Ar trim spēlēm Rīgā un Preiļos sestdien, 24. septembrī, tiks pielikts punkts šīgada sezonai gan Sieviešu Futbola līgā (SFL), gan sieviešu futbola Pirmās līgas čempionātā. Kamēr Pirmās līgas turnīrā visas medaļas jau ir sadalītas, SFL sezonas noslēdzošajā mačā noskaidrosies bronzas godalgu liktenis.

SFL turnīrā visas 12 šīs sezonas spēles jau aizvadījusi Rīgas Futbola skola/46. vsk komanda, kas pie punktiem tā arī netika un sacensības noslēgusi piektajā vietā. Tikmēr pārējās četras vienības savus noslēdzošos mačus aizvadīs sestdien.

Vispirms plkst. 14:00 Rīgas 49. vidusskolas stadionā Riga United FC, kas pašlaik ieņem kopvērtējuma trešo vietu, tiksies ar sudraba medaļas ieguvušajām FK Liepāja pārstāvēm. Abu komandu līdzšinējās šīs sezonas tikšanās reizēs liepājnieces bijušas pārākas ar 5:1 un 4:0.

Savukārt plkst. 16:00 pie čempionvienības Rīgas Futbola skolas NSB "Arkādija" mākslīgā seguma laukumā viesosies Rēzeknes BJSS/VRS Optimists-R komanda, kas iekrājusi vienādu punktu skaitu ar Riga United FC un atrodas kopvērtējuma ceturtajā pozīcijā. Šo vienību dueļos šosezon rīdzinieces uzvarējušas ar 11:0 un 6:0.

Ja Riga United FC un Rēzeknes BJSS/VRS Optimists-R komandas sezonu noslēgs ar vienādu punktu skaitu, augstāku vietu kopvērtējumā ieņems galvaspilsētas pārstāves, jo viņām bijuši labāki rezultāti abu vienību savstarpējos mačos (1:1 un 3:1).

SFL čempionātā piecas komandas turnīra gaitā aizvada trīs apļu sacensības. Rīgas Futbola skola, kas šosezon pārstāvēja valsti UEFA Sieviešu čempionu līgas turnīrā, par Latvijas čempionvienību kļuvusi ceturto gadu pēc kārtas.

Savukārt sieviešu futbola Pirmās līgas čempionātā visas 16 šīs sezonas spēles jau aizvadījušas septiņas komandas, bet kā pēdējās laukumā dosies Preiļu novada BJSS un Riga United Reserves FC futbolistes, kuras sestdien plkst. 14:00 mērosies spēkiem Preiļu novada BJSS stadionā.

Preiļu komanda jau nodrošinājusi kopvērtējuma piekto vietu, bet rīdzinieces šajā mačā tikai un vienīgi uzvaras gadījumā var pakāpties no septītās un sesto pozīciju, apsteidzot Talsu NSS.

Šīs sezonas sieviešu futbola Pirmās līgas turnīrā sacenšas deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, kad čempionu titulu arī izcīnīja Rīgas Futbola skolas pārstāves. Pagājušajā sezonā turnīrs tika izspēlēts divos posmos - gan viena apļa pamatturnīrā, gan grupu sacensībās -, bet šosezon čempionāts risinās pēc līgas principa, komandām spēkojoties divos apļos. Pakāpeniskas izmaiņas šī turnīra formātā, kas vēl aizpagājušajā sezonā norisinājās pēc sabraukumu principa, Latvijas Futbola federācija (LFF) ievieš ar mērķi fiziski un taktiski sagatavot spēlētājas ērtākai pārejai uz SFL, kā arī veiksmīgi sagatavot spēlētājas Latvijas jaunatnes izlasēm. Tieši šī mērķa labad plānots, ka šīs sezonas labākā Pirmās līgas komanda pēc gada sacentīsies jau SFL turnīrā.

Kā ziņots, abu Latvijas sieviešu futbola galveno turnīru čempiones tika sveiktas 3. septembrī Rīgā.

SFL un sieviešu futbola Pirmā līga norisinās sadarbībā ar Latvijas sieviešu futbola patronu - "Bella" zīmolu pārstāvošo "TZMO Latvija" kompāniju, kas ir Eiropas vadošā higiēnas, kosmētikas un medicīnas preču ražotāja "TZMO SA" meitas uzņēmums Latvijā.


Latvijas Futbola federācija