Svētdien, 9. oktobrī notika Latvijas un Ungārijas futbola valstsvienību oficiālie pirmsspēles treniņi, savukārt abu komandu galvenie treneri un spēlētāji atbildēja uz žurnālistu jautājumiem par gaidāmo abu komandu savstarpējo maču 2018. gada FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra ietvaros. Viesu komanda savu pirmsspēles treniņu aizvadīja "Skonto" stadionā, tikmēr Latvijas futbola valstsvienība devās uz Arkādijas stadionu un trenējās tur. 

 Marians Pahars un Kaspars Gorkšs preses konferencē pirms Ungārijas spēles

 Ungārijas izlases galvenā trenera pirmsspēles preses konference

 Ungārijas futbola izlases spēlētāju pirmsspēles preses konference

 Latvijas un Ungārijas izlašu pirmsspēles preses konferences un treniņi (09.10.2016.)

galvenā trenera un kapteiņa pirmsspēles komentāri

"Ar mums viss ir kārtībā. Mēs gatavojamies rītdienas spēlei. Saprotam, cik nopietna spēle būs. Saprotam, ka līdzjutēji grib vairāk no mums. Mēs mēģināsim izdarīt visu, lai dabūtu rezultātu rītdien," pirmsspēles preses konferencē ar šādiem vārdiem žurnālistus uzrunāja Marians Pahars. 

Attiecībā par aizvadīto maču ar Fēru salām Latvijas izlases galvenais treneris izteicās, ka "bija momenti, bija epizodes, kurās mūsu komanda kļūdījās un nebija viss tik labi, bet kopumā izlase mēģināja izdarīt visu, lai uzvarētu spēli". Marians Pahars izteicās, ka viņam nav pārmetumu par spēlētāju pašatdevi mačā pret Fēru salām.

"Mūsu spēlētāji cīnījās līdz galam, taču pieļauto rupjo kļūdu dēļ diemžēl zaudējām spēli," piebilda Marians Pahars.    

Latvijas izlases galvenais treneris izteicās, ka būs izmaiņas valstsvienības sastāvā, salīdzinot ar maču pret Fēru salām: "Izmaiņas sastāvā būs... Mēs zaudējām spēli. Mēs saprotam, ka ne visi ir apmierināti ar rezultātu. Vispirms mēs, puiši - viņi ir neapmierināti ar rezultātu. Būs secinājumi! Izmaiņu nebūs daudz, bet mums vajag pastiprināt nianses!"

"Noskaņojums šodien jau ir diezgan labs. Nav mums dots laiks, lai ilgi pārdzīvotu... Mums ir dota šī lieliskā iespēja atkal visas šīs emocijas šobrīd vērst par pozitīvām emocijām rītdien. Mums nav citas izvēles, kā skatīties uz priekšu. Galvenais ir izdarīt visu, lai atjaunotos un sagatavotos rītdienas spēlei, jo šobrīd rītdienas spēle mums un man ir pati svarīgākā. Es domāju, ka arī mūsu līdzjutējiem tā ir svarīga!" tā preses konferencē izteicās Latvijas izlases kapteinis Kaspars Gorkšs. 

Marians Pahars preses konferences laikā vienlaikus piebilda, ka visi šobrīd lieliski saprot to, cik nopietns pretinieks stāsies Latvijas izlasei priekšā rīt: "Ungārija ir tehniska komanda, kas daudz uzbrūk pozicionāli... Ir līderi, kā piemēram, Balázs Dzsudzsák. Viņš ir laba līmeņa spēlētājs. Eiropas čempionātā Francijā ungāri parādīja to, ka var spēlēt ļoti labi. Mēs cīnīsimies rīt līdz galam! Ceru, ka rīt puiši būs gatavi spēlei un atdos visus spēkus, lai atkal dabūtu pozitīvas emocijas!"

Uz jautājumu par to, kāds ir Latvijas futbola izlases mērķis mačā pret Ungāriju, valstsvienības kapteinis Kaspars Gorkšs atbildēja sekojoši: "Sportā var būt tikai viens mērķis - tā ir UZVARA! Arī mūsu mērķis šajā spēlē, lai arī cik tas izklausītos naivi - tā ir uzvara, un es domāju, ka tas nemainīsies arī rītdien."

Kapteinis arī piebilda, ka pirmdien laukumā tiksies divi "aizšauti zvēri", kas pēc pirmajām divām spēlēm bija cerējuši uz kaut ko vairāk, tādējādi līdzjutējus sagaida ļoti aizraujoša spēle.

UEFA.COM: FIFA PASAULES KAUSA KVALIFIKĀCIJAS "B" GRUPAS TURNĪRA TABULA

BIĻEŠU SERVISS.LV: PĒRC BIĻETES UZ SPĒLI LATVIJA - UNGĀRIJA!


Latvijas Futbola federācija