Tuvojoties komanda.lv Pirmās līgas čempionāta sezonas izskaņai un iestājoties izšķirošajiem brīžiem saspringtajā cīņā par kopvērtējuma otro vietu, Latvijas Futbola federācija (LFF) piedāvā turnīra kārtas centrālās spēles tiešraidi portālā "Sportacentrs.com". Gaidāmajā nedēļas nogalē norisināsies piecas 26. kārtas spēles, bet tiešraidē līdzjutēji varēs vērot maču no Rēzeknes starp Rēzeknes FA/BJSS un čempioniem SK Babīte.

FK Jēkabpils/JSC – AFA Olaine/SK Super Nova

08.10 | 14:00 | Jēkabpils SC stadions – Gaidāmās spēles laukuma saimnieki iepriekšējā spēlē pārtrauca sešu zaudējumu sēriju, kad ar 2:0 pārspēja Preiļu BJSS un pietuvojās kopvērtējuma 13. vietas īpašniekiem līdz divu punktu atstatumam. Tikmēr kopvērtējuma vicelīderi no AFA Olaine/SK Super Nova komandas šo maču sagaidīs mazāk pacilātā noskaņojumā, jo pirms nedēļas tika piedzīvots pārsteidzošs un potenciāli ļoti izšķirošs zaudējums pret FK Staiceles Bebri ar 1:2. Tas ne tikai pārtrauca olainiešu iespaidīgo 13 bezzaudējumu sēriju un bija komandas pirmā neveiksme kopš 29. maija (arī pret FK Staiceles Bebri), bet arī laupīja tai vērtīgus punktus cīņā par otro vietu. Tiesa, Olaines futbolisti joprojām atrodas kārotajā pozīcijā un cieši aiz sevis tur gan FK Auda, gan Rēzeknes FA/BJSS. Abu komandu pirmā apļa tikšanās reizē AFA Olaine/SK Super Nova uzvarēja ar rezultātu 3:0.

FK Tukums-2000/TSS – FK Smiltene/BJSS

08.10 | 14:00 | Tukuma pilsētas stadions – Neuzvarējuši trīs spēlēs pēc kārtas, tukumnieki pēdējos trīs mačos ir atgriezušies uz panākumu takas, tajos izcīnot septiņus punktus un pašlaik ieņemot turnīra tabulas sesto vietu. Tikmēr Smiltenes futbolisti uzvarējuši trijās no nesenākajām četrām spēlēm, kas viņus ierindo devītajā kopvērtējuma pozīcijā trīs punktus aiz Tukuma vienības. Mačs solās būt saistošs ne tikai no turnīra tabulas viedokļa, jo FK Tukums-2000/TSS noteikti vēlēsies reabilitēties par jūnijā Smiltenē piedzīvoto negaidīti pārliecinošo sakāvi ar rezultātu 1:8. Toreiz milzīgi nopelni smilteniešu uzvarā bija Edgaram Jansonam un Elvim Teremko, kuri guva attiecīgi četrus un trīs vārtus.

Valmiera Glass FK/BSS – Preiļu BJSS

08.10 | 15:00 | J. Daliņa stadions, Valmiera – Valmieras futbolisti matemātiski arī vēl piedalās cīņā par otro vietu, jo no tās ar spēli rezervē pašlaik atpaliek par astoņiem punktiem. Kopvērtējuma piektās pozīcijas īpašnieki gan zaudējuši pēdējos divos mačos pēc kārtas, atzīstot gan SK Babīte (1:2), gan FK Auda (0:1) pārākumu. Šonedēļ Valmieras klubs paziņoja par apvienošanos vienotā klubā ar Vidzemes Augstskolas basketbola komandu un nosaukuma maiņu, tomēr šo Pirmās līgas sezonu komanda noslēgs ar savu līdzšinējo nosaukumu. Ciemos uz Valmieru dosies 13. vietā esošā Preiļu BJSS vienība, kas piedzīvojusi četrus zaudējumus pēc kārtas. Pirmajā aplī Preiļu futbolisti piekāpās Vidzemes pārstāvjiem ar vien 0:1, kad vienīgos vārtus mača 60. minūtē guva Valts Jaunzems.

Rēzeknes FA/BJSS – SK Babīte

09.10 | 14:00 | RPD Sporta pārvaldes stadions, Rēzekne – Gaidāmās kārtas centrālais mačs, kas tiešraidē būs vērojams portālā "Sportacentrs.com". Rēzeknes komanda šo spēli sagaida kopvērtējuma ceturtajā vietā četrus punktus aiz AFA Olaine/SK Super Nova, attiecībā pret kuru gan tai ir viena spēle rezervē. Rēzekniešu izredzes izcīnīt otro vietu pēdējās kārtās pabojājuši divi negaidīti zaudējumi pret JDFS Alberts (0:1) un RTU FC (2:6). Ņemot vērā, ka bez uzvarām Rēzeknes FA/BJSS divos mačos pēc kārtas šosezon palikusi tikai reizi, gaidāmajai spēlei pret SK Babīte būs ļoti augsta likme un intriga. Kā zināms, SK Babīte šosezon uzvarējusi 23 no 24 aizvadītajām spēlēm un jau nodrošinājusi pirmo vietu. Kad abas komandas jūnijā tikās Piņķos, cīņa izvērtās ļoti saistoša, SK Babīte futbolistiem tiekot pie panākuma ar rezultātu 4:3.

FK Staiceles Bebri – FK Ogre

09.10 | 15:00 | LFF mācību un treniņu centrs "Staicele" – Pārspējot Preiļu un Olaines komandas, Staiceles futbola pārstāvji otro reizi šosezon uzvarējuši divos mačos pēc kārtas, kas komandai ļauj kopvērtējumā ieņemt 11. vietu un ar cerībām skatīties uz JDFS Alberts vienības noķeršanu. Rīdzinieki aizvadījuši par vienu maču vairāk un pašlaik apsteidz FK Staiceles Bebri par četriem punktiem. Savukārt FK Ogre komanda, kas arī aizvadījusi par vienu maču vairāk, no Staiceles vienības atpaliek par trim punktiem un seko pozīciju zemāk. Pēdējās desmit spēlēs ogrēnieši iekrājuši tikai vienu panākumu un deviņus piedzīvotus zaudējumus, bet pirmajā aplī Staiceles komandu viņiem izdevās apspēlēt ar rezultātu 1:0, kad vienīgos vārtus guva Ģirts Tumans.

 Iepriekšējās spēļu kārtas apskats

Atgādinām, ka līdz 12. oktobrim norisinās līdzjutēju balsojums par čempionāta septembra mēneša labāko spēlētāju.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija