Deviņkārtējie Latvijas čempioni telpu futbolā FK Nikars Eiropas vadošā telpu futbola klubu turnīra - UEFA Telpu futbola kausa izcīņas - Elites kārtas sacensības, kurās sacentīsies kontinenta 16 labākie telpu futbola klubi, novembrī aizvadīs Kazahstānas pilsētā Almati.

Piektdien, 21. oktobrī, notikušajā Elites kārtas apakšgrupu izlozē FK Nikars komanda tika ielozēta A grupā kopā ar gaidāmo sacensību mājiniekiem Almati Kairat (Kazahstāna), kā arī Rieti Real (Itālija) un Feniks (Kosova) vienībām.

Izlozes rezultāti uefa.com

Elites kārtai kvalificējās komandas, kas iepriekš pārvarēja pamatturnīra sacensības, bet pie automātiskas ceļazīmes uz Elites kārtu tika četras turnīra reitingā visaugstāk izliktās komandas – KairatInter FS (Spānija), Jugorskas Ugra (Krievija) un Maskavas Dynamo (Krievija). Latvijas pārstāvji pamatturnīra kārtu šomēnes aizvadīja Bulgārijā, kur uzvarēja visās trīs spēlēs un savā apakšgrupā ieņēma pirmo vietu.

Izceļams, ka Rieti un Feniks komandas šosezon debitē "UEFA Futsal Cup" turnīrā, turklāt Feniks ir pirmā Kosovas pārstāve šo sacensību vēsturē. Savukārt Kairat telpu futbolisti ir divkārtēji šī turnīra uzvarētāji, čempionu titulu izcīnot 2012./2013. un 2014./2015. gada sezonās.

Elites kārtas sacensības četrās apakšgrupās norisināsies no 22. līdz 27. novembrim, bet finālturnīru sasniegs katras apakšgrupas labākā komanda. Finālturnīra cīņas norisināsies aprīlī.

Pagājušajā sezonā FK Nikars "UEFA Futsal Cup" pamatturnīra spēles uzņēma savā laukumā, vien par mata tiesu atpaliekot no vietas Elites kārtā. Pēcāk aprīlī FK Nikars devīto gadu pēc kārtas kļuva par Latvijas čempioniem.


Latvijas Futbola federācija
FOTO - uefa.com