Sigulda un vietējā SK Super Nova komanda piektdien, 30. septembrī, uzņēma sieviešu futbola attīstības braucienu, kas skaidri iezīmēja sieviešu futbola segmenta izaugsmi Vidzemes novadā. Šis bija kopumā piektais Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētais sieviešu futbola attīstības brauciens, kas norisinājies 2016. gadā.

Viesošanās pie Siguldas jaunajām futbolistēm norisinājās Siguldas 1. pamatskolas stadionā, kur aptuveni 17 meitenes vecumā no deviņiem līdz 15 gadiem piedalījās īpaši organizētā atklātajā treniņā. Ar vietējām futbolistēm tikās LFF Sieviešu futbola attīstības speciālists Jevgēnijs Gedertsons un Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases kapteine, sieviešu futbola vēstnese Anastasija Ročāne. Kluba rīcībā šajā attīstības braucienā nonāca LFF dāvanu komplekts ikdienas treniņu atvieglošanai. Tāpat futbolistes tika pie dažādām pārsteiguma balvām, kā arī varēja uzzināt vairāk par sieviešu futbolu Latvijā un šī sporta veida piedāvātajām iespējām.

 Foto galerija no viesošanās Siguldā

"Attīstības vizīte Siguldā bija plānota vēl vasarā, bet toreiz dažu apsvērumu dēļ apciemot vietējās futbolistes neizdevās. Tāpēc esam priecīgi, ka šoreiz izdevās satikt meitenes un tuvāk iepazīties ar viņu mīlestību pret futbolu," pēc pabūšanas Siguldā izceļ Jevgēnijs Gedertsons. "Vēl lielāks prieks ir par to, ka Vidzemē atdzimst sieviešu futbols, kur ar Jāņa Engeļa palīdzību veidojas vēl viena komanda. Šī vizīte kārtējo reizi apliecināja, ka meitenēm patīk spēlēt futbolu jebkurā mūsu valsts malā un interese par to tikai aug. Šīs vizītes pirmais rezultāts ir tas, ka SK Super Nova plāno pirmoreiz piedalīties nākamās sezonas Latvijas meiteņu futbola čempionātā arī vecākajās vecuma grupās."

Sieviešu futbola attīstības braucieni norisinās kampaņas "Es spēlēju futbolu, nāc arī Tu" ietvaros, popularizējot jauno futbola meiteņu vidū šī sporta veida vērtības, pieejamību un piemērotību ikvienam. Pērn šādus braucienus uzņēma JDFS Alberts, AFA Olaine, FK Liepāja, FK Iecava un FK Tukums 2000. Tikmēr 2016. gada martā veiksmīgi norisinājās viesošanās pie FK Dinamo Rīga futbolistēm, aprīlī LFF delegāciju uzņēma SK Babīte meitenes, maijā attīstības brauciena galamērķis bija FA Ventspils meiteņu treniņu grupa, bet jūlijā ciemiņus uzņēma Talsu un Laidzes jaunās futbolistes.

Visiem Latvijas sieviešu un meiteņu futbola notikumiem iespējams sekot līdzi "Facebook" lapā "Sieviešu futbols".


Latvijas Futbola federācija