Latvijas WU-19 meiteņu futbola izlases galvenais treneris Viktors Vicehovskis pēc aizvadītās UEFA Eiropas čempionāta kvalifikācijas priekšsacīkšu turnīra pirmās spēles, kurā mūsu komanda piedzīvoja zaudējumu pret Spāniju (0:18), sniedza nelielu komentāru LFF.lv mājaslapai, norādot, ka sportiskā līmeņa atšķirība starp Spānijas un Latvijas izlasēm šajā turnīrā ir milzīga, tāpēc šis mačs pēc iespējas ātrāk ir jāaizmirst unjānoskaņojas nākamajai spēlei pret Ukrainu.

"Pēc tādas spēles nav viegli atrast pareizos vārdus, lai komentētu laukumā piedzīvoto. Tomēr jāsaprot tas, ka sportiskā līmeņa atšķirība starp Spānijas un Latvijas izlasēm ir milzīga. Viņu sastāvā lielākā daļa spēlētāju dzimušas maksimāli iespējamajā "vecākajā" gadā jeb 1998., kamēr mums pārsvarā kodolu veido 1999. gada meitenes. Un viena pat dzimusi 2000. gadā. Tātad pret vienu no labākajā Eiropas un pasaules komandām praktiski spēlējam ar gadu jaunākām futbolistēm," izteicās Latvijas WU-19 izlases galvenais treneris.

"Uzskatu, ka futbolistes pēc šīs sagrāves pašas izdarīs attiecīgos secinājumus. Tagad šis mačs pēc iespējas ātrāk jāaizmirst un jānoskaņojas nākamajai spēlei pret Ukrainu!" piebilst Viktors Vicehovskis.

Latvijas WU-19 meiteņu futbola izlase kvalifikācijas turnīra otrajā spēlē sestdien, 17. septembrī plkst 14:00 Baku pilsētā tiksies ar Ukrainu, kas savā pirmajā spēlē ar rezultātu 2:1 pārspēja turnīra rīkotajās AzerbaidžānuSpēlei būs iespējams sekot līdzi teksta tiešraidē UEFA.com mājaslapā

Atgādinām, ka priekšsacīkšu kārtas grupas uzvarētāji, kā arī desmit labākās otro vietu ieguvējas (ar labākajiem rādītājiem starp divām labākajām komandām) iekļūs sacensību Elites raundā, kur tām pievienosies Francija, Anglija un Vācija.

Novēlam Latvijas WU-19 izlasei veiksmi un sekmīgu cīņu ar Ukrainu!


Latvijas Futbola federācija