Ar nodarbībām Rīgā 12. un 13. septembrī, kā arī viesošanos Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centrā "Staicele" 14. un 15. septembrī aizvadīta B-UEFA kategorijas treneru izglītības kursu jaunā sasaukuma otrā darba sesija.

Šajās nodarbībās ar treneriem strādāja LFF Izglītības nodaļas vadītājs Jurijs Andrejevs, LFF Izglītības nodaļas metodiķis Kirils Buravcevs un LFF Futbola akadēmijas galvenais treneris Aleksandrs Jeļisejevs.

Šīs darba sesijas galvenā tēma bija treniņu nodarbību vadīšana un analīze ar uzsvaru uz tehnisko un taktisko sagatavošanu futbolā 11:11. Nodarbībās piedalījās kopumā 19 kursu dalībnieki – Aleksejs Medvedevs, Kristaps Blanks, Nikolajs Lublins, Deniss Romanovs, Vadims Gospodars, Aleksejs Koļesnikovs, Armands Pētersons, Sergejs Kožans, Edgars Kļenausks, Vladislavs Pavļučenko, Marks Dresmanis, Filips Tīls, Normunds Zvejnieks, Māris Landmanis, Georgijs Benskis, Aleksandrs Iļjins, Kārlis Vītoliņš, Pāvels Treskovs un Jevgeņijs Maksimčuks.

 Foto galerija no darba sesijas Staicelē

"Divas Staicelē pavadītās dienas bija ļoti produktīvas. Daudzās praktiskās nodarbības ar sekojušo to analīzi līdz vēlai vakara stundai ikvienam no kursu dalībniekiem deva daudz jaunu atziņu un zināšanu. Tāpat ļoti nozīmīgas bija arī neformālās sarunas un pieredzes apmaiņa ar citiem studentiem. Īpašs prieks, ka neviens no mūsu spēcīgās grupas kolektīva, kuru veido ne tikai treneri ar daudzu desmitu gadu darba pieredzi un augstiem panākumiem, bet arī esošie un bijušie augsta līmeņa futbolisti un jaunie treneri, nebaidās dalīties savā pieredzē un uzskatos. Esam atvērti sadarbības veicināšanai starp mūsu klubiem," par nodarbībās pieredzēto pārdomās dalās viens no to dalībniekiem Kārlis Vītoliņš.

Nākamā mācību sesija B-UEFA kursu dalībniekiem paredzēta oktobrī.

Šī licence futbola treneriem ir nākamais profesionālās izaugsmes pakāpiens pēc C-LFF futbola trenera licences iegūšanas. B-UEFA treneru kategorijas kursu ilgums ir 128 stundas, kas tiek realizētas četrās sesijās pa četrām dienām katra. Eksāmenu datumi studentiem paredzēti 2016. gada decembrī.


Latvijas Futbola federācija