Trešais no četriem šīs sezonas Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta finālturnīriem norisinājās no 14. līdz 16. oktobrim Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrs "Staicele", kad par godalgām cīnījās regulārā čempionāta labākās U-15 (2001. dzimšanas gada futbolistu) Attīstības vecuma grupas komandas. Uzvarot visās trīs spēlēs un nosargājot savus vārtus neskartus, pirmo vietu sacensībās izcīnīja FK Liepāja komanda.

Sacensībās piedalījās un viena apļa turnīru aizvadīja jaunie futbolisti no FK LiepājaFK Lielupe/SK Kengaroos un JDFS Alberts komandām, kuriem pievienojās Latvijas nacionālās sieviešu izlases spēlētājas. Viņas spēļu prakses iegūšanas nolūkā jau tradicionāli piedalās Latvijas Jaunatnes čempionāta U-15 vecuma grupas sacensībās.

 Turnīra foto galerija

Liepājnieki sacensības atklāja ar 4:0 uzvaru pār JDFS Alberts komandu, kam sekoja 3:0 panākums pret Latvijas sieviešu izlasi. Jau pēc divām kārtām Kurzemes pārstāvji bija nodrošinājuši kopvērtējuma pirmo vietu, ko nocementēja ar uzvaru noslēdzošajā mačā pret FK Lielupe/SK Kengaroos ar rezultātu 1:0. Ar vienu uzvaru un vienu neizšķirtu sudraba medaļas izcīnīja JDFS Alberts futbolisti, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās Latvijas sieviešu izlases spēlētājas.

SPĒĻU REZULTĀTI UN KOPVĒRTĒJUMA TABULA

Sacensību noslēgumā tika noteikti turnīra labākie spēlētāji visās laukuma pozīcijās. Labākā vārtsarga balvu saņēma Marija Ibragimova (Latvijas sieviešu izlase), labākā aizsarga gods pienācās Rūdolfam Latkovskim (JDFS Alberts), par labāko pussargu nosauca Agri Glaudānu (FK Lielupe/SK Kengaroos), bet labākā uzbrucēja laurus izpelnījās Mārtiņš Šeidlers (FK Liepāja).

FK Liepāja treneris turnīrā bija Rolands Pocjutis, ar JDFS Alberts puišiem strādāja Gints Cimers un Kristers Putniņš, bet Latvijas sieviešu izlases darbu pārraudzīja Didzis Matīss un Tatjana Šaļimova.

FK Liepāja spēlētāju sastāvs

VĀRDS UZVĀRDS Dzimšanas gads
ANDREJS LOČMELIS 2002
GUSTAVS ŠĶĒLE 2001
RIHARDS KONOVALOVS 2002
JĀNIS FREIMANIS 2001
ROBERTS MEĻĶIS 2002
EDGARS KOVAĻSKIS 2001
MĀRTIŅŠ ŠEIDLERS 2001
KRISTERS LĪBEKS 2001
RENALTS FREIMANIS 2001
ALEKSEJS BOGROVS 2001
RIČARDS ŠNEIDERS 2001
KRISTAPS KADIĶIS 2001
DĀVIDS VIZULIS 2001
TOMS ATTIĶIS 2001
EMĪLS URTĀNS 2001
MARKUS RIHARDS DZINTARS 2001
ROLANDS FREIMANIS 2001
JĀNIS ĶESTERIS 2001

Šajā vecuma grupā regulārais čempionāts no aprīļa līdz oktobrim norisinājās divās apakšgrupās, finālturnīram kvalificējoties katras apakšgrupas divām labākajām komandām. A grupā pirmo vietu izcīnīja liepājnieki, kuri palika nepārspēti un punktus zaudēja tikai vienā mačā, kad cīnījās neizšķirti 1:1 ar otro vietu ieņēmušo Latvijas sieviešu izlasi. Savukārt B apakšgrupā cīņa izvērtās ļoti sīva, jo labākās četras komandas savā starpā šķīra vien seši punkti. FK Lielupe/SK Super Nova un JDFS Alberts futbolisti iekrāja vienādu punktu skaitu un par četriem punktiem apsteidza FK Dinamo Rīga komandu.

Latvijas Jaunatnes čempionāta sezonas izskaņā finālturnīri norisinās kopumā četrās vecuma grupās. Kā pirmie medaļas sadalīja U-13 Attīstības grupas futbolisti, kad finālturnīrā Valmierā triumfēja Madonas BJSS komanda, bet pēc tam Staicelē U-14 Attīstības grupas finālā uzvarēja FS METTA jaunie futbolisti. Noslēdzošajā finālturnīrā Ventspilī spēkiem mērosies U-18 Elites vecuma grupas komandas.

Šosezon Latvijas Jaunatnes čempionātā piecās vecuma grupās startē vairāk nekā 120 komandas, kas pārstāv teju 40 Latvijas futbola klubus un organizācijas. Sacensības norisinās divās grupās – Elites un Attīstības. Latvijas Jaunatnes čempionāts tiek organizēts ar mērķi paaugstināt Latvijas jaunatnes komandu un spēlētāju meistarību, uzlabot spēļu kvalitāti, jaunu komandu izveidošanu un veicināt Latvijas jaunatnes izlašu spēlētāju atlasi.


Latvijas Futbola federācija