Latvijas U-17 jauniešu futbola izlase (2000. gadā dzimušie un jaunāki spēlētāji) noslēgusi savas treniņnometnes pirmo daļu, kas kopš 16. septembra risinājās Tiraspolē, "Sheriff" kluba bāzē. Laika posmā no 22. - 29. septembrim mūsu komanda dzīvos UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra norises vietā "Vadul lui Voda" tehniskajā centrā, Moldovā.

Pirms kvalifikācijas turnīra atklāšanas spēles ar Bosniju un Hercegovinu (23. septembrī plkst 16:00 Orhei pilsētā) valstsvienības galvenais treneris Igors Stepanovs intervijā LFF.lv raksturoja komandas gatavību un noskaņojumu pirms sezonas svarīgākā turnīra spēlēm. Vienlaikus treneris arī informēja par 18 spēlētāju galīgo sarakstu, kas tikuši iekļauti kvalifikācijas turnīra oficiālajā pieteikumā.

INTERVIJA AR IGORU STEPANOVU

LFF.lv | Kā aizritēja Latvijas U-17 izlases sagatavošanās posms pirms UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas kārtas spēlēm Moldovā?

Igors Stepanovs: "Sagatavošanās posms aizritēja veiksmīgi. Mums šeit tika nodrošināti labi apstākļi. Esam veikuši kvalitatīvu treniņprocesu. Principā viss ir kārtībā. Komanda atrodas darba režīmā, gatavojamies pirmajai spēlei ar Bosniju un Hercegovinu. Ņemot vērā, ka dažiem futbolistiem šeit bija mikrotraumas, esam tikuši skaidrībā par 18 spēlētājiem, kas iekļauti galīgajā pieteikumā kvalifikācijas turnīra spēlēm."

LFF.lv | Pie kādiem galvenajiem momentiem tika strādāts treniņos? Kādā stāvoklī šobrīd atrodas spēlētāji?

Igors Stepanovs: "Mēs centāmies, un mūsu uzdevums bija sagatavot komandu labā noskaņojumā, jo futbolisti uz nometni ieradās dažādās kondīcijās - kāds bija spēlējis vairāk, kāds mazāk... Ņemot vērā arī pārlidojumu uz šejieni un paveikto darbu, kā arī to, ka bija spēlētāji, kas ieradās nedaudz vēlāk nekā pārējie, pilnā sastāvā mēs sapulcējāmies tikai 19. septembrī. Tāpēc turpmākajā treniņprocesā mēs centāmies regulēt futbolistu slodzes. Esam labi pastrādājuši arī pie komandas kopējām sadarbībām laukumā."

LFF.lv | Kā Jūs vērtējat mūsu komandas leģionāru pašreizējās kondīcijas? Vai ir jūtamas lielas atšķirības ar pašmāju futbolistu pašreizējo gatavību?

Igors Stepanovs: "Jebkurā gadījumā leģionāri prom no Latvijas devās vēl salīdzinoši nesen. Kāds aizbrauca pāris nedēļas atpakaļ, kāds vasarā... Praktiski viņi visi sezonu sāka vēl šeit Latvijā. Protams, arī viņu gatavības līmenis bija atšķirīgs. Tam pašam Rūdolfam Soloham varbūt šobrīd nedaudz trūkst spēļu prakses, un mēs gribētu, lai viņš vairāk spēlē savā klubā... Taču šobrīd viņi visi ir šeit, un mēs ar katru no viņiem rēķināmies. Viņi noteikti centīsies parādīt to, ka ne velti ir aizbraukuši spēlēt uz ārzemēm. Visi mūsu futbolisti nometnē trenējas ar lielu vēlēšanos, visi ir priecīgi šeit Komandā notiek pilnvērtīgs treniņprocess."

LFF.lv | Kā Jūs varat šobrīd novērtēt visu aizvadīto sezonu līdz EČ kvalifikācijas spēlēm? Vai ir bijušas tādas spēles, kurās Jūs laukumā redzējāt to spēles modeli, kāds Jūs apmierina?

Igors Stepanovs: "Pirms Eiropas čempionāta spēlēm vērtēt visu sezonu kopumā, manuprāt, būtu pāragri. Šobrīd mēs gatavojamies galvenajam turnīram, un tikai pēc tā beigām mēs varēsim izdarīt kādus secinājumus. Visi sezonu kopumā es vērtēt pašlaik negribētu.

Šobrīd varu pateikt vienīgi to, ka visas sezonas garumā mums mainījās komandas sastāvs. Ņemot vērā arī to, ka mūsu komandas leģionāri devās prom, ne vienmēr uz pārbaudes spēlēm un turnīriem mēs varējām sapulcināt spēcīgāko sastāvu. Tas pats Bogdans Samoilovs trīs līdz četrus mēnešus nespēlēja izlasē, jo viņš devās uz Vāciju, kur savukārt viņam vajadzēja aklimatizēties jaunajā klubā un jaunajos dzīves apstākļos.

Kā vienmēr, visas sezonas garumā bija labas un ne tik veiksmīgas spēles. Ceram, ka sezonas svarīgākajam turnīram būsim veiksmīgi sagatavojušies un centīsimies tajā nospēlēt pēc iespējas labāk!"

LFF.lv | Kas šobrīd zināms par mūsu komandas pretiniekiem UEFA EČ kvalifikācijas priekšsacīkšu turnīrā - BOSNIJU un HERCEGOVINU, KRIEVIJU un MOLDOVU?

Igors Stepanovs: "Mēs mērķtiecīgi gatavojamies pirmajai spēlei, analizējam pretinieku. Bosnija un Hercegovina ir laba vidēja līmeņa komanda, līdzīgi kā vairums šādu komandu. Skaidrs, ka šis ir spēcīgs pretinieks. Mums vāju pretinieku nav. Taču vienlaikus mēs apzināmies, ka arī ar šo komandu var spēlēt un var to uzvarēt, tāpēc svarīgi būs tas, kā mēs paši spēlēsim šajā turnīrā... Viss būs atkarīgs no mums pašiem. Ļoti svarīgi būs tas, kā mēs izpildīsim spēles uzdevumus, par ko bieži runājam ar futbolistiem arī šeit, treniņnometnes laikā.

Skaidrs, ka pirmā spēle katrā turnīrā ļoti svarīga! Stratēģiski svarīgi allaž labi sākt turnīru. Saprotam, ka arī Bosnija cīnīsies par iziešanu Elites raudā. Kopā ar Krieviju šī komanda ir viens no mūsu grupas favorītiem. Tā būs svarīga spēle. Principā tāpēc arī viss treniņprocess tiek virzīts ar mērķi sagatavot komandu kaujinieciskam noskaņojumam pirms mača ar Bosniju. Pēc Bosnijas spēles vērtēsim tālāk arī mūsu nākamos pretiniekus - Krieviju un Moldovu."

Latvijas izlases galvenais treneris intervijas noslēgumā aicināja mūsu komandas līdzjutējus un atbalstītājus turēt īkšķus par mūsu komandu, sekot līdzi spēlēm un ar labām domām atbalstīt komandu gaidāmā turnīra spēlēs!

Jāatzīmē, ka visām spēlēm teksta tiešraidēs būs iespējams sekot līdzi UEFA.com mājaslapā, savukārt video tiešraides plāno nodrošināt Moldovas Futbola federācijas oficiālā mājaslapa.

LATVIJAS U-17 IZLASES SASTĀVS (18 SPĒLĒTĀJI)

Krekla Nr. VĀRDS UZVĀRDS DZ. DATUMS POZĪCIJA KLUBS
1 RŪDOLFS SOLOHA 16.03.2000. Vārtsargs Nottingham Forest F.C. (Anglija)
12 VLADLENS FIĻČENKOVS 06.04.2000. Vārtsargs FK Liepāja
3 KRISTAPS MEDNIS 14.07.2000. Aizsargs FS METTA
15 ŅIKITA SKĻARENKO 23.05.2000. Aizsargs Šitika FS
4 KIRILS FROLOVS 06.08.2000. Aizsargs FA Ventspils
5 KIRILS LUŠŅICKIS 04.02.2000. Aizsargs Rīgas FS
2 ROBERTS VEIPS 22.02.2000. Aizsargs U.C. Sampdoria S.p.A (Itālija)
10 BOGDANS SAMOILOVS 13.05.2000. Pussargs 1.FC Koln (Vācija)
9 KASPARS KOKINS 26.04.2000. Pussargs Novara Calcio S.p.A (Itālija)
18 KRISTERS LŪSIŅŠ 09.05.2000. Pussargs Vidzemes FC/FK Valmiera
13 MATĪSS ZĒĢELE 24.09.2000. Pussargs FS METTA
7 KRISTERS TOBERS 13.12.2000. Pussargs FK Liepāja
16 RIČARDS ŠAUERS 27.02.2000. Pussargs FS METTA
8 IĻJA KOROTKOVS 24.05.2000. Pussargs FS METTA
14 RAENS TĀLBERGS 14.09.2000. Pussargs FA Ventspils
20 DMITRIJS ZELENKOVS 15.05.2000. Pussargs Empoli FBC S.p.A (Itālija)
11 ROMANS SAĻKOVSKIS 12.06.2000. Uzbrucējs BFC Daugavpils
19 MAKSIMS TOŅIŠEVS 12.05.2000. Uzbrucējs Rīgas FS

OFICIĀLĀS PERSONAS

IGORS STEPANOVS - galvenais treneris
JURIJS HUDJAKOVS - treneris
DENISS ROMANOVS - vārtsargu konsultants
ANATOLIJS MAKEJEVS - ārsts
SERGEJS PEČŅIKOVS - fizioterapeits
ANDIS DOMBROVSKIS - menedžeris


Latvijas Futbola federācja