Sestdien, 15. oktobrī, Olainē un Ķekavā norisināsies divas ļoti izšķirošas cīņas par otro vietu komanda.lv Pirmās līgas čempionāta kopvērtējumā. Maču no Olaines starp AFA Olaine/SK Super Nova un Valmiera Glass FK/BSS komandām futbola līdzjutēji varēs vērot tiešraidē portālā "Sportacentrs.com". Piedāvājam ieskatīties nedēļas nogalē gaidāmajās čempionāta 27. kārtas spēlēs un to intrigās.

FK Tukums-2000/TSS – JDFS Alberts

15.10 | 14:00 | Tukuma pilsētas stadions – Tukuma komanda pašlaik ir iesaistīta ļoti saspringtā cīņā par 6.-9. vietu kopvērtējuma tabulā, aiz sevis tikai divu punktu diapazonā turot trīs citus sestās vietas tīkotājus. Tikmēr JDFS Alberts cenšas nosargāt savu vietu starp desmit labākajām turnīra komandām, par to sacenšoties neklātienes cīņā ar Staiceles futbola pārstāvjiem. Tukumnieku pozīcijas iepriekšējā kārtā pabojāja zaudējums mačā pret smilteniešiem, kuriem savā pēdējā spēlē 1. oktobrī piekāpās arī JDFS Alberts pārstāvji. Abu komandu pirmā apļa tikšanās reizē Tukuma vienība bija pārliecinoši labāka ar rezultātu 5:0.

AFA Olaine/SK Super Nova – Valmiera Glass FK/BSS

15.10 | 14:00 | Olaines pilsētas stadions – Olainieši pašlaik ieņem vēl trīs citu komandu kāroto kopvērtējuma otro vietu, kurā viņi atrodas ar četru punktu handikapu. Valmieras futbolisti ir piektie un saglabā teorētiskas izredzes pacīnīties par sudraba medaļām, tomēr šī mērķa labad sestdienas spēlē viņus apmierinās tikai un vienīgi uzvara. Novērtējot šīs spēles nozīmi, Latvijas Futbola federācija (LFF) piedāvā tās tiešraidi portālā "Sportacentrs.com" un televīzijas kanālā "Sportacentrs.com TV". Pēc tam, kad AFA Olaine/SK Super Nova komanda 2. oktobrī piekāpās FK Staiceles Bebri un tādējādi pārtrauca ilgo bezzaudējumu sēriju, vienībai iepriekšējā kārtā Jēkabpilī izdevās atgriezties uz panākumu takas, savukārt Valmiera Glass FK/BSS pirms nedēļas mačā pret Preiļu BJSS izcīnīja pirmo panākumu pēdējās trīs spēlēs. Abu komandu pirmā šīs sezonas savstarpējā mača galvenais varonis bija Vugars Askerovs, kurš guva divus vārtus un dāvāja olainiešiem uzvaru ar 2:1.

FK Auda – Rēzeknes FA/BJSS

15.10 | 15:00 | Audas stadions, Ķekava – Vēl viena ļoti būtiska spēle cīņā par kopvērtējuma otro vietu. Kamēr FK Auda ar vienādu aizvadīto spēļu skaitu pašlaik ieņem trešo pozīciju un atpaliek no Olaines komandas par četriem punktiem, rēzeknieši ar vienu maču rezervē seko trīs punktus nopakaļus. Līdz ar to secināms, ka abām komandām sestdien gaidāmajā spēlē mērķis un uzdevums būs tikai un vienīgi trīs iegūti punkti. Ķekavas futbola vīri nav zaudējuši kopš 20. augusta un pašlaik bauda septiņu uzvaru sēriju, savukārt Rēzeknes FA/BJSS komanda pēdējos mačos savas pozīcijas ir strauji zaudējusi, jo četrās nesenākajās spēlēs piedzīvoti trīs zaudējumi. Abām komandām šosezon tiekoties pirmoreiz, rēzeknieši bija iekrājuši divu vārtu pārsvaru, tomēr FK Auda pēdējo 13 minūšu laikā prata deficītu atspēlēt un izcīnīja 2:2 neizšķirtu.

FK Smiltene/BJSS – FK Staiceles Bebri

15.10 | 16:00 | Smiltenes pilsētas (Tepera) stadions – Abām komandām šajā spēlē būs svarīgi tikt pie punktiem, jo smiltenieši piedalās cīņā par vietu labāko sešiniekā, kamēr Staiceles futbolisti lūko apsteigt JDFS Alberts un pakāpties uz desmito pozīciju. FK Smiltene/BJSS kontā ir trīs uzvaras pēc kārtas, ieskaitot 2:0 panākumu pār FK Tukums-2000/TSS pirms nedēļas. Izceļams, ka arī FK Staiceles Bebri futbolisti ir uzvarējuši jau trīs spēlēs pēc kārtas, kas komandai izdevies pirmoreiz šosezon. Sagaidāms, ka šis mačs izvērtīsies intrigas bagātāks par abu vienību pirmo tikšanās reizi jūnijā, kad smiltenieši viesos uzvarēja ar rezultātu 3:0.

FK Ogre – FK Jēkabpils/JSC

16.10 | 14:00 | Ogres stadions – Ogres futbolistiem šajā spēlē būs iespēja atrauties no kopvērtējuma lejasgala, kamēr Jēkabpils futbolisti ar uzvaru pakāpsies no turnīra tabulas priekšpēdējās vietas. Abas komandas kopvērtējumā šķir divas pozīcijas un pieci punkti, tomēr FK Jēkabpils/JSC vienībai ir viens mačs rezervē. Ogrēnieši bez gūtiem punktiem ir trīs spēlēs pēc kārtas, pēdējās divās no kurām piedzīvoti zaudējumi ar rezultātu 1:2, bet jēkabpilieši pirms 2. oktobra uzvaras pār Preiļu BJSS bija zaudējuši sešās cīņās pēc kārtas. Pirmā abu kluba tikšanās šosezon izvērtās notikumiem bagāta, kad FK Jēkabpils/JSC nespēja nosargāt trīs vārtu pārsvaru un bija spiesta samierināties ar 3:3 neizšķirtu. Toreiz viesu labā visus trīs vārtus guva Emīls Muižnieks.

SK Babīte – Skonto FC

16.10 | 14:00 | Piņķu stadions – Par spīti tam, ka SK Babīte jau ir nodrošinājusi uzvaru turnīrā, savās nesenākajās spēlēs Piņķu futbolisti ar 2:1 ir uzvarējuši gan Valmieras, gan Rēzeknes komandas, iedragājot abu izredzes izcīnīt otro vietu. Šosezon tikai vienu zaudējumu piedzīvojusī komanda uzņems Skonto FC futbolistus, kuri savā iepriekšējā mačā 28. septembrī uzvarēja RTU FC un tādējādi pārtrauca trīs zaudējumu sēriju. Rīdzinieki pašlaik kopvērtējumā ir astotie un piedalās cīņā par vietu starp sešām labākajām vienībām. Pirmajā aplī mačā pret SK Babīte skontieši vienīgos vārtus ielaida 86. minūtē, kad bumbu savos vārtos raidīja Daniels Balodis.

 Iepriekšējās kārtas spēļu apskats

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija