Par pārsteigumu Latvijas sieviešu futbola kausa izcīņas pusfināla spēlēs parūpējās šīs sezonas Sieviešu Futbola līgas (SFL) ceturtā labākā komanda Rēzeknes BJSS/VRS Optimists-R, kas izbraukumā ar rezultātu 4:2 (2:1) uzvarēja valsts vicečempiones FK Liepāja un tādējādi iekļuva finālā. Tajā viņu pretinieces būs esošās Latvijas čempiones un kausa izcīņas trofejas īpašnieces no Rīgas Futbola skolas.

Abas sieviešu futbola kausa izcīņas pusfināla spēles tika aizvadītas svētdien, 9. oktobrī. Liepājā pirmās vadību ieguva rēzeknietes, kad pirmā puslaika gaitā vārtus guva Ligita Tumāne un Anastasija Fjodorova. Pirmā puslaika izskaņā vienus vārtus liepājniecēm atguva Anastasija Tarasova, bet mača 56. minūtē viņa vēlreiz bija precīza un panāca neizšķirtu 2:2. Trīs minūtes vēlāk Anastasija Fjodorova vēlreiz dāvāja vadību Rēzeknes komandai, bet trīs minūtes pirms spēles beigām viņa guva arī savus trešos vārtus un nodrošināja negaidītu komandas uzvaru.

Šīs sezonas SFL turnīrā abas komandas tikās trīs reizes, liepājniecēm izcīnot panākumus ar rezultātiem 5:0, 7:0 un 10:6. Liepājas futbolistes turnīru noslēdza otrajā vietā, bet rēzeknietes ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Savukārt otrajā pusfināla mačā Rīgas Futbola skola ļoti pārliecinoši ar rezultātu 11:0 (4:0) uzvarēja sieviešu futbola Pirmās līgas čempionātā startējošo AFA Olaine vienību.

Šajā mačā rīdzinieču labā pa diviem vārtiem guva Olga Švecova, Anastasija Čemirtāne un Renāte Fedotova, pa vienai reizei izcēlās Elīza Spruntule, Kristīne Giržda, Anastasija Ročāne un Sandra Voitāne, bet vienu reizi olainietes raidīja bumbu savos vārtos.

 FOTO: Rīgas Futbola skola - AFA Olaine

Rīdzinieces uzvarēja visās 12 šīs sezonas SFL sacensību cīņās, ieņemot pārliecinošu pirmo vietu un ceturto gadu pēc kārtas kļūstot par Latvijas čempionvienību. Tikmēr AFA Olaine komanda sieviešu futbola Pirmajā līgā ierindojās otrajā pozīcijā, sezonas garumā uzvarot 12 no 16 spēlēm un piekāpjoties vienīgi Rīgas Futbola skolas pārstāvēm.

Latvijas sieviešu kausa izcīņas fināls paredzēts 22. oktobrī, bet izšķirošās cīņas norises vieta tiks paziņota papildus.

Kausa izcīņas turnīrs sieviešu futbolā Latvijā tiek organizēts trešo reizi. Iepriekšējās divās sezonās par čempionēm kļuva SFL klubs Rīgas Futbola skola, kas izšķirošajā mačā allaž bija ticies ar Liepājas futbola pārstāvēm.

Sieviešu kausa izcīņas turnīrs norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija