Latvijas futbola veterānu komanda laika posmā no 19. līdz 23. oktobrim devās uz Krasnodaru, kur aizvadīja divas draudzības spēles ar vietējiem futbola veterāniem, LFF.lv pastāstīja Latvijas futbola veterānu komandas menedžeris Vadims Aingorns.

Pirmajā spēlē 20. oktobrī Latvijas komanda ar rezultātu 2:5 atzina "Kuban" kluba veterānu pārākumu. Šo spēli mūsu komanda sāka pārliecinoši un centās rādīt kombinacionālu futbolu, taču pretinieks šoreiz sekmīgi darbojās pretuzbrukumos. Latvijas komandas rindās šajā spēlē vārtus guva Māris Verpakovskis un Aleksandrs Rehviašvili. 

Otrajā mačā 22. oktobrī pretiniekos bija Krasnodaras novada veidotā veterānu komanda. Šajā spēlē jau izpaudās Latvijas komandas pārsvars, ko izdevās apliecināt ar pieciem gūtajiem vārtiem un izcīnītu uzvaru ar rezultātu 5:3. Ar trīs precīziem sitieniem šajā mačā izcēlās Viktors Terentjevs, bet vēl pa reizei bumbu pretinieku vārtos raidīja Oļegs Sergijenko un Jurijs Idionovs. Abas spēles risinājās formātā 11 pret 11, divi puslaiki pa 40 minūtēm katrs.

Latvijas futbola veterānu komandas sastāvā spēlēja vārtsargs Aleksandrs Čumakovs, kā arī spēlētāji Jaroslavs Petrovs (kapteinis), Mihails Zemļinskis, Juris Miltiņš, Oļegs Blagonadeždins, Vladimirs Burcevs, Jevgeņijs Tarvids, Aleksandrs Rehviašvili, Viktors Terentjevs, Juris Laizāns, Oļegs Sergijenko, Sergejs Pavļenko, Jurijs Idionovs, Māris Verpakovskis. Komandas treneri - Vasīlijs Rožkovs un Boriss Doļinskis.

Brauciena laikā Latvijas futbola veterāni klātienē apmeklēja UEFA Eiropas līgas maču starp FC "Krasnodar" (Krievija) un "Schalke 04" (Vācija) komandām. Šī spēle notika jaunatklātajā Krasnodaras kluba stadionā, kurā ir vietas nedaudz vairāk kā 34 000 skatītāju. Ar rezultātu 1:0 šajā mačā uzvaru izcīnīja Vācijas kluba futbolisti.

Latvijas futbola veterānu komanda izsaka personīgu pateicību LFF ģenerālsekretāram Jānim Mežeckim, kā arī biznesmeņiem Elnadizu Mamedovu un Josifu Aptu par palīdzību šī brauciena organizēšanā!


Latvijas Futbola federācija