Otrais no četriem šīs sezonas Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta finālturnīriem norisinājās no 7. līdz 9. oktobrim Staicelē, kad par godalgām cīnījās regulārā čempionāta labākās U-14 (2002. dzimšanas gada futbolistu) Attīstības vecuma grupas komandas. Sacensībās paliekot nepārspēti, pirmo vietu izcīnīja FS METTA jaunie futbolisti.

 Turnīra foto galerija

Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā "Staicele" notikušajā turnīrā piedalījās un viena apļa turnīru aizvadīja jaunie futbolisti no JFC SkontoFS METTAFK Lielupe/AFA Olaine un JDFS Alberts komandām. FS METTA turnīra gaitā izdevās izcīnīt uzvaras pār JFC Skonto un JDFS Alberts puišiem, kamēr duelis ar FK Lielupe/AFA Olaine noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 4:4. Tieši FK Lielupe/AFA Olaine sacensības noslēdzas otrajā vietā, bet tālāk sekoja attiecīgi JDFS Alberts un JFC Skonto.

Spēļu rezultāti un kopvērtējuma tabula

Šajā vecuma grupā regulārais čempionāts no aprīļa līdz oktobrim norisinājās divās apakšgrupās, finālturnīram kvalificējoties katras apakšgrupas divām labākajām komandām. JFC Skonto un FS METTA komandas savā grupā bija pārliecinoši labākās, pirmajiem punktus zaudējot tikai vienā mačā, bet otrajiem – divās spēlēs. Savukārt B grupā labākās trīs komandas šķīra nieka viens punkts, aiz vadošā divnieka paliekot FK Liepāja jaunajiem futbolistiem.

Par aizvadītā finālturnīra labāko vārtsargu tika nosaukts Jānis Beks (FS METTA), labākā aizsarga gods tika Jēkabam Šmitiņam (JDFS Alberts), par labāko pussargu tika atzīts Dāvis Mārcis Valmiers (FK Lielupe/AFA Olaine), bet labākā uzbrucēja balvu saņēma Artjoms Puzirevskis (FS METTA).

Ar FS METTA futbolistiem turnīrā strādāja treneris Jānis Goba, FK Lielupe/AFA Olaine darbu pārraudzīja Andrejs Kolidzejs un Aleksejs Gromovs, bet JDFS Alberts puišus trenēja Edijs Daņilovs.

FS METTA spēlētāju sastāvs


 
VĀRDS UZVĀRDS Dzimšanas gads
Jānis  Beks 2002
Marts Dāvids  Cinis 2002
Kristians  Dāvidsons 2002
Renāts Bukovskis 2002
Kristians  Simbircevs 2002
Dāvids  Ērenpreiss 2002
Klāvs  Spalva 2003
Mikus  Vasiļevskis 2003
Krists  Putāns 2003
Kārlis  Vilnis 2003
Artjoms  Puzirevskis 2003
Daņiils Činājevs 2003
Ņikita  Dončenko 2003
Aleksandrs  Jakubovskis 2002
Alekss Kaikins 2003

Latvijas Jaunatnes čempionāta sezonas izskaņā finālturnīri norisinās kopumā četrās vecuma grupās. Kā pirmie medaļas sadalīja U-13 Attīstības grupas futbolisti, kad finālturnīrā Valmierā triumfēja Madonas BJSS komanda, bet oktobra turpinājumā Staicelē un Ventspilī tiksies arī attiecīgi U-15 Attīstības grupas un U-18 Elites vecuma grupas komandas.

Šosezon Latvijas Jaunatnes čempionātā piecās vecuma grupās startē vairāk nekā 120 komandas, kas pārstāv teju 40 Latvijas futbola klubus un organizācijas. Sacensības norisinās divās grupās – Elites un Attīstības. Latvijas Jaunatnes čempionāts tiek organizēts ar mērķi paaugstināt Latvijas jaunatnes komandu un spēlētāju meistarību, uzlabot spēļu kvalitāti, jaunu komandu izveidošanu un veicināt Latvijas jaunatnes izlašu spēlētāju atlasi.


Latvijas Futbola federācija