Sestdien, 22. oktobrī, čempionu titulu Virslīgas Dublieru čempionātā nodrošinājusi FK Liepāja-2 komanda, kas nepilnas trīs kārtas pirms sezonas beigām kopvērtējuma galvgalī tagad par deviņiem punktiem apsteidz FS METTA-2 futbolistus.

Par čempionāta uzvarētājiem liepājnieki tika kronēti, jo sestdien izbraukuma spēlē pret RFS-2 komandu spēja izcīnīt vienu punktu, nospēlējot neizšķirti 1:1. Šajā mačā pirmie vadībā izvirzījās rīdzinieki, kad 31. minūtē vārtus guva Oskars Rubenis, bet neizšķirtu 67. minūtē atjaunoja Arturs Smetanovs.

Lai FS METTA-2 komanda turpinātu pretendēt uz čempionu titulu, rīdziniekiem svētdien gaidāmajā mačā pret FK Spartaks Jūrmala-2 obligāti būtu bijusi jāizcīna uzvara, kā arī bija jācer, ka Liepājas futbolisti spēlē pret RFS-2 piedzīvos zaudējumu. Metiešu un jūrmalnieku savstarpējais mačs plkst. 14:00 sāksies Rīgas Hanzas vidusskolas laukumā.

Pēc sestdien iegūtā punkta FK Liepāja-2 vienība no turnīra tabulas pirmās vietas vairs nevar šķirties, jo pat gadījumā, ja līdz sezonas beigām FS METTA-2 to panāks, liepājniekiem ir labāki rezultāti abu komandu savstarpējos mačos.

Iepriekšējās divās Virslīgas Dublieru čempionāta sezonās allaž uzvarējusi FK Ventspils-2 komanda, bet FK Liepāja-2 futbolisti abas reizes ierindojušies otrajā vietā.

Tikmēr uz čempionāta bronzas godalgām pašlaik teorētiski pretendē pat četras komandas, tomēr FK Jelgava-2, FK Spartaks Jūrmala-2 un RFS-2 futbolistiem izredzes ir krietni augstākas par Riga FC/ŠFS iespējām ierindoties trešajā vietā. Šobrīd trešo pozīciju ieņem jelgavnieki, kuri par diviem punktiem apsteidz jūrmalniekus un svētdien plkst. 14:00 Olaines pilsētas stadionā tiksies ar FK Ventspils-2. Vēl par punktu atpaliek RFS-2 komanda, bet vēl četrus punktus nopakaļus seko Riga FC/ŠFS vienība, kuru pirmdien plkst. 15:00 gaida spēle Daugavpils stadionā "Celtnieks" pret vietējo BFC Daugavpils-2 komandu.

Virslīgas Dublieru čempionāta galvenie mērķi ir veicināt klubu jaunatnes sistēmu spēlētāju attīstību un iesaisti Latvijas jaunatnes izlasēs, kā arī nodrošināt spēļu praksi "SynotTip" Virslīgas komandu rezerves spēlētājiem un veicināt viņu pakāpenisku iesaisti kluba Virslīgas komandā. Šīs sezonas Dublieru čempionātā var piedalīties spēlētāji, kuri ir dzimuši 1994. gada 1. janvārī vai vēlāk (mačam var tikt pieteikti ne vairāk kā četri laukuma spēlētāji un viens vārtsargs, kuri šim kritērijam neatbilst).


Latvijas Futbola federācija