Līdz komanda.lv Pirmās līgas čempionāta sezonas noslēgumam atlikušas trīs kārtas, kurās izšķirsies liktenis spraigajā cīņā par kopvērtējuma otro vietu. Pašlaik šajā pozīcijā atrodas AFA Olaine/SK Super Nova komanda, tomēr gaidāmajā nedēļas nogalē uz otro vietu vismaz uz laiku pakāpties cerēs FK Auda futbolisti. Piedāvājam ielūkoties turnīra 28. kārtas spēlēs un to divcīņās.

RTU FC – JDFS Alberts

22.10 | 14:00 | RTU stadions, Rīga – Gaidāmās spēles laukuma saimnieki pašlaik kopvērtējuma tabulā atrodas devītajā vietā, tomēr līdz sestajai pozīcijai viņus šķir tikai pieci punkti. Tikmēr JDFS Alberts futbolisti pēc ilga pārtraukuma ir šķīrušies no turnīra tabulas desmitās ailītes, kuru noteikti vēlēsies atgūt. RTU FC futbolisti pēc diviem piedzīvotiem zaudējumiem savā iepriekšējā mačā 1. oktobrī negaidīti pārliecinoši ar 6:2 uzvarēja Rēzeknes FA/BJSS komandu, savukārt JDFS Alberts komanda pēc panākuma pār Skonto FC ar rezultātu 2:0 nākamajos divos mačos piedzīvojusi pārliecinošas sakāves Smiltenē un Tukumā. Abu komandu pirmā apļa savstarpējā mača likteni izšķīra Viesturs Miķelsons, kurš 88. minūtē dāvāja JDFS Alberts uzvaru ar 1:0.

FK Smiltene/BJSS – FK Jēkabpils/JSC

22.10 | 14:00 | Smiltenes pilsētas (Tepera) stadions – Smiltenes futbolisti sezonas noslēdzošo nogriezni aizvada pārliecinoši, jo pēdējās sešās spēlēs komandas rēķinā ir tikai viens zaudējums. Šajā laikā smiltenieši pamanījās uzvarēt trīs mačos pēc kārtas, kam iepriekšējā kārtā sekoja 1:1 neizšķirts ar Staiceles futbola pārstāvjiem – līdz ar to iekrāta četru nezaudētu spēļu sērija. FK Smiltene/BJSS turpina cīņu par sesto vietu, no kuras pašlaik atpaliek vienu pozīciju un divus punktus, savukārt Jēkabpils vienība kopvērtējumā apsteidz vienīgi no sacensībām izslēgto JFK Saldus komandu. Jēkabpilieši noteikti lūkos pārtraukt divu zaudējumu sēriju un ķert rokā Preiļu BJSS vienību, no kuras viņus šķir divi punkti. Pirmajā aplī šo komandu cīņa izvērtās ļoti aizraujoša, 4:3 uzvaru izcīnot smilteniešiem.

FK Staiceles Bebri – FK Tukums-2000/TSS

22.10 | 14:00 | LFF mācību un treniņu centrs "Staicele" – Piedzīvojusi piecus zaudējumus pēc kārtas, Staiceles komanda čempionāta beigas aizvada ļoti veiksmīgi, jo nesenākajās četrās spēlēs tai izdevies iekrāt trīs uzvaras un vienu neizšķirtu. Tas staiceliešiem ļāvis pakāpties uz kopvērtējuma desmito vietu, bet šoreiz pretiniekos būs turnīra tabulas sestās pozīcijas īpašniece no Tukuma, kurai pirmajā aplī FK Staiceles Bebri piekāpās ar rezultātu 2:7. Tukumnieki atkal sākuši demonstrēt labus rezultātus sagādājošu sniegumu, jo nesenākajās piecās cīņās ciesta tikai viena neveiksme. FK Tukums-2000/TSS pašlaik cīņā par vietu labāko sešniekā atrodas vislabākajās pozīcijās, tomēr katrs zaudēts punkts tajā var ieviest būtiskas korekcijas.

