Latvijas tiesnešu brigādei pirmoreiz vēsturē uzticēts pārraudzīt UEFA Sieviešu čempionu līgas izslēgšanas turnīra spēli. Šādu godu izpelnījusies galvenā tiesnese Viola Raudziņa (attēlā), kā arī tiesneša asistentes Diāna Vanaga un Jeļena Jermolajeva.

Latvijas tiesnešu brigāde laukumā dosies ceturtdien, 13. oktobrī, kad 1/16 fināla mačā Itālijas pilsētā Brešā spēkiem mērosies Itālijas čempionvienība "Brescia" un Polijas vadošā sieviešu futbola komanda Koņinas "KKPK Medyk". Spēles sākums plkst. 21:30 pēc Latvijas laika.

Spēles sadaļa uefa.com

Viola Raudziņa pašlaik ir vienīgā sieviete Latvijā ar Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) galvenās tiesneses kategoriju. Savukārt Diānai Vanagai un Jeļenai Jermolajevai pašlaik kā vienīgajām Latvijā ir FIFA tiesneša asistentes kategorija. Starptautiskā līmenī Viola spēles pārrauga kopš 2008. gada, bet Diāna un Jeļena – attiecīgi kopš 2012. un 2014. gada. Tāpat Viola Raudziņa var lepoties ar to, ka tieši viņa ir pirmā sieviete, kura Latvijas Virslīgas čempionāta spēlē pildījusi līnijtiesneša pienākumus.

Plašu interviju ar Violu Raudziņu iespējams izlasīt e-žurnāla "Latvijas Futbols" jūlija/augusta numurā.

Latvijas Futbola federācija apsveic mūsu tiesneses ar ievērības cienīgo novērtējumu un novēl neaizmirstamus iespaidus!


Latvijas Futbola federācija