Pirmais no četriem šīs sezonas Latvijas Jaunatnes futbola čempionāta finālturnīriem norisinājās no 23. līdz 25. septembrim Valmierā, kad par godalgām cīnījās regulārā čempionāta labākās U-13 (2003. dzimšanas gada futbolistu) Attīstības vecuma grupas komandas. Spēles uzņēma Vidzemes Olimpiskā centra stadions, bet pirmo vietu izdevās izcīnīt Madonas BJSS pārstāvjiem.

Sacensībās piedalījās un viena apļa turnīru aizvadīja jaunie futbolisti no Madonas BJSSRēzeknes NBJSS/FK Malta, FK VentspilsFK Spartaks/JūrmalaSK Super Nova un JFC Skonto komandām.

 Turnīra foto galerija

Madoniešiem turnīra gaitā izdevās izcīnīt sausās uzvaras pār Rēzeknes, Jūrmalas un SK Super Nova komandām, bet cīņa ar JFC Skonto noslēdzās neizšķirti 1:1. Vienīgo zaudējumu vēlākie čempioni piedzīvoja mačā pret ventspilniekiem, piekāpjoties ar rezultātu 0:1. Identiski turnīrā veicās arī FK Spartaks/Jūrmala jaunajiem futbolistiem, kuri svinēja panākumus pār FK Ventspils, SK Super Nova un JFC Skonto komandām, nospēlēja 0:0 ar Rēzeknes NBJSS/FK Malta un ar 0:2 zaudēja Madonas BJSS. Tieši šis rezultāts pirmo vietu ļāva ieņemt madoniešiem, kamēr jūrmalnieki kopvērtējumā ierindojās otrajā pozīcijā. Labāko trijnieku ar divām uzvarām, diviem neizšķirtiem un vienu zaudējumu noslēdza Rēzeknes NBJSS/FK Malta.

Turnīra rezultāti

Par sacensību labāko vārtsargu tika nosaukts Andrejs Gubarevs (FK Spartaks/Jūrmala), labākā aizsarga balva tika Tomasam Rudzītim (Madonas BJSS), par labāko pussargu tika izvēlēts Edvards Štekels (Rēzeknes NBJSS/FK Malta), bet labākā uzbrucēja gods pienācās Markusam Stabulniekam (Madonas BJSS).

Ar Madonas BJSS puišiem turnīrā strādāja treneris Jānis Rukmanis, FK Spartaks/Jūrmala treneris bija Andis Kronis, bet Rēzeknes NBJSS/FK Malta trenēja Aleksandrs Boroduļins.

Madonas BJSS spēlētāju sastāvs

VĀRDS UZVĀRDS Dzimšanas gads
Atis Pērkons 2003
Markus Stabulnieks 2003
Dāvids Ozoliņš 2003
Māris Ciršs 2003
Rihards Juhnovičs 2003
Ralfs Keišs 2003
Ingars Kalniņš 2003
Emīls Poļaks 2003
Daniels Saliņš 2003
Rihards Āboliņš 2003
Edvards Rudzītis 2003
Oskars Jaunbērziņš 2003
Rinalds Aizups 2004
Tomass Rudzītis 2004
Ronalds Šķuckis 2004

Šajā vecuma grupā regulārais čempionāts no aprīļa līdz septembrim norisinājās trīs apakšgrupās, finālturnīram kvalificējoties katras apakšgrupas divām labākajām komandām.

Latvijas Jaunatnes čempionāta sezonas izskaņā finālturnīri norisinās kopumā četrās vecuma grupās. Nākamie trīs finālturnīri U-14 un U-15 Attīstības grupu komandām, kā arī starp U-18 vecuma grupas futbolistiem notiks oktobrī Staicelē un Ventspilī.

Šosezon Latvijas Jaunatnes čempionātā piecās vecuma grupās startē vairāk nekā 120 komandas, kas pārstāv teju 40 Latvijas futbola klubus un organizācijas. Sacensības norisinās divās grupās – Elites un Attīstības. Latvijas Jaunatnes čempionāts tiek organizēts ar mērķi paaugstināt Latvijas jaunatnes komandu un spēlētāju meistarību, uzlabot spēļu kvalitāti, jaunu komandu izveidošanu un veicināt Latvijas jaunatnes izlašu spēlētāju atlasi.


Latvijas Futbola federācija