Latvijas sieviešu futbola sezonai punkts tika pielikts sestdien, 22. oktobrī, kad Rīgas 49. vidusskolas stadionā Rīgas Futbola skola un Rēzeknes BJSS/VRS Optimists-R komandas devās cīņā par Latvijas sieviešu futbola kausa izcīņas trofeju. Ar rezultātu 8:0 (5:0) uzvaru svinēja Rīgas Futbola skola, trofeju izcīnot trešo gadu pēc kārtas.

Spēles rezultātu piektajā minūtē atklāja Anastasija Čemirtāne, bet 12. minūtē 2:0 rīdzinieču labā panāca kapteine Anastasija Ročāne. Pirmā puslaika turpinājumā vārtus guva arī Renāte Fedotova, Kristīne Giržda un Olga Ševcova. Otrajā puslaikā sestos vārtus guva Elīza Spruntule, bet vēlāk Kristīne Giržda izcēlās otro reizi un panāca 7:0. Mača pēdējās sekundēs savus otros vārtus guva arī Anastasija Ročāne, panākot spēles gala rezultātu.

 Spēles foto galerija

 Spēles pilnais ieraksts "Sportacentrs.com"

Abas komandas ikdienā sacenšas Sieviešu Futbola līgas (SFL) turnīrā, kas ir spēcīgākā sieviešu futbola līga Latvijā. Kamēr Rīgas Futbola skola šogad ceturto reizi pēc kārtas kļuva par SFL čempioni, rēzeknietes ierindojās ceturtajā pozīcijā, vien sliktākas gūto un zaudēto vārtu attiecības dēļ neizcīnot bronzas medaļas.

Kausa izcīņas turnīrs sievietēm Latvijā norisinājās trešo gadu pēc kārtas. Arī abās iepriekšējās sezonās trofeju izcīnīja Rīgas Futbola skola, kas finālā allaž tikās ar Liepājas futbola pārstāvēm. Šosezon ierasto kārtību izjauca Rēzeknes komanda, pusfinālā ļoti negaidīti apspēlējot FK Liepāja futbolistes.

Latvijas sieviešu kausa izcīņas turnīrs sākās maijā, kad sacensību pirmajā posmā piedalījās astoņas sieviešu Pirmās līgas čempionāta komandas, bet otrajā posmā turnīrā iesaistījās arī piecas SFL pārstāves. Rīgas Futbola skola ceturtdaļfinālā tikās ar Pirmās līgas komandu Rēzeknes novada BJSS, kuru sagrāva ar rezultātu 18:0, bet pusfinālā rīdziniecēm pretim stājās vēl viena Pirmās līgas pārstāve AFA Olaine, kas tika apspēlēta ar rezultātu 11:0. Tikmēr Rēzeknes BJSS/VRS Optimists-R futbolistes ceturtdaļfinālu pārvarēja bez cīņas, jo viņu pretinieces Riga United FC atsauca dalību no sacensībām, bet pusfinālā sekoja pārsteidzošā 4:2 uzvara pār valsts vicečempionēm no FK Liepāja vienības.

Šīs sezonas SFL turnīrā sestdienas spēles pretinieces tikušās trīs reizes, Rīgas Futbola skolas pārstāvēm svinot panākumus ar 11:0, 6:0 un 9:0.

Kausa izcīņas finālspēli apkalpoja tiesneses Viola Raudziņa, Diāna Vanaga un Jeļena Jermolajeva, kuras šomēnes kļuva par pirmajām Latvijas tiesnesēm ar pieredzi UEFA Sieviešu čempionu līgas izslēgšanas turnīra spēlē. Mača ceturtā tiesnese bija Līga Didriķe, bet inspektore – Ginta Pēce.

Sieviešu kausa izcīņas turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija