Ceturtdien, 6. oktobrī "Skonto" stadionā notika Latvijas un Fēru salu futbola valstsvienību oficiālie pirmsspēles treniņi, savukārt abu komandu galvenie treneri un spēlētāji atbildēja uz žurnālistu jautājumiem par gaidāmo Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra maču. Zīmīgi, ka šī būs abu valstsvienību pirmā savstarpējā tikšanās vēsturē futbola laukumā. 

 Marians Pahars: "Mums jāseko savam spēles plānam!"

 LATVIJA - FĒRU SALAS: Mūsu mērķis - UZVARA!

 Lārss Olsens: "Man būtiskākais vienmēr ir komandas sniegums."

Latvijas izlases pirmsspēles preses konferences ievadā komandas galvenais treneris Marians Pahars izteica līdzjūtību mūžībā aizgājušā sporta žurnālista un ilggadēja futbola apskatnieka Artura Vaidera tuviniekiem, draugiem un kolēģiem. Atvadīšanās no Artura Vaidera, kurš mūžībā devās šo pirmdien, notiks piektdien, 7. oktobrī, plkst. 12:00 Krematorijas Lielajā zālē.

Tikmēr Artura Vaidera piemiņu ar klusuma brīdi pirms Latvijas un Fēru salu izlašu savstarpējās spēles godinās arī Skonto stadionā. 

"Vēlos izteikt visdziļāko līdzjūtību A. Vaidera ģimenei un visai Latvijas futbola saimei! Man personīgi šis bija cilvēks un žurnālists, ar kuru es varēju satikties ne tikai futbola laukumā vai šeit, stadionā... Viņš ir tas cilvēks, ar kuru es mēdzu satikties arī vienkārši kafejnīcā. Protams, viņu pazinu vēl no tā brīža, kad vēl pats sāku spēlēt futbolu bērnībā. Šis ir smags zaudējums. Novēlu izturību ģimenei, paziņām un draugiem!" ar līdzjutību A. Vaidera tuviniekiem pirmsspēles preses konferencē vērsās Marians Pahars. 

Savukārt gaidāmajā mačā pret Fēru salām valstsvienības galvenais treneris sagaida futbolistu sekošanu komandas kopējam spēles plānam. 

"Mūsu komandai priekšā divas svarīgas spēles. Šodien domājam tikai par pirmo spēli pret Fēru salām. Tā ir nozīmīga un svarīga spēle. Spēlēsim mājās. Mēs gribam iepriecināt mūsu līdzjutējus. Gribam dabūt pozitīvu rezultātu - tas ir galvenais! Manuprāt, noskaņojums komandā ir ļoti labs. Mēs pastrādājām ļoti labi. Visu, ko plānojām, izdarījām. Tas arī būs galvenais rīt - mums jāseko savam plānam! Aicinu līdzjutējus uz spēli un ceru, ka visi būs priecīgi pēc šīs spēles!" izteicās Marians Pahars.

Plašāk par gatavošanos mačam ar Fēru salām skatieties arī LTV ziņu dienesta sagatavotajā video sižetā.

 FOTO: Latvijas un Fēru salu pirmsspēles treniņi un preses konferences (06.10.2016.)


Latvijas Futbola federācija