2016. / 2017. gada UEFA Eiropas U-19 jauniešu futbola čempionāta kvalifikācijas priekšsacīkšu turnīra trešajā mačā Latvijas izlase (1998. gadā dzimušie un jaunāki spēlētāji) piekāpās vienaudžiem no Islandes 0:2 (0:1) un nekvalificējās Elites raundam. Vārtus Islandes izlasē guva Sveinn Aron Gudjohnsen un Axel Andresson. 

Kvalifikācijas turnīra ievadā Latvijas jaunie futbolisti cīnijās neizšķirti 2:2 ar Turciju, bet otrajā mačā kapitulēja ukraiņiem 0:3, turnīru noslēdzot ceturtajā vietā.

UEFA Eiropas U-19 čempionāta izspēles sistēma sastāv no trīs posmiem. Kvalifikācijas kārtā komandas ielozētas apakšgrupās pa četrām komandām katrā, un apakšgrupu turnīri notiek kādā no komandu mājvietām. Katras apakšgrupas divas labākās komandas, kā arī viena labākā trešās vietas ieguvēja (vērtējot rezultātus pret turnīra tabulas abām labākajām komandām) iekļūs sacensību Elites raundā, kas notiks 2017. gada pavasarī.

Finālturnīrs ar astoņu komandu piedalīšanos 2017. gadā no 2. līdz 15. jūlijam notiks Gruzijā, kura kā saimniece jau nodrošinājusi sev automātisku dalību finālturnīrā.

Kvalifikācijas priekšsacīkšu turnīra spēļu protokolus un noslēguma tabulu skaties UEFA.com mājaslapā.


Latvijas Futbola federācija