Rīgas futbola čempionāts ir gandrīz noslēdzies, un kļuvušas zināmas pilnīgi visas godalgoto pozīciju īpašnieces. Ja zelta medaļas jau pirms divām nedēļām bija garantējusi FC "Caramba Riga", tad pēc aizvadītās nedēļas cīņām kļuva skaidrs, ka otro vietu turnīrā izcīnījusi "AMOKO/02", bet bronzas godalgas - "Monarhs-Flaminko" futbolisti.

"AMOKO/02" komandai, lai iegūtu otro vietu turnīrā, bija nepieciešams izcīnīt uzvaras divās no trim atlikušajām spēlēm, un tā šo uzdevumu izpildīja jau pērnajā nedēļā, atstājot noslēdzošo cīņu šonedēļ pret "Olaine" vienību vien kā formalitāti. Cīņā pret "Dinamo Rīga" nākamā sudraba medaļniece raidīja sāncenšu vārtos 12 bezatbildes bumbas, trīs reizes izceļoties Aleksejam Lavrenovam, divas Vsevolodam Čamkinam, Jānim Mangulim un Arturam Rucko, bet vienai reizei – Kirilam Pčelincevam, Aināram Daudziešānam un Mihailam Bobrovam.

Daudz spraigākā cīniņā "AMOKO/02" ar 3:2 uzveica ārpus konkurences startējošo "Rīnūži/BEITAR", sarūpējot tai ceturto zaudējumu pēdējās piecās spēlēs. Uzvaru garantējošos vārtus "AMOKO/02" sastāvā 58. minūtē guva Teimurazs Leladze, kurš kopumā šajā spēlē izcēlās ar diviem rezultatīviem raidījumiem, bet viens trāpīgs sitiens viņa kolēģa J.Manguļa kontā. Tikmēr sāncenšiem, kuri spēli pabeidza viena vīra skaitliskajā mazākumā līdz ar Aleksandra Zeņkova noraidījumu cīņas izskaņā, vārtus guva jau minētais A.Zeņkovs un Aleksandrs Čekulajevs.

Citā aizvadītās nedēļas spēlē "Monarhs-Flaminko" ar 2:3 piekāpās "Riga United" FC, taču, kā iepriekš minēts, zemāk par trešo vietu monarhi tabulā nokrist vairs nevarēja. Mačā, kurā "Monarhs-Flaminko" visu otro puslaiku sāncenšu spēlētāja noraidījuma dēļ aizvadīja skaitliskajā vairākumā, uzvarētāju sastāvā hat-trick realizēja Ervīns Pērkos, kamēr monarhiem precīzi sita Sergejs Travkins un Dmitrijs Prohorovs.

Čempionātā vēl atlikusi intriga saistībā ar ceturto vietu. Patlaban to ieņem 34 punktus izcīnījusī "Salaspils" FS, kas aizvadītajā nedēļā izspēlēja abus savus sezonas beidzamos mačus, piekāpjoties "Progress/Super Nova" (1:3) un pārliecinoši sagraujot FK "Fortūna/Ogre" (6:1 un hat-trick Ruslanam Ahmetovam). Par punktu mazāk un viena spēle rezervē – 29. septembrī pret "Progress/Super Nova" – šobrīd ir "Riga United" FC, kas tādējādi teorētiski vēl var izstumt salaspiliešus no pirmā četrinieka.

No vēl nepieminētajām spēlēm jāizceļ "Progress/Super Nova" graujošais triumfs pār SK "Upesciems" 9:0 (pa trim vārtiem Vugaram Askerovam un Aigaram Višņevskim), kā arī šo pirmdien notikušais duelis, kurā "Dinamo Rīga" ar 3:1 lika kapitulēt "Olaine" komandai.

Jau tagad ir skaidrs, ka "Dinamo Rīga" (33) vienība sacensības pabeigs piektajā vai sestajā vietā (atkarībā no "Riga United" FC veikuma pēdējā mačā), septītajā vietā finišēs SK "Upesciems", astotās un devītās pozīcijas liktenis izšķirsies neklātienes cīņā starp FK "Fortūna/Ogre" un "Olaine", bet beidzamajā tabulas ailītē paliks vien piecus punktus iekrājusī "Optibet Traktors".

No ārpus konkurences startējošajām vienībām vislabāk sevi apliecinājusi 58 punktus savākusī "Progress/Super Nova" (komanda saņems zelta medaļas), par septiņiem punktiem mazāk "Rīnūži/BEITAR" (komandai pienākas bronzas medaļas), bet 38 – SK "Babīte 2". Visas šīs komandas ierindojās sacensību nominālajā labāko piecu dalībnieču pulkā.

Rezultatīvāko spēlētāju sarakstā par pirmo vietu var nesatraukties 37 vārtus guvušais A.Čekulajevs ("Rīnūži/BEITAR"), kura tuvākais sekotājs V.Askerovs ("Progress/Super Nova") atpaliek par astoņiem trāpīgiem raidījumiem. Visvairāk vārtus – 107 – guvuši "Rīnūži/BEITAR" futbolisti, bet "Fair-play" nominācijā līdere ir vienu noraidījumu un 20 brīdinājumus sezonas gaitā sakrājusī "Progress/Super Nova".

Tikmēr par Rīgas kausa izcīņas uzvarētāju 25. septembrī kļuva FK "Progress", kas fināla mačā RTU stadionā ar 5:1 negaidīti pārliecinoši pieveica "Monarhs-Flaminko". Uzvarētāju rindās trīs vārtus guva Vugars Askerovs, vienus Alekss Regža un Timurs Šafins, kamēr sāncenšiem vienīgo reizi precīzs ar 11 metru soda sitienu bija Oļegs Kravčenko.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija

FOTO: FK "Progress"