Uzbrucējam Vladislavam Gutkovskim šī ir īpaša nedēļa - viņš pirmo reizi ir kopā ar Latvijas nacionālo futbola valstsvienību, kas gatavojas divām ļoti svarīgām spēlēm Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas ciklā.

"Pēc treniņa ieraudzīju neatbildētu zvanu telefonā – atzvanīju. Tas izrādījās valstsvienības ģenerālmenedžeris Roberts Mežeckis. Viņš pateica, ka esmu uzaicināts uz nacionālo izlasi," priecīgo brīdi oktobra sākumā sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) atceras līdzšinējais Latvijas U-21 izlases kapteinis un līderis. "Pēc tam man piezvanīja U-21 izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs un pateica paldies par visu, novēlēja veiksmi. Es atbildēju ar to pašu. Nākamajā dienā man piezvanīja arī valstsvienības galvenais treneris Marians Pahars. Aprunājāmies."

Kad ieradies uz valstsvienības treniņnomenti, Gutkovskis viesnīcā pirmos sastapa pussargus Alekseju Višņakovu un Igoru Tarasovu. Vladislavs neslēpj, ka iekļauties kolektīvā esot viegli un patīkami, jo daudzi puiši labi zināmi, spēlēts kopā Rīgas komandā "Skonto FC". Viņš ir ļoti labos draugos ar citiem bijušajiem skontiešiem, arī uzbrucējiem Valēriju Šabalu un Artūru Karašausku. Vismazāk zināmais izlases spēlētājs Vladislavam bijis pussargs Ivans Lukjanovs, ar kura ceļiem iepriekš nebija sanācis krustoties. Satikušies, aprunājušies.

Gutkovskis neslēpj, ka pirms pirmā treniņa bijis patīkams uztraukums. "Protams, ka es cerēju, ka mani izsauks un tagad esmu priecīgs, ka esmu šeit, ka grib uz mani paskatīties. Ar nepacietību gaidu debiju, ceru, ka tā būs jau šajās spēlēs. Ļoti gribas palīdzēt komandai – darīšu visu, ko spēšu, cīnīšos līdz galam. Priekšā nopietnas spēles, mums jācīnās par maksimālo punktu summu, ko varam iegūt. Spēlēsim mājās, ļoti gribas līdzjutējiem pierādīt, ko varam."

Gutkovskis šobrīd pārstāv Polijas čempionāta vicelīderi "Termalica Nieciecza". Tās rindās 11 spēlēs šosezon guvis piecus vārtus! "Esmu otrais, kurš no kluba izsaukts uz izlasi," ar gandarījumu saka uzbrucējs. "Protams, ka komandā mani apsveica, šo ziņu uztvēra ļoti pozitīvi!"


Latvijas Futbola federācija