Svētdien Rīgas 15. vidusskolā tika aizvadīta Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola turnīru asociācijas (FTA) organizētā Rīgas telpu futbola čempionāta Elites līgas otrā kārta, kuras ietvaros otro panākumu jaunajā sezonā kaldināja pašreizējā titula īpašniece "JakoSport&Graanul Pellets", tādējādi izvirzoties sacensību kopvērtējuma tabulas vienvadībā.

"JakoSport&Graanul Pellets" pirmās kārtas ietvaros uzveica pērn sudrabu ieguvušo "FREE" vienību, bet aizgājušajā svētdienā ļoti spraigā cīniņā ar minimālu 1:0 handikapu pārspēja "Garāža" vienību. Mača rezultāts ilgstoši turējās neizšķirts 0:0 līdz 38. minūtei, kad pēc pašreizējās Elites līgas čempiones izpildītā stūra sitiena "Garāža" vārtsargs tika galā ar Maksima Selivončika raidījumu, savukārt atkārtotā piegājienā bija bezspēcīgs pret Igora Poļakova sitienu ar galvu.

Atlikušajā laika periodā "Garāža" lūkoja izglābties no zaudējuma, nomainot vārtsargu pret piekto laukuma spēlētāju, taču šāds taktiskais solis spēles gala iznākumu nemainīja – "JakoSport&Graanul Pellets" saglabāja minimālu pārsvaru, pēc divām turnīra kārtām paliekot vienīgā komanda ar simtprocentīgu bilanci.

Ne mazāk saspringtā duelī punktus uz pusēm dalīja "DSV Transport" un Virslīgas čempionāta vienības FK "RABA" fārmklubs, cīnoties neizšķirti 1:1. "RABA", kas šo maču aizvadīja vien ar diviem cilvēkiem maiņā, rezultātu atklāja 14. minūtē, kad filigrāns tālsitiens padevās Andrejam Ziļam, uz ko pretinieki atbildēja 33. minūtē ar Edgara Ivanova precīzu sitienu, izmantojot paviršību "RABA" aizsardzībā. Līdz ar to abas pretinieces, kuru rēķinā ir pa četriem punktiem, šobrīd turnīra tabulā nomināli ieņem attiecīgi otro un trešo pozīciju. Tiesa, jāatgādina, ka "RABA" ir viena no tām trim līgas dalībniecēm, kas startē ārpus konkurences.

Šīs sezonas pārliecinošāko panākumu visas līgas ietvaros svētdien kaldināja FC "Petrow" fārmklubs FC "INTER STAR", kas negaidīti pārliecinoši ar 8:1 sagrāva "FREE". Jāatzīst gan, ka vēl pēc pirmā puslaika uzvarētāju pārsvars bija vien divu vārtu apmērā (3:1), bet piecus bezatbildes vārtus "INTER STAR" guva pēdējo sešu mača minūšu laikā.

Uzvarētāju rindās divus vārtus guva Kirils Jeļkins un Pāvels Lavrentjevs, pa reizei izcēlās Igors Miheikins, Konstantīns Guļenko, Romāns Šteinboks un Artjoms Denisenko, kamēr "INTER STAR" vārtos bumba vienīgo reizi pabija pēc netīša pašu spēlētāju raidījuma.

Vēl vienā otrās kārtas mačā pirmo panākumu šajā sezonā izcīnīja "UNICEF", kas, pateicoties diviem Oļega Kravčenko vārtu guvumiem, ar rezultātu 3:2 uzveica "Olaine" vienību, sarūpējot tai otro neveiksmi turnīrā. Uzvarētājiem vēl precīzi sita arī Sergejs Travkins, bet olainiešiem mača protokolā ar veiksmīgiem raidījumiem atzīmējās Raimonds Ivenkovs un Dmitrijs Antropovs.

Šonedēļ Elites līgā gaidāms pārtraukums, savukārt ar trešās kārtas spēlēm turnīrs Rīgas 15. vidusskolā atsāksies 6. novembrī.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija