Par otro vietu šīs sezonas komanda.lv Pirmās līgas čempionāta kopvērtējumā cīnās četras vienības, kuras savā starpā šķir astoņi punkti. Vienai no tām vēl atlikušas četras spēles, citai piecas, bet vēl divām – seši mači. Visas četras otrās pozīcijas pretendentes laukumā dosies gaidāmajā nedēļas nogalē paredzētajā 25. spēļu kārtā.

FK Auda – Valmiera Glass FK/BSS

01.10 | 14:00 | Audas stadions, Ķekava – Potenciāli saistošākais šīs kārtas duelis, kurā tiksies divi no sudraba godalgu pretendentiem un turnīra tabulas kaimiņi. FK Auda pašlaik ieņem ceturto vietu un no kārotās pozīcijas atpaliek par četriem punktiem, bet līdz sezonas beigām komandai atlikušas četras spēles. Tikmēr valmierieši ir piektie vēl četrus punktus nopakaļus, taču viņiem sacensībās atlikuši vēl seši mači. Ķekavas komanda savā laukumā atgriezīsies pēc piecu maču pārtraukuma, kura laikā tā uzvarēja visās aizvadītajās izbraukuma spēlēs. Savukārt Valmieras futbolisti pēdējās četrās kārtās uzvaras un zaudējumus dalījuši uz pusēm, piekāpjoties gan tiešajiem konkurentiem cīņā par otro vietu Rēzeknes FA/BJSS, gan turnīra priekšlaicīgajiem čempioniem SK Babīte. Abu komandu pirmā apļa savstarpējā mača galvenais varonis bija Elmārs Sietiņsons, kura gūtie vārti otrā puslaika kompensācijas laikā atnesa valmieriešiem uzvaru ar 2:1.

FK Smiltene/BJSS – JDFS Alberts

01.10 | 14:00 | Smiltenes pilsētas (Tepera) stadions – Smiltenes komandai sezonas atlikušajās spēlēs lielākais izaicinājums būs cīņa par vietu sešniekā, jo pašlaik tā atrodas devītajā pozīcijā vien četrus punktus aiz šī mērķa. Iepriekšējās sešās spēlēs smiltenieši pa trim reizēm svinējuši panākumus un arīdzan piedzīvojuši zaudējumus. Arī JDFS Alberts kontā pēdējās sešās spēlēs ir identiski rādītāji, tomēr izceļams, ka šajā laikā rīdziniekiem izdevies uzvarēt gan spēcīgo Rēzeknes komandu, gan citus galvaspilsētas pārstāvjus Skonto FC. Kopvērtējumā JDFS Alberts ieņem stabilu desmito vietu, bet pirmajā aplī šajā duelī pārāka ar 2:0 bija FK Smiltene/BJSS komanda, kad abus vārtus guva Elvis Teremko.

FK Tukums-2000/TSS – FK Ogre

01.10 | 14:00 | Tukuma pilsētas stadions – Tukuma komanda ir vēl viena no pretendentēm uz vietu labāko sešniekā, pašlaik ieņemot septīto pozīciju. Šī vienībai būs otrā spēle četru mājas spēļu sērijā, kas pirms nedēļas tika ievadīta ar 2:2 neizšķirtu pret otrās pozīcijas tīkotājiem AFA Olaine/SK Super Nova. Tiesa, pēdējo piecu maču nogrieznī tukumnieki uzvarēt spējuši tikai vienā cīņā. Tikmēr FK Ogre sezonas atlikušajās spēlēs tieksies pakāpties uz kopvērtējuma desmito vietu, no kuras to pašlaik šķir septiņi punkti, kā arī noturēt aiz sevis divas ļoti tuvas sekotājas. Tā labad gan ogrēniešiem jāatrod ceļi, kā uzlabot savu sniegumu, jo pēdējās deviņās spēlēs izdevies iekrāt vien trīs punktus. Komandām tiekoties pirmajā aplī, Tukuma futbolisti uzvarēja izbraukumā ar 2:1.

RTU FC – Rēzeknes FA/BJSS

01.10 | 15:00 | RTU stadions, Rīga – Astotajā pozīcijā esošā RTU FC komanda piedalās cīņā par iespēju sezonu noslēgt starp sešām labākajām vienībām, kamēr Rēzeknes FA/BJSS atrodas trešajā pozīcijā četrus punktus aiz AFA Olaine/SK Super Nova un ar vienu spēli rezervē. Pirmās līgas maču rēzeknieši nav aizvadījuši kopš 17. septembra, šajā laikā gatavojoties Latvijas kausa izcīņas astotdaļfināla cīņai pret "SynotTip" Virslīgas pārstāvi FK Ventspils, kurā tika piedzīvots zaudējums ar 0:2. Lai arī pirmajā aplī Rēzeknes futbolisti pārspēja RTU FC vīrus ar 4:0, šajā mačā ir gaidāma interesanta un sīksta spēkošanās.

Preiļu BJSS – FK Jēkabpils/JSC

02.10 | 14:00 | Preiļu novada BJSS stadions – Kopvērtējuma lejasgala komandu duelī mājinieki lūkos pārtraukt trīs zaudējumu sēriju un neatpalikt no FK Ogre un FK Staiceles Bebri, savukārt FK Jēkabpils/JSC tieksies pielikt punktu sešu neveiksmju sērijai, kuras gaitā komandai izdevies gūt vien divus vārtus. Kopvērtējumā tās pašlaik ieņem vietas virs JFK Saldus, Preiļu pārstāvjiem esot piecus punktus priekšā. Pirmajā aplī šajā duelī pārāki bija izbraukumā spēlējušie Preiļu BJSS futbolisti – 2:0.

AFA Olaine/SK Super Nova – FK Staiceles Bebri

02.10 | 17:00 | Olaines pilsētas stadions – Kopvērtējuma vicelīderi no AFA Olaine/SK Super Nova nav zaudējuši jau 13 spēlēs pēc kārtas jeb kopš 29. maijā izbraukumā piedzīvotā 0:1 zaudējuma tieši pret FK Staiceles Bebri. Kopš tā laika olainieši bija iekrājuši 12 panākumus pēc kārtas, kam sekoja iepriekšējā kārtā fiksētais 2:2 neizšķirts ar FK Tukums-2000/TSS. Staiceles futbolisti pirms nedēļas ar 4:2 uzvarēja Preiļu BJSS un pārtrauca piecu neveiksmju sēriju, kas komandai kopvērtējumā ļauj ieņemt 12. vietu.

Atgādinām, ka Pirmās līgas turnīrā šosezon startējusī JFK Saldus komanda 28. septembrī tika no sacensībām izslēgta, bet vienības atlikušajās turnīra spēlēs tai piešķirti tehniskie zaudējumi ar 0:3.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv Pirmās līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija