Piektdien, 21. oktobrī UEFA galvenajā mītnē Šveices pilsētā Nionā notikušajā 2018. gada UEFA Eiropas telpu futbola čempionāta kvalifikācijas turnīra izlozē savus pretiniekus uzzināja arī Latvijas telpu futbola izlase. Mūsu komandai cīņā par iekļūšanu sacensību pamatturnīrā būs jātiekas ar Armēniju, Igauniju un Vāciju. Apakšgrupas turnīra spēles 2017. gadā no 23. janvāra līdz 1. februārim notiks Latvijā (precīzs spēļu kalendārs un norises vieta tiks paziņota papildus). 

Ja Latvijas izlasei izdosies pārvarēt priekšsacīkšu turnīra kārtu, tad sacensību pamatturnīrā tā dosies uz Rumāniju, kur cīņā par iekļūšanu finālturnīrā būs jātiekas ar Portugāli, mājiniekiem Rumāniju un Somiju. Pamatturnīra spēles notiks 2017. gadā laika posmā no 3. līdz 12. aprīlim. 

Eiropas telpu futbola čempionāta finālturnīrs notiks 2018. gadā no 30. janvārim līdz 11. februārim "Arena Stožice" hallē, Slovēnijā. Finālturnīrā iekļūs septiņu pamatturnīra grupu uzvarētāji, kamēr otro vietu ieguvēji un viena labākā trešās vietas ieguvēja kvalifikācijas turnīra izslēgšanas spēļu kārtā noskaidros vēl četras komandas, kas pievienosies finālturnīra dalībnieku pulkam Slovēnijā (mājiniekiem vieta finālturnīrā garantēta automātiski).

Pašreizējie Eiropas čempioni telpu futbola izlašu konkurencē ir Spānija, kas iepriekšējās finālā ar rezultātu 7:3 pieveica Krieviju

UEFA.com: Eiropas telpu futbola čempionāta jaunumi 


FOTO - uefa.com

Latvijas Futbola federācija