FK Auda – Skonto FC

22.10 | 14:00 | Audas stadions, Ķekava – FK Auda pašlaik ir galvenā AFA Olaine/SK Super Nova komandas pretiniece cīņā par kopvērtējuma otro vietu. Abām komandām šosezon vēl jāaizvada pa diviem mačiem, tomēr olainieši gaidāmajā kārtā laukumā nedosies, kas nozīmē, ka FK Auda var neitralizēt pašlaik esošo viena punkta deficītu un vismaz uz laiku pakāpties līdz kārotajai otrajai pozīcijai. Ķekavas vīri kopš 20. augusta savā rēķinā raksta tikai un vienīgi uzvaras, pēdējās divas no kurām izcīnītas ļoti svarīgos mačos pret Valmieras un Rēzeknes komandām. Pirmā apļa cīņā ar Skonto FC futbolistiem FK Auda piedzīvoja zaudējumu izbraukumā ar 2:3, un arī šoreiz cīņa solās būt spraiga, jo skontieši noteikti lūkos mainīt savas pēdējā laika sekmes, kas komandai piecos nesenākajos mačos nesis tikai trīs punktus. Kopvērtējumā Rīgas pārstāvji ir astotie piecus punktus aiz sestās pozīcijas.

Valmiera Glass FK/BSS – FK Ogre

22.10 | 14:00 | Vidzemes Olimpiskā centra stadions, Valmiera – Arī Valmieras futbola pārstāvji vēl nav atvadījušies no izredzēm izcīnīt otro vietu, jo no tās viņus šķir tikai pieci punkti. Būtiski gan, ka attiecībā pret Olaines un FK Auda futbolistiem valmieriešiem ir viena spēle rezervē, tāpēc sestdienas mačam pret FK Ogre šajā cīņā būs būtiska nozīme. Iespējas pacīnīties par otro vietu Valmieras komanda atjaunoja iepriekšējā kārtā, kad viesos ar 2:1 uzvarēja AFA Olaine/SK Super Nova. Tikmēr ogrēniešiem pirms nedēļas izdevās pārtraukt trīs zaudējumu sēriju, kad Juris Skābardis ar saviem 87. minūtē gūtajiem vārtiem atnesa komandai uzvaru pār FK Jēkabpils/JSC ar 3:2. Šis rezultāts Ogres futbolistiem, visticamāk, ļaus kopvērtējumā nenoslīdēt zemāk par 12. vietu, tomēr arī labāko desmitnieks ir tikai četru punktu attālumā. Kad abas komandas šosezon tikās pirmoreiz, valmierieši viesos bija pārliecinoši pārāki ar rezultātu 5:1.

Rēzeknes FA/BJSS – Preiļu BJSS

23.10 | 14:00 | RPD Sporta pārvaldes stadions, Rēzekne – Līdzīgi kā valmieriešiem, arī Rēzeknes komandai attiecībā pret otrās un trešās vietas īpašniekiem ir viena spēle rezervē, tomēr par sliktu Rēzeknes vienībai spēlē tas, ka tai ir vēl par diviem punktiem mazāk. Pēdējos piecos mačos komanda ieguvusi tikai trīs punktus un pašlaik meklē izeju no trīs zaudējumu sērijas. Tikmēr Preiļu pārstāvji pēdējoreiz uzvaras garšu izjutuši 4. septembrī, kas kopvērtējumā viņiem liek atrasties 13. pozīcijā. Sezonas izskaņā Preiļu BJSS noteikti būs jāpapūlas, lai aiz sevis noturētu Jēkabpils futbolistus. Latgales komandu pirmā apļa duelī Rēzeknes vīri triumfēja ar rezultātu 3:1.

 Iepriekšējās spēļu kārtas apskats

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija