Gaidāmajā nedēļas nogalē tiks atklāta jaunā Latvijas telpu futbola Virslīgas čempionāta sezona, kurā spēkiem mērosies deviņas komandas.

Jaunās sezonas čempionātā startēs FK Nikars, FK RABA, FC Petrow, TFK Rēzekne, RTU/Madona FK, SK Monarhs, New Project, FK BEITAR un BFC Daugavpils komandas, kas aizvadīs divu apļu regulāro čempionātu. Pēc tā rezultātiem astoņas labākās komandas cīņu par medaļām turpinās izslēgšanas spēļu turnīrā.

Gaidāmās sezonas kontekstā izceļama čempionāta komandu ģeogrāfijas paplašināšanās. Ja pagājušajā sezonā Virslīgā redzējām sešas Rīgas komandas, kā arī Daugavpils un Spuņciema (FK BEITAR) pārstāvjus, tad jaunajā sezonā telpu futbola Virslīgas spēles būs vērojamas ne tikai šajās trīs pilsētās, bet arī Ludzā (TFK Rēzekne), Madonā, Ogrē (FK RABA) un Salaspilī (SK Monarhs). Trīs Rīgu pārstāvošās komandas savas mājas spēles aizvadīs "Elektrum" Olimpiskajā centrā.

Pirmā čempionāta kārta tiks izspēlēta šajā nedēļas nogalē, kad 15. oktobrī RTU/Madona FK uzņems SK Monarhs, bet FK BEITAR tiksies ar New Project komandu. Savukārt dienu vēlāk FK RABA uzņems FC Petrow telpu futbolistus, bet TFK Rēzekne mērosies spēkiem ar BFC Daugavpils komandu.

Telpu futbola Virslīgas čempionāta kopvērtējuma tabula un kalendārs

Pagājušās sezonas Virslīgas čempionāta finālā FK Nikars sērijā ar 3-0 uzvarēja FK BEITAR komandu, izcīnot devīto Latvijas čempionu titulu pēc kārtas. Tikmēr FK BEITAR iegūtās sudraba godalgas bija kluba lielākais panākums tā pastāvēšanas vēsturē. Trešo vietu čempionātā izcīnīja FK RABA, kas bronzas medaļu sērijā pārspēja BFC Daugavpils telpu futbolistus.

FK Nikars komanda jauno sezonu atklās ar atbildīgajām cīņām "UEFA Futsal Cup" pamatturnīra kārtā, kas no 12. līdz 15. oktobrim norisināsies Bulgārijā.

Līdzīgi kā iepriekšējā sezonā, arī šogad Latvijas telpu futbola Virslīgas čempionātu pēc vienošanās ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) organizē Latvijas Telpu futbola asociācija (LTFA).

Oktobra beigās gaidāms Latvijas telpu futbola kausa izcīņas jaunās sezonas turnīra sākums, bet novembra ievadā startēs arī Pirmās līgas čempionāts. Abos šajos turnīros vēl turpinās komandu pieteikšanās posms.


Latvijas Futbola federācija