preiļu BJSS komandas, savukārt tukumnieku primārais uzdevums būs saglabāt sesto vietu. Matemātiski FK Tukums-2000/TSS futbolistiem saglabājas iespēja pakāpties arī uz piekto vietu, kā labad atlikušajās divās spēlēs jāizcīna seši punkti un jācer uz rēzekniešu zaudējumiem. Iepriekšējās divās kārtās Tukuma pārstāvji izcīnījuši uzvaras ar kopējo vārtu attiecību 13:3, savukārt FK Jēkabpils/JSC jālūko pārtraukt trīs zaudējumu sēriju. Abu komandu pirmā apļa tikšanās reizē tukumnieki uzvarēja ar graujošu rezultātu 10:1.

FK Smiltene/BJSS – Valmiera Glass FK/BSS

29.10 | 14:00 | Smiltenes pilsētas (Tepera) stadions – Smiltenes komandai šī būs sezonas noslēdzošā spēle, kurā tā var nostiprināt sevi kopvērtējuma septītajā vietā vai pat pakāpties uz sesto pozīciju. Vēl divas spēles kalendārā atlikušas valmieriešiem, kuri pašlaik ir ceturtie četrus punktus un ar maču rezervē aiz otrās vietas īpašniekiem no FK Auda. Tas nozīmē, ka Valmieras futbola vīriem joprojām ir izredzes izcīnīt sudraba medaļas, kā labad gan komanda punktus zaudēt vairs nevar atļauties. Šī spēle solās būt ļoti intriģējošā arī tāpēc, ka smiltenieši pašlaik bauda piecu nezaudētu spēļu sēriju, bet Valmiera Glass FK/BSS kontā ir trīs pēc kārtas gūti panākumi ar kopējo vārtu attiecību 15:1. Kad šīs vienības jūnijā tikās Valmierā, mājinieki izrādījās pārāki ar rezultātu 2:1. Kā vēsta FK Smiltene/BJSS, šajā mačā laukumā pēdējo reizi izies komandas spēlējošais galvenais treneris Raimonds Dūmiņš, kam par godu stadionā sanākušajiem līdzjutējiem tiks sarūpētas bezmaksas pusdienas.

AFA Olaine/SK Super Nova – Rēzeknes FA/BJSS

29.10 | 14:00 | Olaines pilsētas stadions – Vēl viena izšķiroša spēle cīņā par kopvērtējuma otro vietu, kurā olainieši uzvaras gadījumā varēs atgriezties turnīra tabulas vicelīderu godā. Priekšā esošā FK Auda komanda, kas gaidāmo kārtu izlaiž, pašlaik bauda divu punktu pārsvaru, bet tūdaļ aiz Olaines komandas divus punktus nopakaļus atrodas Valmieras vienība. Vēl divus punktus aiz valmieriešiem seko Rēzeknes FA/BJSS, kas arī turpina cīņu par čempionāta godalgām. Iepriekšējo spēli AFA Olaine/SK Super Nova aizvadīja 15. oktobrī, kad savā laukumā ar 1:2 piekāpās valmieriešiem un pēc izcili aizvadītā sezonas nogriežņa piedzīvoja otro zaudējumu trīs mačos. Tikmēr rēzeknieši iepriekš bija piedzīvojuši pat trīs zaudējumus pēc kārtas, kam pirms nedēļas pielika punktu ar 10:0 sagrāvi pār Preiļu BJSS. Pirmā apļa dueli starp šīm vienībām izšķīra vieni Olaines komandas leģionāra Vugara Askerova gūti vārti.

FK Staiceles Bebri – JDFS Alberts

29.10 | 14:00 | LFF mācību un treniņu centrs "Staicele" – Šajā spēlē tiksies turnīra tabulas kaimiņi, kas ar vienādu punktu skaitu dala 10.-11. pozīciju, tāpēc abu komandu līdzjutēji var būt droši par intriģējošu cīņu laukumā. Četrās spēlēs izcīnījuši desmit punktus, staicelieši šo ievērības cienīgo sēriju pārtrauca pirms nedēļas, kad ar 1:6 savā laukumā atzina Tukuma futbolistu pārākumu, savukārt JDFS Alberts komanda pēc 24. septembrī gūtās uzvaras pār Skonto FC turpinājumā piedzīvojusi trīs neveiksmes. Neizšķirts 1:1 bija abu vienību pirmā apļa tikšanās reizes iznākums.

SK Babīte – RTU FC

29.10 | 14:00 | Piņķu stadions – SK Babīte futbolisti triumfālo sezonu noslēdz ar vairākām spēlēm savā laukumā, bet pēc pēdējās cīņas 5. novembrī komanda oficiāli tiks godināta kā šīs sezonas turnīra čempione. Šoreiz tai pretim stāsies devītās vietas īpašnieki no RTU FC, kuri atlikušajās divās sezonas spēlēs var gan pakāpties līdz pat sestajai pozīcijai, gan atkrist uz devīto vietu. RTU FC futbolisti pratuši uzvarēt iepriekšējās divās spēlēs, bet pirmajā aplī mačā pret SK Babīte tika piedzīvots zaudējums ar rezultātu 2:3.

Skonto FC – Preiļu BJSS

29.10 | 14:00 | RTU stadions, Rīga – Rīdziniekiem līdz sezonas beigām atlikuši divi mači, kuros viņiem ir pa spēkam pakāpties no jau garantētās devītās vietas, kamēr Preiļu BJSS šī būs sezonas noslēdzošā cīņa. Skonto FC komanda pēdējās divās kārtās piedzīvojusi spraigus zaudējumus pret SK Babīte (3:4) un FK Auda (2:3), bet Preiļu futbolisti kopvērtējumā pašlaik atrodas 13. vietā, kuru cerēs nosargāt pat par spīti tam, ka pēdējās sešās aizvadītajās cīņās viņu kontā ir zaudējumi ar kopējo vārtu attiecību 3:36. Preiļu pārstāvjus mainīt šo neveiksmju sēriju noteikti iedrošinās pirmajā aplī izcīnītais punkts mačā pret Skonto FC, kad tika izcīnīts 1:1 neizšķirts.

 Iepriekšējās kārtas spēļu apskats

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija