Latvijas nacionālās futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars un valstsvienības ģenerālmenedžeris Roberts Mežeckis trešdien, 26. oktobrī viesojās LTV-7 raidījumā "Жизнь сегодня" ciemos pie žurnālistiem Vladimira Ivanova un Andreja Dmitrijeva. Raidījuma laikā tika runāts par Latvijas nacionālo futbola izlasi, 2018. gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu, kā arī gaidāmo spēli 13. novembrī izbraukumā pret Portugāli.

 FOTO: M. Pahars un R. Mežeckis viesojas LTV-7 studijā (26.10.2016.)

Attiecībā uz pašreizējo situāciju Pasaules kausa kvalifikācijas grupā Marians Pahars izteicās sekojoši: "Teorētiskas iespējas kvalificēties tiek saglabātas līdz beigām. Protams, pēc iepriekšējām divām spēlēm ar Fēru salām un Ungāriju šīs iespējas ir mazinājušas, tomēr tās joprojām paliek. Visi spēlētāji un mēs, izlases štābs, vēlamies šo situāciju mainīt. Cīnīties līdz galam ir katra sportista raksturā. Šādā situācijā mēs nonācām paši, esam sarūgtināti. Iepriekšējā spēle ar Ungāriju nebija slikta... Nedaudz veiksmes mums šoreiz pietrūka, lai šajā mačā izcīnītu punktus!"

Uz jautājumu, kā valstsvienības galvenais treneris plāno noskaņot Latvijas izlases spēlētājus pirms gaidāmās cīņas ar Portugāli, Marians Pahars atbildēja: "Pirms spēles ar Portugāli neko jaunu mūsu spēlētājiem neteikšu. Teikšu gluži to pašu, ko viņiem saku pirms katras Latvijas izlases spēles, neatkarīgi no pretinieka. Protams, allaž ir dažādas nianses... Viena lieta, kad mēs spēlējam ar Andoru, cita lieta - ar Portugāli. Pretinieki vienmēr atšķiras. Tuvākajam pretiniekam Portugālei sastāvā ir zvaigznes, kā piemēram, Ronaldo. Mums būs nepieciešams cīnīties un neitralizēt viņu. Konkrēti par pašu Ronaldo pirms spēles daudz nedomājam runāt... Skaidrs, ka izņemot viņu šajā komandā pietiek arī citu augsta līmeņa spēlētāju. Mūs sagaida grūta, taču ļoti interesanta spēle! Šoreiz ir tas gadījums, kad spēlētājus nav nepieciešams papildus noskaņot cīņai pret tādu pretinieku. Es atceros, kad vēl pats biju spēlētājs un devos laukumā, man vienmēr gribējās nospēlēt pret spēcīgu pretinieku, jo tieši šādā spēlē Tu vari pārbaudīt savus spēkus, saprast, kur Tu šobrīd atrodies, kādā līmenī utt. Manuprāt, šādās spēlēs jebkurš futbolists ir gatavs doties laukumā un cīnīties!"

Raidījuma laikā tika parādītas video epizodes no Latvijas futbola izlases iepriekšējām spēlēm ar Portugāli, kā arī pārrunāti citi jautājumi.

Raidījuma pilnais video ieraksts pieejamas ltv.lsm.lv mājaslapā (intervija pieejama no 43. minūtes).

Plašāk par Portugāles un Latvijas izlašu savstarpējo attiecību vēsturi lasiet LFF.lv mājaslapā šeit.

Pievienojies braucienam uz Portugāli kopā ar Latvijas nacionālo futbola izlasi

 

LFF aicina līdzjutējus pieteikties biļetēm uz valstsvienības spēli 13. novembrī Portugālē


Latvijas Futbola federācija