Veiksmīgi nokārtojot gala eksāmenu, pirmās sešas treneres absolvējušas Latvijas Futbola federācijas (LFF) šogad pirmoreiz ieviestos C-LFF licences sieviešu futbola treneru izglītības kursus. Vēl trim studentēm-trenerēm eksāmenu norise pārcelta uz oktobri.

LFF šogad pirmoreiz ieviesusi specializētu treneru apmācības kursu sievietēm, kas ilga no maija līdz septembrim. Iegūtā licence atbilst visām C-LFF trenera licences specifikācijām. Šīs licences īpašnieces var patstāvīgi trenēt bērnus vecumā līdz 12 gadiem, kā arī asistēt galvenajam treneriem ar U-13 līdz U-18 un Otrās līgas komandām.

 Foto galerija no eksāmena norises

Apmācība 22. septembrī noslēdzās ar eksāmenu, kura pieņemšanas komisijā bija LFF Izglītības nodaļas vadītājs Jurijs Andrejevs, Latvijas nacionālās sieviešu futbola izlases galvenais treneris Didzis Matīss, LFF Izglītības nodaļas metodiķi Artūrs Biezais un Kirils Buravcevs, kā arī LFF Sacensību nodaļas speciālists Egons Brants.

Eksāmenā piedalījās un to sekmīgi nokārtoja sešas licences ieguvējas:

  • Karolīna Mazira (Jūrmala)
  • Krista Eņģele (Talsi)
  • Olga Kopilova (Rēzekne)
  • Laura Voltere (Tukums)
  • Anna Poņatovska (Jelgava)
  • Sabina Kadirova (Babīte)

Vēl trim apmācības kursu dalībniecēm - Dana Nikola Ņikitina (Olaine), Valērija Jevstigņejeva (Olaine) un Anastasija Ročāne (Rīga) - saistībā ar aizņemtību darbā ar Latvijas jauniešu izlasēm eksāmenu norise pārcelta uz oktobri.

LFF novērtē kursu dalībnieču lielo entuziasmu mācību laikā, kā arī degsmi attīstīt savas profesionālās iemaņas. Novēlam auglīgu darba laiku Latvijas futbola ģimenē!

Ikvienu interesentu, kuru saista C-LFF futbola trenera licences iegūšana, aicinām sazināties ar LFF Izglītības nodaļas metodiķi Kirilu Buravcevu (29849774, kirils.buravcevs@lff.lv).


Latvijas Futbola federācija